Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 3. gyerek 38 évesen, mennyire...

3. gyerek 38 évesen, mennyire nehéz újrakezdeni?

Figyelt kérdés

Van már 2 nagy lányom, egy 14 és egy 10 éves. Nem terveztünk több gyereket, mindig is kettőt akartunk. Múlt hétvégén nem jött meg, a melleim majd leszakadtak, puffadtam, hétfőn csináltam egy tesztet. Pozitív lett. Most lehetek 5 hetes.

Én most töltöttem a 38-at januárban, majdnem 39 leszek mire megszülném. Tudom, hogy ez már nem kirívó kor, sokan szülnek 40 közelében, de egy kicsit megijeszt, hogy végre könnyebb a nagyokkal és újra kéne kezdenem. Az is megijeszt, hogy mire a kicsi lesz kamasz, már nem leszek annyira fiatal. A férjem 44 éves. Ő is teljesen ki van bukva. De nem akarja kimondani, hogy vetessük el. Nem tudnék jó szívvel nézni magamra, ha elvetetném. Anyagilag mindent biztosítani tudnánk neki.

ma 14:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Egy picit hasonlo cipoben jarunk, igaz en csak 34 vagyok, de nekem is van 2 nagyobb lanyom, nem is szerettunk volna tobbet, raadasul mindket korabbi terhessegem lombikprogramos volt, szoval almunkba se gondoltuk h valaha is osszejohet spontan a baba.

Hat valahogy megis sikerult, megannyi ev utan, pedig mondom, nem probalkoztunk…

Az elejen en sirtam is, nem akartam, mar teljesen mashol voltam lelekben, munka, nagy gyerekek stb… semmi kedvem nem volt elorol kezdeni.

Aztan teltek multak a hetek, most 12 hetes vagyok es annyira de annyira orulok neki! Sztem ez a kezdeti sokk normalis.

De teljesen megertem ha nem tartjatok meg, de azt tanacsolom varjatok meg egy kicsit a dontessel

ma 14:55
 2/11 anonim ***** válasza:
81%
Én majdnem ennyi idősen szültem az elsőt. Az éjszakázás sokkal rosszabb volt szerintem mint fiatalon lett volna. Ellenben sokkal tudatosabb vagyok, önismeretben sokkal előrébb járok, mint fiatalon lett volna. Így összességében szerintem jobb anyja tudok lenni a gyerekünk el, mint lettem volna huszonévesen.
ma 14:55
 3/11 Katona Dius ***** válasza:
70%
Kolléganpm 38 volt, mikor a legkisebbet megszülte. Neki is tinik voltak akkor már a nagyok. Ő nagyon megszenvedte, de nála az is hozzá tett, hogy a kicsi apukája (a nagyok az előző házasságából vannak) egy nagyra nőtt gyerek és nem nagy segítség.
ma 14:56
 4/11 A kérdező kommentje:
Valószínűleg mi is megtartjuk. Csak sok a kétely. Majd bejelentkezek vizsgálatra, ott kiderül teljesen a helyzet.
ma 15:34
 5/11 anonim ***** válasza:
52%
Nekem a 4. jött ennyi idősen. Tervezetten 2. házasságból. Nagyon megszenvedtem, a terhességet, szülést. Utána gyakorlatilag annyi lett az egészségemnek. Migrénes lettem, méhemet ki kellett venni, s sorolhatnám... Már 16 éves múlt, de sokkal jobb volt fiatalon anyának lenni. A férjem amúgy gyakorlatilag mindenben segít. De ha előröl kezdeném nem biztos, hogy szülnék (mondjunk egyet sem).
ma 15:38
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem az életkortól függ, hogy nehéz lesz-e. Én is sok év után szültem a harmadikat és 38 évesen. A nehézséget az okozza, hogy az első két gyerekem aludt, meg viszonylag “jó” babák voltak. Eljátszottak, le lehetett tenni őket. A harmadik nem alszik, százszor kelünk éjjel. Nincs el egyedül. Egy mosogatást sem tolerál. Mellette még extrán aktív és nem fárad el. Szóval nálunk a természete miatt nehéz, de ha 20 évesen szültem volna őt, akkor se lennék kipihentebb.
ma 15:40
 7/11 A kérdező kommentje:
Nekem az első kettő is fénnyel töltődő gyerek volt, mert amíg a kicsi el nem múlt 5 éves, én nem aludhattam át szinte egy éjszakát sem!🙈 Így a legrosszabbra már fel vagyok készülve, de pont ezen tapasztalataim miatt jogosan félek, hogy elölről indul az egész…
ma 16:50
 8/11 Katona Dius ***** válasza:
100%
Igazából majd a nagyokon is múlik, mennyire segítenek majd be. A kisebbik öcsém 10 évvel fiatalabb nálam, nála már aktívan tudtam segíteni. Imádtam vele foglalkozni, nem iskellett külön megkérni rá. Ha neked is olyanok a nagyok, hogy szívesen besegítenek, akkor könyebb dolgod lesz.
ma 17:03
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
De nem biztos, hogy a harmadik is ilyen lesz. De ha fel vagy készülve, mert tudod, mire számíthatsz, akkor vagy nem ér meglepetés vagy kellemes meglepetés lesz, ha esetleg jó alvó lesz.
ma 18:04
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

34 voltam, amikor az akkor 11 éves lányom mellé jött a kicsi.

Mondjuk ő tervezett volt.

De sokkal sokkal könnyebb volt, mint a nagylányommal. A mai napig is így gondolom. Teljesen másképp éltem meg az egész terhességet és az anyaságot, mint fiatalon. Több a türelmem, sokkal jobban átlátom a dolgokat.

ma 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!