Ha te elvetetnéd a férjed pedig megtartaná, szembeszállnál vele? Bővebben lent.
3 gyerekünk van, kiderült hogy ismét terhes vagyok védekezés ellenére. A gyerekek elég kicsik, a legkisebb 2 éves. Az ellátásuk, nevelésük, főzés mosás takarítás háztartási munka mind 80-90%ban az enyém. A férjem rengeteget dolgozik és így is el vagyunk úszva valaminek a kifizetésével mindig csúszunk. Az autónkon hitel van, svájci frankos hiába fizetjük nem csökken a tartozás gyakorlatilag. A házunk szintén hiteles, legalább forintos így mindig ugyanannyi és nem több mint egy albérlet lenne. Ezenkívül van még személyi kölcsönünk is folyószámlahitel esetenként most is épp minuszban vagyok mert váratlan kiadásokra egyszerűen nem futja). Hétvégén nincs itthon a férjem egyáltalán mert a másodállását akkor végzi. Hétköznap a két nagyobbat elviszi oviba suliba, ennyi amit segít. Nem azért mert nem akarja, hanem mert nincs rá módja. Amikor itthon van, segít bevásárolni este de ennyi. El nem pakol, főzni, takarítani sose szokott, próbálja kipihenni a rengeteg munkát amit teljesen megértek egyébként, mert látom rajta hogy nagyon kimerült és fáradt. Pszichésen is, fizikailag is. Nagyon kedves, rendes ember, de realitás érzéke az nem nagyon van. Ő úgy mondja, hogy ő optimista én meg pesszimista vagyok inkább, szerintem meg én realista vagyok ő meg álmodozó. Na de a lényeg, hogy én nem bírnék még egy gyerekkel, ilyen tök bizonytalan anyagi és gazdasági helyzetben, senkinek fogalma sincs mi lesz itt ebben az országban, és 3-4 gyerekkel külföldre menni az a lehetetlen kategória kb. Főképp hogy nyelvet se beszélünk olyan jól. Itthon ki tudja mi lesz, ha elveszik az adókedvezményt, a családi pótlékot, a gyedet, gyest később vagy őt kirúgják mit csinálunk?? Megyünk a híd alá? Nagyon nagyon fáj a szívem ezért a babáért főleg mert 3 fiunk van és hátha ő kislány lenne, de az eszem 100%ban azt mondja, nem szabad megtartani, gondolnom kell a már meglévő gyerekekre is. A férjem hallani se akar erről, őszerinte ez is a mi gyerekünk, és ha 3 elfér, 4 is el fog (de hova??? a kocsinkba se fér be 4 gyerek).
Félek hogy a kapcsolatunk megsínyli ha így döntök, ellene. De vállaljak magamra egy ekkora terhet pluszban? Örülök hogy végre sok év után átalhatok egy éjjelt, hogy visszamehetek dolgozni, hogy kicsit úgy érezzem én is teszek a család boldogulásáért nemcsak itthon ülök a kis gyedemmel és várom a csodát.
Vetesd el.
Egy gyerekkel az anya vallal magara egy eletre szolo kotelezettseget es felelosseget.
Az apuka barmıkor kıszallhat a ''jatekbol'', az anyuka meg oldja meg, ahogy tudja.
Megtartanám.
Hogyan védekeztetek?
Ez a gyerek nagyon akar jönni hozzátok, ha védekezés mellett jött.
Jesszus de nehéz kérdés ez... :(((
Mi a második vállalásával vagyunk így "elakadva".. Én nem akarom, a férjem igen. Fogalmam sincs mi lesz, hogy lesz később, én úgy érzem, hogy már kettőt sem biztos, hogy el tudunk majd úgy indítani az életben, ahogy én szeretném...
Hűha.. azért majd írd meg, hogy döntöttetek.
Kezdem egy storival.
Nagyanyáméknak 3 gyereke volt. Mikor meghalt a testvére. ott maradt egy picike, akkora mint az övéi. Ekkor nagyanyám kijelnetette ahol 3-nak van hely ott 4-nek is és így lett neki 4 gyermeke, akiket tiszteségben felnevelt, kitanítatott.
Dédnagyanyám úgy lett terhes a 3-ik gyermekkel hogy kitört nem sokára a háború ahova elment a férje, és soha többet nem jött haza. Akkor már lehetett elvetetni, de nem tette,(habár veszélyes is volt), de azt mondta hogy mindegy 2-vel marad egyedül vagy hárommal ö akkor is megtartja. és bizony szépen felnevelte öket.
egy tinit mindig megértek hogy miért veteti el, de egy családban ha nincs egészségügyi baj, akkor nem értem.
