Sajnos abortuszra kell mennem, nagyon félek. Milyen érzés? Mennyi ideig tart? Utána mi történik velem? Mennyi ideig nem lehet szexuális kapcsolatom?
Én 19 éves voltam, mikor abortuszom volt, akkor még 3 napig kellett bent lenni. 6 hétig nincs szex (amúgy sem lenne kedved, meg most hogy kidobtad a pasit...)
Megértelek, hogy így döntesz, bár ez egy iszonyatosan nehéz döntés. Valóban undok volt az első hozzászóló, nem kell rögtön elítélni senkit sem, főleg, ha nem is ismered a háttér dolgokat. Szerintem az is pozitív, hogy nem akarsz a szüleid nyakára szülni, de...
Ha teheted, tartsd meg a gyereket. Próbálj meg beszélni a szüleiddel, ki tudja, ők mennyire örülnének egy unokának, egyébként mindenképpen kell majd valaki, aki a beavatkozás után is melletted lesz, mert lelkileg odaleszel teljesen.
Sajnos ilyenkor számolni kell komplikációkkal is. Nekem 8 évbe telt, mire összejött a következő baba, és most nagyon úgy néz ki, hogy probléma van, és idő előtt be kell feküdnöm a kórházba vele, és ha szerencsénk van, bent tudják tartani legalább a 36-38 hétig.
Sziasztok!
Sajnos én is nemrégiben estem át missed ab műtéten. Reggel bementem, megkaptam a lamináriát, amit az egyik hozzászóló "kellemetlen"-nek titulált. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy mocskosul fáj. Először felszíjaznak a szülőágyra, aztán a doki kitörli a hüvelyt, érzékletem szerint szögesdróttal, aztán ad egy érzéstelenítő injekciót a méhnyakba, amitől ha nem lettem volna leszíjavza, lerúgtam volna a dokit a székről, annyira fájt. Ezek után közlik veled, hogy sétálj vissza a szobádba, és várj 4 órát, mert addigra tágít ki a laminária annyira, hogy meg tudjanak műteni. Ez már tényleg csak kellemetlen, kb erős menses görcs jellegű. Persze sem én, sem a többiek, akiket aznap műtöttek, nem tudtunk a saját lábunkon lesétálni, mert kb az ájulás határán voltunk, állítólag azért, mert a laminária egy főeret nyom el. A műtét maga már tényleg nem fájt, és utána megkönnyebbültem, gondolom azért, mert megszabadítottak a pálcikától. Pihenni kellett pár órát, kicsit véreztünk, de erősebbb menses jelleggel csak, aztán a doki megnézte, milyen állapotban vagyunk, és hazaengedett minket. Nekem ez szombaton volt, hétfőn már mentem dolgozni.
Én három hét múlva mentem kontrollra, rendben talált a doki, és zöld utat adott a szexre.
Ennyi a fizikai része.
Mivel mi már évek óta várjuk a babát, minket nagyon megviselt a dolog, és el sem tudom képzelni, hogy van nő, aki ezt önként vállalja, csak hogy könnyebb legyen az élete.
Mert akárhogy is nézem, ez mégiscsak erről szól.
A mai világban senkinek nincs tuti stabil munkája, bárkivel előfordulhat, hogy holnap reggel azzal fogadja a főnöke, hogy viszlát, és még megértőnek is kell lenni, mert hogy szegény cég.
A stabilnak látszó kapcsolat is bármikor borulhat, még a házassági anyakönyvi kivonat sem véd meg.
Ennyit arról, hogy a körülményekre való hivatkozással öli meg valaki a gyerekét.
Nem azért írtam ezt le, hogy ítélkezzek, mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja, csak egyszerűen nem értem ezeket az indokokat.
Szia,
biztos nem akarod megtartani? Tudok segíteni, ha ezt szeretnéd. Azt írod, hogy nem önszántadból mész abortuszra. Tárgyi dolgokban és elhelyezésben bármiben tudok segíteni, a szerető férfitámogatást nem tudom megadni, sajnos.
Ha kérdésed van, kérlek írj. Kitartást a következő napokhoz.
Várom a 2. babánkat. Az első születésekor megszűnt a munkahelyem. Köszi.... "Rendes" volt a munkáltató - szerintem... Persze senki nem kötelezhette, hoyg hosszabbítson nekem, ha már egyszer lejárt a határozott idejűm, és elmentem szülni. De azért emberi oldalról, nem lehetett volna más megoldást találni? SZóval most, a másodikkal próbálkozom bejelentkezni munkanélkülire, hátha kicsit többet kaphatok 28 ezer Ft-nál így a második baba után. Meglátjuk.
De egy pillanatra sem bánnám meg, hogy van (már majdnem) kettő gyermekem!
És teljesen megértem a legelső hozzászólót. ELveszíteni egy babát.... SZörnyű érzés... Leírhatatlan és kibeszélhetetlen.... Nehéz.... Évekig... Vagy mindig....
Egyetértek,hogy ennek a kérdésnek nem itt van a helye,sokakat bántasz vele.
Nagyon kevés esetben van olyan,hogy "kell",és rémisztő,hogy úgy tűnik a többség számára az abortusz tökéletesen elfogadható módja a fogamzásgátlásnak.A gyermeked nem kérte,hogy megfoganjon,és nem tud neked könyörögni,hogy ne öld meg.Az utolsó kérdésed meg egyenesen vérlázító.Szerintem egyetlen dologtól kell félned,a saját lelkiismeretedtől.És nagyon kérlek,hogy pár év múlva ne írogass ide kérdéseket,hogy vajon miért nem tudsz teherbe esni.
youtube: Silent Scream
utána dönts!
ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!