Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha te elvetetnéd a férjed...

Ha te elvetetnéd a férjed pedig megtartaná, szembeszállnál vele? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

3 gyerekünk van, kiderült hogy ismét terhes vagyok védekezés ellenére. A gyerekek elég kicsik, a legkisebb 2 éves. Az ellátásuk, nevelésük, főzés mosás takarítás háztartási munka mind 80-90%ban az enyém. A férjem rengeteget dolgozik és így is el vagyunk úszva valaminek a kifizetésével mindig csúszunk. Az autónkon hitel van, svájci frankos hiába fizetjük nem csökken a tartozás gyakorlatilag. A házunk szintén hiteles, legalább forintos így mindig ugyanannyi és nem több mint egy albérlet lenne. Ezenkívül van még személyi kölcsönünk is folyószámlahitel esetenként most is épp minuszban vagyok mert váratlan kiadásokra egyszerűen nem futja). Hétvégén nincs itthon a férjem egyáltalán mert a másodállását akkor végzi. Hétköznap a két nagyobbat elviszi oviba suliba, ennyi amit segít. Nem azért mert nem akarja, hanem mert nincs rá módja. Amikor itthon van, segít bevásárolni este de ennyi. El nem pakol, főzni, takarítani sose szokott, próbálja kipihenni a rengeteg munkát amit teljesen megértek egyébként, mert látom rajta hogy nagyon kimerült és fáradt. Pszichésen is, fizikailag is. Nagyon kedves, rendes ember, de realitás érzéke az nem nagyon van. Ő úgy mondja, hogy ő optimista én meg pesszimista vagyok inkább, szerintem meg én realista vagyok ő meg álmodozó. Na de a lényeg, hogy én nem bírnék még egy gyerekkel, ilyen tök bizonytalan anyagi és gazdasági helyzetben, senkinek fogalma sincs mi lesz itt ebben az országban, és 3-4 gyerekkel külföldre menni az a lehetetlen kategória kb. Főképp hogy nyelvet se beszélünk olyan jól. Itthon ki tudja mi lesz, ha elveszik az adókedvezményt, a családi pótlékot, a gyedet, gyest később vagy őt kirúgják mit csinálunk?? Megyünk a híd alá? Nagyon nagyon fáj a szívem ezért a babáért főleg mert 3 fiunk van és hátha ő kislány lenne, de az eszem 100%ban azt mondja, nem szabad megtartani, gondolnom kell a már meglévő gyerekekre is. A férjem hallani se akar erről, őszerinte ez is a mi gyerekünk, és ha 3 elfér, 4 is el fog (de hova??? a kocsinkba se fér be 4 gyerek).

Félek hogy a kapcsolatunk megsínyli ha így döntök, ellene. De vállaljak magamra egy ekkora terhet pluszban? Örülök hogy végre sok év után átalhatok egy éjjelt, hogy visszamehetek dolgozni, hogy kicsit úgy érezzem én is teszek a család boldogulásáért nemcsak itthon ülök a kis gyedemmel és várom a csodát.

2012. febr. 16. 13:42
1 2 3
 21/25 Harangozó Sára ***** válasza:
A gyed alatt nem lehet egyáltalán dolgozni, csak ha lemond először ezen juttatásról.
2012. febr. 17. 06:24
 22/25 anonim válasza:
Szia, amerikai statisztikák szerint abortusz után a kapcsolatok 70-80%-a tönkremegy. Szerintem itthon sem lehet sokkal jobb az arány. Úgy olvastam ki a soraidból, hogy szereted a férjed, és örülsz, hogy családod van. Gondoltál arra, hogy ha elveteted ezt az új babát, ezzel nemcsak a babát veszted el, hanem az egész családod? A bizalom megtörik, akár akarod, akár nem, és nemcsak a férjedben, hanem a már megszületett gyermekeidben is. Felmerülhet az a gondolat bennük, hogy ha ők okoznak esetleg további anyagi terheket neked, akkor tőlük is megválsz!? Tudom, hogy nagyon nehéz döntés, ezért fontos, hogy több perspektívából gondold át ezt a dolgot, mert akár így, akár úgy, de egész életedre ki fog hatni a következménye. R
2012. febr. 17. 14:00
 23/25 anonim ***** válasza:
3 gyerekem van és mi sem tervezünk többet anyagi okokból. Spirálom van, de ha véletlen terhes maradnék és nem tudnám elvetetni. Ezt mondtam is a férjemnek. Tudom hogy nehéz lenne. Mi is úgy vagyunk hogy jól élünk, ház hitellel, autó van, de spórolt pénzünk nincs. Ha meg van akkor a házra költsük. Nehéz döntés, de ha a férjed melletted áll, és szived mélyén azért szerintem te is örülnél. Nem tudom. Nehéz ez nagyon. Én a szivemre hallgatnék tudom, nem az eszemre.
2012. febr. 17. 15:25
 24/25 anonim ***** válasza:
Szia! Még az elején írtam neked, mi lett a baba sorsa?
2012. márc. 2. 23:17
 25/25 anonim ***** válasza:
Engem is érdekelne! Mi lett, hogy döntöttetek????
2013. nov. 8. 17:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!