De a te családod, a te életed, nektek közösen kell erröl dönteni.
Szia! Kemény helyzet az biztos!! Én ezeket mind elmondanám a férjemnek, főleg az anyagiakat, bár ha ennyit gürizik akkor tudja, hogy nem álltok valami fényesen. Viszont amit Te is írtál, megsínyli majd a kapcsolatotok szerintem is ha elveteted (a beleegyezése nélkül). Mindenesetre nem lennék a helyedben!!
Próbáld meg meggyőzni, mert úgy hamarabb túlennétek az elvetetés megpróbáltatásain!!!
Hozzá tenném, hogy abortusz ellenes vagyok, de mint írtad van már 3 gyermeketek és rengeteg hiteletek!!
Ha nem túl személyes a kérdésem, akkor megtudod írni összesen mennyi a tartozásotok? De csak akkor válaszolj ha tényleg nem sértelek meg ezzel.
Kicsit úgy érzem, meg is válaszoltad ezt:
"...én nem bírnék még egy gyerekkel"
"...az eszem 100%ban azt mondja, nem szabad megtartani"
Bármennyire is sajnálnám, de a leírt helyzetből kiindulva én is így döntenék a helyedben. Hidd el, hogy senki nem fog elítélni a döntésed miatt.
Az mondjuk biztos, hogy lelkileg nehéz lesz túltenned magad rajta. Ehhez kívánok sok erőt!
A gyerkvállalás,mindenképpen 2 emberen múlik.Nehéz helyzet ez,mert ha a férjed akaratával szemben mésem tartod meg a babát,abból később lehetnek problémák.Viszont ha engedsz neki és megtartod a babát,akkor kérdéses,hogy anyagilag birni fogjátok-e a dolgot.
A leírtak alapján én nem tartanám meg.Szerintem csak akkor szabad gyereket vállalni,ha tudtok neki megfelő körülményeket biztosítani.Szerintem a mai világban már ahhoz is nagy bátorság kell,hogy valaki 3 gyereket bevállaljon,nemhogy négyet!Kivéve persze,ha az anyagiak nem számítanak,de nálatok sajnos nem eza helyzet.
Ülj le a férjeddel és mondd el neki mindazt,amit ide leírtál.ne csak az anyagiakra hivatkozz,hanem arra is,hogy nem lenne elegendő energiád 4 gyereket ellátni,mert hát mondhatni mindig te vagy a gyerekekkel.
Mondd neki,hogy te is szeretnéd a babár a szíved méllyén,de a felelősségérzeted azt súgja,hogy nem szabad megtartani.Szerintem ha a férjed elgondolkodik ezeken,ő is rá fog jönni,hogy rossz ötlet lenne bevállalni még egy babát.Sajnos ha nincs meg az anyagi keret,arra is gondolni kell,hogy szeretettel nem lehet megetetni,felöltöztetni,óvodába,iskolába járatni egy gyereket és ezt a férjednek is meg kell értenie.
Sok. 50 a lakás, 40 a rezsi egy hónapban, az autó 37 ről indult mikor vettük most 75 és nem látni a végét sajnos munkaeszköz de még ha nem is lenne az akkor se tudjuk visszaadni mert az értéke nem fedezi a hitelt rajta, ennek már utánajártunk. A folyószámlámon most épp 50 ezer minuszban vagyok. A személyi kölcsön havi 14 ezer. Nem éhezünk így kifejezetten de tisztán látszik hogy ha bármi plusz költség bejön (tönkremegy az autó, letört múltkor a fogam, kinövi hirtelen 2 gyerek is a cipőt jön egy nagyobb betegség vagy ne adj isten mind 3 lebetegszik) akkor arra NINCS keret nincs mihez nyúlni stb.
Nem beszélve hogy ha elvesztené a férjem valamelyik munkáját és hónapokig nem találna addig összedől az életünk, ránk dőlnek a hitelek...Nincs segítségünk, nagyszülőkből 2 él, mindkettő olyan rosszul áll hogy még nekünk kell kaját küldeni nekik postán. (de persze úgy amúgy hallani sem akarnak rólunk, nem keresnek, nem segítenek, semmi).
Hát ez hogy az eszem 100% ra tudja ugye egy dolog, de a szívem meg megszakad érte. Amikor ránézek a 3 gyerekemre a sírás kerülget.
Tudom a hormonok miatt is...de leginkább azért mert eszembe jut ők is ilyen picik voltak, hogy vártam őket..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!