Házassági válság! Vígasz kellene. Tanácsok?
Tetem már pár kérdést fel és általában használható válaszokat kaptam. Most egy kis együttérzésre lenne szükségem.
Ma reggel a férjem bejelentette, hogy van egy másfél, két hónapos viszonya az egyik munkatársával. A nő 42 éves, vagyis jóval korosabb mint a párom, két felnőtt gyerekkel, egy háztartásban velük élő férjjel, akitől már elvált, de amíg nem tudja kifizetni, addig ez a kényszer megoldás.
Ezzel szemben és itt vagyok két kisgyerekkel, 20 hetes terhesen, a harmadikkal. Reggel mikor megtudtam nyeltem egy nagyot és ráhagytam a döntést, nem kiabáltunk, meghallgattam, hogy mennyire jó az ágyban, mennyire szereti, de minket is, mint családját és nem akar elveszíteni minket. Össze van zavarodva.
Abban reménykedem, hogy megjön az esze, hogy mit veszíthet ha elhagy minket. Családom nem tud segíteni, szüleim nem élnek, testvéreméknek is megvan a saját gondjuk. Annyit még, hogy ez a terhesség hárpiává változtatott és szerinte ezért keresett máshol megértést. Bocsánat a hosszúságáért
teljesen kétségbeestem. Ma voltam védőnőnél, nem is velem,velünk a baj. Valamilyen jóakarómnak járt a szája, akiben megbíztam, és hátba támadtak. Kiderült, hogy a védőnőmet felkereste a gyámhatóság, hogy tud-e az itthon kialakult helyzetről és mi a véleménye.A védőnő aranyos volt, mert hamar leszerelte őket, hogy nem világtragédia történt és megbirkózok a feladattal, külső beleszólás nélkül is. Mégis a gyámügy azzal védekezett, hogy a gyerekek lelki épsége érdekében védelem alá akarják venni őket. Ez abból áll, hogy elbeszélgetnek velük, és időnként meg kellene jelennem a kihelyezett család védelmesnél, aki eldönti, hogy jól vannak-e. Teljesen kikészültem. A védőnő rendes, mert ő próbálta leállítani őket, de félek, hogy ennek még meglesz a foganatja.
Viszont segítségét felajánlotta, hogy utána néz milyen segélyekre vagyok jogosult, ha egyedül maradok a gyerekekkel. Annyit már tudok, hogy az albérlet fenntartására is kaphatok valamennyit. Ennyi. Gyorsan kiöntöttem a szívem.
Előző vagyok. Kiekerestem pontosan a fogalmát. (ez a szakmám, csak régen tanultam a fogalmat):
Ha a gyermek veszélyeztetett és ezt az alapellátás(ok) önkéntes igénybevételével nem lehet megszüntetni, de alaposan feltételezhető, hogy segítséggel a gyermek fejlődése családi környezetben mégis biztosítható, a jegyző védelembe veszi .
A jegyző a védelembevétellel egyidejűleg kirendeli a gyermekjóléti szolgálat családgondozóját, aki a gyermek számára egyéni gondozási – nevelési tervet készít.
A védelembe vétel nem érinti a szülő felügyeleti jogát.
Szóval a te gyerekeid se nem veszélyeztetettek, se nem ajánlották fel neked, hogy működj együtt velük, te ezt meg nem utasítottad vissza.
szóval úgy felügyelnének ránk, mintha értelmi fogyatékos lennék, aki nem képes ellátni önmagát, meg a gyerekeit? Na nem! Remélem, ha fel is bukkan valaki a hivatalból, akkor csak észre veszi, hogy nem ez a helyzet. Nincsenek veszélyben a gyerekeim.
Jövő hét kedd, du. 3- ra kaptam megint időpontot az ügyvédhez. Mégiscsak beadatom most a papírjaimat.
Jól teszed!!!
Ne félj nem lesz semmi a hivataltól sem.A gyerekeket megnézik milyen helyen élnek majd,hogyan.Semmi baj nem lesz.Ne agódj....Hajrá....
Jó anyuka vagy, szemétség, hogy az apuka f@szsága miatt téged cseszegetnek a hivatalok... Kitartást kívánok neked!
Hanyadik hétben jársz? Mikorra vagy kiírva?
Férjecskéddel mi a helyzet? Eljárkál, vagy el is költözött?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!