Lassan úgy érzem depressziós leszek. Bevállaljam a babát, vagy abortuszra menjek?
6 hetes kismama vagyok.20éves leszek. Főiskolán tanulok levelezőn.Nem terveztük a vőlegényemmel,de bejött a baba. Én viszont nem szeretném elvetetni,de ő több okból ragaszkodik az abortuszhoz.
Nincs jövedelmem,nincs közös lakásunk,neki kb 80ezer ft fizetése van+caf amiből el kell tartsa a gyerekünket,magát,engem és az ő gyerekét is,ami előző kapcsolatából van.
Nagyon tanácstalan vagyok. Azt mondta,hogy ha megtartom szinte 99%-ban biztos benne,hogy szétmegyünk annak ellenére,hogy nagyon szeret engem,mert a gyereknek lenne rossz,ha nem működik és együtt maradunk. Ha érzi,hogy nem működik,akkor lefog lépni.Nem azt jelenti,hogy nem gondoskodik a gyerekről,hanem csak,hogy rólam nem.Aztán utána jön valaki másik férfi egyszer az életembe..a férfiak sosem fogadják el és tolerálják egy másik férfi gyerekét úgy,mint esetleg egy nő. Félnék,hogy a kicsivel nem bánna jól,akárki legyen más mellettem a jövőben.
Nem vagyok képes embert ölni,elvenni a lehetőséget,pláne nem a saját gyerekemtől,de mit tehetnék? Már besokalltam.Azon a szinten vagyok hogy inkább gyerekestől halok meg,hogy soha ne váljak el a picitől.
Sziasztok. Hatalmas lelki gondokkal küszködve,éjszakákat átsírva,utolsó pillanatban is könyörögve a volt páromnak,hogy ne csináljuk,a terhesség megszakítás mellett döntöttem. Úgy éreztem,hogy nem nőlhet fel apa nélkül a kicsi.Szeretném a gyerekemet boldog családi körülmények között nevelni,ahol apa kimegy vele focizni,ahol apát érdeklik hanyast kapott suliban stb.
Ma jöttem haza kórházból.Mint ahogyan a vizsgálatból ki is derül,a gyermek akkor fogant meg amikor én is sejtettem. 6hetes és 3 napos volt a picim. Csütörtökön feltettek egy lamináriát,ami nem volt kellemes érzés,de kaptam görcsoldót és estére elmúlt.Benn kellett maradnom,ma dél tájban meg műtöttek.Altatás előtt szép dologra gondoltam és mosolyogtam,de mivel pszichésen ki voltam és csak elnyomtam magamban,ezért még kómás állapotomban,mikor nem tudtam magamról még ordítva toltak vissza a kórterembe.Azt kiabáltam,hogy gyilkos vagyok,megöltem a kisbabámat,illetve volt párom nevét,hogy gyűlölöm.Csak zokogtam és kb 3/4 órára rá,mikor észnél voltam,akkor hagytam abba. A műtét jól sikerült. Bár vérzek,de nem fáj a hasam. Soha többet nem csinálnék végig egy abortuszt,ebben viszont biztos vagyok.Hatalmas lelki törés következett be az életembe.Nagyon magam alatt vagyok és csak a babámra vagyok képes gondolni most.
"Valószínűleg így a legjobb neki!"
Aha, mert te aztán tudod, hogy egy másik emberi lénynek mi a jó.
A kérdezőnek: Sajnálom, hogy így döntöttél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!