Holnap döntenem kell, nagyon ideges vagyok! Tapasztalatok nálatok, vagy az ismerőseiteknél?
Holnap megyek Debrecenbe a 18.hetes genetikai uh-ra,és a vérvétel eredményeimért.
Vagyis holnap kiderül mekkora a kockázata,hogy beteg babám van.
El kell döntenem,kérem e a magzatvíz vételt.
Eddig minden eredményem tökéletes volt,a babám szépen fejlődik,tarkóredő 1,6mm-es volt,orrcsont szépen rajzolódott,vagyis kizárólag a korom indokolta a vérvételt stb. ha most 30 éves lennék nem 39 akkor 'normál'terhesnek számítanék.
Nagyon ideges vagyok!!!
A kérdésem az lenne,hogy közületek vagy az ismerőseitek között mik a tapasztalatok az enyémhez hasonló esetekben?
Jó uh-után rossz véreredmény...stb.?
Előre köszönöm,ha időt szántok rám!
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
ebben kérdésben a harmadik válaszoló voltam-aki megcsinálatta
és 2 év távlatából is ugyanúgy döntenék
előző
Nekem a genetikus mondta, hoyg a tarkóredő csak az esetek60%-ban vastagszik meg
És az UH, vérvétel által nem látnak bele a babád kromoszómáiba.
Én biztos megcsináltatnám, így a terhességed végéig ezen fogsz agyalni.
Maximálisan igazat adok neked, Kedves Kérdező, és egyetértek a döntéseddel.
Pontosan tudom, milyen évekig várni a Babára, többször vetélni, reménykedni ...
Én sem kockáztatnék, pláne értelmetlenül.
Nagyon-nagyon sok boldogságot és a legjobbakat kívánom Nektek!
Nekem már volt több vetélésem. Én biztos hogy nem fogok magzatviz vizsgálatot csináltatni.
A környezetemben volt olyan aki megcsináltatta, azt mondták neki, hogy minden rendben és aztán beteg gyereke született. Tehát ez a vizsgálat sem 100 %-os.
Volt egy olyan ismerösöm akinek meg azt mondták, hogy beteg a babája. Hat hónaposan megszületették vele. A mai napig bánja, hogy belement. Azóta született egy egészséges kisfia.
Integrált tesz csak 95%, a magzatvízvizsgálat meg 100%
Sőt a baba nemét is megmondják, ha kéred.
Kedves Utolsó, ebben igazad van, csak amikor az ember már túl van több vetélésen is, küzdenie kell nemcsak azért, hogy teherbe essen, de azért is, hogy megmaradjon a Baba, és fogy az ideje, és egyre jobban kétségbeesik, hogy valaha lehet-e egyáltalán Babája, akkor a legeslegkisebb mértékben sem szeretné kockáztatni, hogy a sokadik terhessége is vetéléssel végződjön. Pláne 30 egynéhány évesen ...
Márpedig az is tény, hogy az amniocentézis vetélési kockázattal jár, elég csak arra gondolni, hogy a magzatvíz NEM tartalmaz alvadási faktorokat.
(Ráadásul a Down-gyerekes ismerőseink 99%-a - van egy pár belőlük - bőven 30 alatt szülte a gyerekét, így náluk fel sem merült az amniocentézis lehetősége.)
Ennek ellenére én nem bántani vagy elítélni akarom azt, aki inkább megcsináltatja, de maximálisan igazat adok a Kérdezőnek, hogy nem kockáztatja a terhességét.)
Szia!
Anyukám a kisöcsémet pont ennyi évesen várta, 10 év van az előtte lévő tesóm és közte. Jó volt minden eredménye és nem ment el a magzatvíz vizsgálatra. Januárban 7 éves lesz, semmi baja és okos kis pasas :)
Nagyon köszönöm a jókívánságokat és a biztatást!
Sokat jelent és nagyon jól esik!
Semmi sem 100% az amnio sem...nem mertem kockáztatni a kislányom életét!
Tiszteletben tartom,ha mások másképp gondolják és a "biztosra mennek"de....mi a biztos?!
Mindenkinek nagyon jó egészséget kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!