Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 6+3 napnàl elmúlt a hiányinger...

6+3 napnàl elmúlt a hiányinger... megint vetélés lesz?

Figyelt kérdés
Pénteken 6+0 voltam UH-n, ahol CRL 3.5 volt, és már elindult a szívműködés, de még nem volt ritmusos, azt mondtàk, ez 6 hetesen teljesen rendben.Múlt héten kezdődött enyhe émelygés, ami szombaton el is múlt, miután volt egy barna folt a bugyimon, szurkált is a petefészkem, azonnal emeltem a progeszteron adagot, azóta nem volt barnázás, a szurkálàs is elmúlt. Tegnap délután visszajött az émelygés, de megint teljesen elmúlt. Már két vetélésem volt, akkor nem jutottam szívhangig. Félek!!! Csak pénteken megyek kontrollra!
jan. 20. 16:15
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
Miért nem nézetel magán úton HCG-T? Ha két naponta szépen nő, az màr jó jel.
jan. 26. 16:09
 22/54 A kérdező kommentje:
Az elején nézettem, és egyszer duplàzódott 2220- ról 4460-ra, de utána 3 nap múlva csak 8120 lett. Azt hittem, ennyi volt. Végül most pénteken már CRL 9.5 , pont 7 hetesnek felelt meg és volt szép szivhang is. Csak totàl elmúlt a hànyinger és az előző két vetélés meg a nem duplàzódás alapján eléggé paràzok. Persze hiàba, az nagyon sokat nem segít....
jan. 26. 16:42
 23/54 A kérdező kommentje:
Illetve nagyon nagyon nagyon enyhe émelygés van csak :(
jan. 26. 16:45
 24/54 anonim ***** válasza:
100%

Ekkora terhességnél már nincs duplázódás kétnaponta. Felesleges lenne. Inkább meg kellene nyugodnod kedves kérdező, mert így hosszú lesz a tethesség. Mintha direkt keresnéd a jeleket, hogy vége. Nem szabad így gondolkodni. Kapcsold át az agyad, beszélgess hozzá, hogy nagyon várjátok.

Én aztán megéltem mindent 5 év után lett csak sikerünk és elsőre el is vesztettük....ráadásul ikrek lettek volna...hajtott előre, hogy márpedig anya leszek. Nyilván én is pánikoltam a kövi terhességnél, de próbáltam végig pozitív lenni. Első baba után még két veszteség jött mire végre várjuk a második babát.

Légy pozitív. A szívhangzól már illik megnyugodni. Baj mindig történhet, de így átélni egy terhességet... bánni fogod, hogy csak a veszteség jeleit kereset, ahelyett, hogy próbálnál örülni. A tünetek jönnek mennek. Van akinek egy sincs, van akinek sok van, van akinek kevés, hol van hol nincs.

Légy pozitív, szerezz egy szép füzetet, írd fel kb mikor milyen vizsgálatra kell menni, mikor kb mekkora a pici, járj utána a védőnőnek, válassz magzatvédő vizamint, szerezz be magnéziumot, kálciumot., nézegess babakocsikat, tervezgess. Foglalkozz ezekkel és beszélgess hozzá. Egyáltalán nem kell legyen hányinger...pláne nem egész nap.

A legjobbakat kívánom, de lehet egy pszichológus sem ártana, mert túlzottan rá vagy parázva. Már uh után egyből rettegsz. Ez nagyon nem jó, és nem normális. Lehet aggódni, de nem így.

jan. 26. 16:53
 25/54 A kérdező kommentje:
Köszi a kedves szavakat! Babakocsi nem kell már :) Van egy két és fél éves kislányunk ❤️
jan. 26. 17:10
 26/54 A kérdező kommentje:
Nekem már van ok az aggodalomra, 43 múltam 🙈🙈🙈
jan. 26. 17:13
 27/54 anonim ***** válasza:
Akkor se aggódj, kösd le magad :)
jan. 26. 17:13
 28/54 A kérdező kommentje:
Abban igazad van, hogy az aggódással sokra nem megyek 🙈
jan. 26. 17:35
 29/54 anonim ***** válasza:
Hát ha már ekkora a baba meg volt szívhang, akkor nem kell aggódni. Persze megértem az aggodalmadat, 40 és 43 között négy babàt vesztettünk el, az egyiket a terhesség 16. hetében súlyos fejlődési rendellenesség miatt. 40 felett sajnos ez gyakrabban előfordul mint fiatalon. Aztán 2 évig egyáltalán nem is estem teherbe, elengedtük a dolgot, másra fókuszáltunk. Aztán kimaradt a mensim, azt hittem menopauza,nem is igazán foglalkoztam vele. Most 18. hetes várandós vagyok egy egészséges babábal, 45 évesen. Szóval bármi lehetséges, bízz benne, hogy minden rendben lesz!
jan. 26. 20:26
 30/54 anonim ***** válasza:

Így van, akkor azért ne aggódj. Nyilván te is tudod, hogy 40fölött még nagyobb a vetélés esélye, mint alatta. De ez egyben azt is jelenti, hogy a másik 2 vetélésed a rosszabb minőségű petesejt miatt volt, nem valami olyan ok miatt, ami kezelés nélkül megint vetéléshez vezet. Mivel szívhang van, elég jó esélyei vannak már. Egyébként én is 42 évesen szültem (első gyerek), közelebb a 43-hoz. A kórházban volt nálam idősebb is, mindenki egészséges babával, korunkhoz képest problémamentes terhességgel.

Egyébként én azzal vigasztaltam magam, amíg paráztam,hogy az én koromban a vetélés esélye 50 százalék. Az már megvolt. Ez a baba marad. És így is lett. Ez rád is igaz, ha 2 vetélésed volt, de van már egy gyereked😁

jan. 26. 20:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!