Ha te elvetetnéd a férjed pedig megtartaná, szembeszállnál vele? Bővebben lent.
3 gyerekünk van, kiderült hogy ismét terhes vagyok védekezés ellenére. A gyerekek elég kicsik, a legkisebb 2 éves. Az ellátásuk, nevelésük, főzés mosás takarítás háztartási munka mind 80-90%ban az enyém. A férjem rengeteget dolgozik és így is el vagyunk úszva valaminek a kifizetésével mindig csúszunk. Az autónkon hitel van, svájci frankos hiába fizetjük nem csökken a tartozás gyakorlatilag. A házunk szintén hiteles, legalább forintos így mindig ugyanannyi és nem több mint egy albérlet lenne. Ezenkívül van még személyi kölcsönünk is folyószámlahitel esetenként most is épp minuszban vagyok mert váratlan kiadásokra egyszerűen nem futja). Hétvégén nincs itthon a férjem egyáltalán mert a másodállását akkor végzi. Hétköznap a két nagyobbat elviszi oviba suliba, ennyi amit segít. Nem azért mert nem akarja, hanem mert nincs rá módja. Amikor itthon van, segít bevásárolni este de ennyi. El nem pakol, főzni, takarítani sose szokott, próbálja kipihenni a rengeteg munkát amit teljesen megértek egyébként, mert látom rajta hogy nagyon kimerült és fáradt. Pszichésen is, fizikailag is. Nagyon kedves, rendes ember, de realitás érzéke az nem nagyon van. Ő úgy mondja, hogy ő optimista én meg pesszimista vagyok inkább, szerintem meg én realista vagyok ő meg álmodozó. Na de a lényeg, hogy én nem bírnék még egy gyerekkel, ilyen tök bizonytalan anyagi és gazdasági helyzetben, senkinek fogalma sincs mi lesz itt ebben az országban, és 3-4 gyerekkel külföldre menni az a lehetetlen kategória kb. Főképp hogy nyelvet se beszélünk olyan jól. Itthon ki tudja mi lesz, ha elveszik az adókedvezményt, a családi pótlékot, a gyedet, gyest később vagy őt kirúgják mit csinálunk?? Megyünk a híd alá? Nagyon nagyon fáj a szívem ezért a babáért főleg mert 3 fiunk van és hátha ő kislány lenne, de az eszem 100%ban azt mondja, nem szabad megtartani, gondolnom kell a már meglévő gyerekekre is. A férjem hallani se akar erről, őszerinte ez is a mi gyerekünk, és ha 3 elfér, 4 is el fog (de hova??? a kocsinkba se fér be 4 gyerek).
Félek hogy a kapcsolatunk megsínyli ha így döntök, ellene. De vállaljak magamra egy ekkora terhet pluszban? Örülök hogy végre sok év után átalhatok egy éjjelt, hogy visszamehetek dolgozni, hogy kicsit úgy érezzem én is teszek a család boldogulásáért nemcsak itthon ülök a kis gyedemmel és várom a csodát.
Nálam is ez a nagy dillema,mindenféle képpen teherbe akar ejteni a párom,gumit kilukasztotta,rájött,hogy tablettát is szedek,eltüntette őket.Valahogy nem fogja fel,hogy a hideg kiráz a gondolattól is.
Sokat teketoriázok azon ha mégis sikerül a terve,akkor mivel csinálok rosszat,avval hogy elmondom neki és kerek perec kijelentem,elvetetem vagy nem mondok semmit és teszem a dolgomat,nagy mázlival nem is derül ki,de ha igen akkor meg vállaljam a késöbbi veszekedést.
Nincs jó megoldás :(
Köszi a válaszokat!
Én a második babát szeretném őrülten, férjem még várna vagy 3-4 évet. Még nem vagyok terhes (sajnos). Bár gumit használunk, de néha azért nélküle is rövid ideig. Nekünk hitelünk nincs, kiadásunk(lakbér, villany, víz, fűtés, tv, net) kb 50 000 Ft,kaja változó, de nem vagyunk valami nagy étkűek, bevételünk nekem gyed 55000+családi 12 200, férjemnek: bruttó 120 , de megkapja a 120at+túlórák, ami naponta 5000(mindegy, hogy 2 órát vagy 4 órát van még bent pluszban).
Ha netán terhes lennék, nem vetetném el, bár dilemmáznék rajta a kapcsolatunk miatt!!!Nehéz döntés ez most!!!
Hány hetes vagy?
Ha csak az eszem mondaná, hogy vetessem el, és sem a szívem, sem a férjem nem szeretné, akkor kérdés nélkül maradna a baba.
Beszéljétek át, hogy nem bírsz el ennyi feladatot egyedül, és tudod, hogy rengeteget dolgozik, fáradt, de legalább ebben meg abban segítsen ezután.
26 hkm
Tényleg nagyon nehéz ez a helyzet. :(
Nem irigyellek!
Mennyi idősek a gyerekeid?
Tény, hogy 3 fiú után egy kis csoda lenne a kislány, de ebben a helyzetben én sem biztos, hogy bevállalnám.
Mond neki, hogy mivel gyógyszer mellett fogant, esélyes, hogy beteg lesz és emiatt is inkább elvetetnéd. :(
találtam, nem kerestem:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Én megtartanám.
Visszamennék most dolgozni, mert a táppénz több a gyesnél (a két évesre az jár, nem?) és a kicsi menne bölcsibe. Mint ahogy a negyedik is, hogy mellette dolgozhassak, hogy jobban jöjjünk ki (hat órában lehet pl a gyes mellett dolgozni, de a gyed mellett is lehet az első szülinap után). A nagyokat meg bevonnám a házimunkába, amennyire lehet.
Megeshet, hogy én is a férjed-féle típus vagyok - de ez esetben nem tudom, melyik a reálisabb:
- az életet mindenek felett tisztelni, a gyerekeknek azt az életpéldát adni, hogy bármi baj van is, mi itt vagyunk egymásnak, szeretjük és nem hagyjuk el egymást; megpróbáljuk megoldani ami van, még ha felelőtlennek tűnik is
- vagy pedig az, ha realistán gondolkozom és azt gondolom, hogy a biztos csődhelyzetet szüntetem meg azzal, ha most nem vállalom a kistesót.
Nincs jó döntés szerintem sem. De egyik gyerekedre sem mondanád, hogy bár ne született volna meg, mert akkor most könnyebb lenne, nem? Én ebből szoktam kiindulni (persze nem ekkora kaliberű kérdésnél).
Drukkolok, hogy olyan döntést tudj hozni, ami bármi legyen is, ne kelljen évekig tartó gyötrelemnek lennie utána, akár lelki, akár fizikai tekintetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!