Milyen egy korai (6-10het kozotti) veteles?
Nekem volt egy megakadt terhességem ikrekkel, 6.héttől nem fejlődtek és 9.héten lett missed ab műtét. ott nem történt magától semmi.
Idén volt egy kereken 7 hetes vetélésem. Alapból uh-n nem találták csak aznap délelőtt látta a doki az összeesett petezsákot. (tehát kb alig volt odabent valami) Hát rá két órára elkezdtem nagyon erősen görcsölgetni... haza is mentem melóból.. a buszról már nehezen szálltam le.. rosszabb volt mint a vajúdás... mérhető volt kb 1 perc nyugi 1 perc nagyon erős görcs... és ez ment több mint 4 órán keresztül. Vérezni nem igazán véreztem, elfeküdtem és átadtam magam az egésznek.. aztán elmúlt. Utána kezdtem ürülni, nem volt erősebb vérzésem, mint mensinél, csak nagyon durva dolgok jöttek ki... a méhnyálkahártya is nagyon ijesztő mennyiségű volt. Korházba nem mentem, a nagyon kegyetlen összehúzódások valahogy nem voltak annyira ijesztőek, nem szúró fájdalom volt, hogy rohanjak.. rá pár napra mentem vissza kontrollra, minden rendben volt már az uh-n, nem kellett műtét... megdolgozott érte a szervezetem.
Nem hinném, hogy alapból kórházba kéne menni egy vetéléssel, hacsak nem méhen kívüli a dolog. A legtöbben amúgy is váratlanul vetélnek, ott ahol épp vannak.
Sajnálom, ha neked is ezen kell majd átmenni. Annak meg örülj, ha a kórházat ki tudod hagyni.
Előr enem tudni kire mi vár és meddig tart. Szerintem van aki pár perc alatt túl van rajta. Én sajnos nagyon megszenvedtem, de idehaza nyugodt körülmények között.
Kitartás és a legjobbakat kívánom!
Munkában, 9fele elkezdtem görcsölni. 10ig még dolgoztam, nem bírtam tovább. Nem véreztem egyáltalán.
Kocsival elindultam haza. Mivel sejtettem hogy mi kezdődött el, Beugrottam a boltba még, mert totál útba esett, hogy betétet vegyek (tampont használtam mindig is).
Kb 5 perc alatt a boltban voltam.
A bolt közepén öntött el a vér. Ahogy mentem ki, úgy húztam a vércsíkot magam után. Darabkák is voltak benne.
Kb még 5perc volt mire hazaértem, addigra már mindenem is véres vokt alul. Elmentem megfürdeni. A kádból már nem tudtam kiszállni, annyira nem volt erőm.
Szerencse, hogy a férjemet felhívtam, mikor elindultam haza. Ő is elindult. Mire hazaért, még a kádban voltam. Mentőt hívott, úgy vittek be.
3egység vért kaptam, olyan szinten vért vesztettem.
2 óra volt durván a hazaindulás és a kórházbaérkezés közt.
Első vetélésnél kb 1 hét múlva műtöttek semmi vérzés nem volt
Másodiknál már 5 hetesen tudtuk hogy nem fejlődik
Onnantól hol jobban hol kevésbé véreztem
Majdnem 12 hetesen mentem be a kórházba amikor ömlött a vér belőlem hogy ez egyedül nem sikerült ìgy műtöttek.
Viszont én senkinek nem ajánlom higy ha tudja higy gond van várjon a vetélésre. Sokkal megterhelést esetleg hetekig várni mint egy gyors műtét és testileg,"lelkileg"igy túl vagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!