Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pajzsmirigy alulműködés és...

Pajzsmirigy alulműködés és baba? Veszélyes?

Figyelt kérdés

Tudom,hogy már vannak hasonló kérdések,de annyira félek. Megtudtam,hogy babát várok,be is jelentkeztem az endokrinológushoz és holnap lesz időpontom.

Ma pedig voltam a laborban,és aggasztanak az eredményeim. Picit magas a TSH de az antiTPO nagyon durván magas,407 az érték.

Kezelt pajzsmirigy alulműködésem van évek óta gyógyszert szedek. Annyira félek,hogy elvetélek vagy,hogy nem lesz egészséges a baba. 8 hetes jelenleg. Nem is tudok várni holnapig. Pajzsmirigy alulműködéssel terhesség alatt milyen tapasztalataitok vannak?

nov. 4. 13:58
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi a TSH?

Én 1400 feletti (magyarul olyan magas, hogy mérni se tudják a konkrét értékét) anti-TPO-val lettem terhes, és hordtam ki egészséges babát.

Az anti-TPO-val nem lehet semmit csinálni, autoimmun pajzsmirigy betegséged van, a tested antitesteket termel a pajzsmirigyed ellen, ezzel az orvostudomány jelenlegi állása szerint semmit sem lehet kezdeni, "gyógyíthatatlan", de ettől még nem kell, hogy befolyásoljon semmit.

nov. 4. 14:02
 2/6 A kérdező kommentje:
A TSH 7,74
nov. 4. 14:08
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Mivel kezelve vagy nem lesz gond. Nekem is 1300 felett van anti-tpo.

Az első terhességem elment, 4.8TSH bolt, de ekkor még nem szedtem gyógyszert. Azóta minden ok. Alapvetően emelni fogja a doki a gyógyszered, de nyugodj meg, mivel szedsz gyógyszert rá, így az most pont elég a babának. Elveszi ami neki kell, viszont kell az emelés, hogy neked is jusson. Nincs semmi baj, terhesen amúgy is megemelkedik a TSH. Holnap már a doki is megnyugtat, emelitrk a gyógyszert, minden rendben lesz. Ez miatt biztos, hogy nem fogod őt elveszíteni :)

Egy ismerősőm 3 gyereket szült 10 feletti TSH értékkel, de neki pl gyógyszerrel se tudták lejjebb vinni. Szóval nyugalom :)

nov. 4. 14:15
 4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a kedves és megnyugtató válaszaitokat! :)
nov. 4. 14:18
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én 2 egészséges gyereket szültem kezelt pajzsmirigy alulműködéssel. Emiatt ugyan veszélyeztetett terhes voltam, nem dolgozhattam (munkából kifolyólag), és mindkét terhesség probléma mentes volt.
nov. 4. 17:01
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem is alulműködik.

Lombik kivizsgálás alatt derült ki akkor elmenten endokrinológushoz írt rá gyógyszert, belőtte a megfelelő érték határt. Azóta is szedem, terhesség alatt nem volt gond.

nov. 4. 23:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!