Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Holnap döntenem kell, nagyon...

Holnap döntenem kell, nagyon ideges vagyok! Tapasztalatok nálatok, vagy az ismerőseiteknél?

Figyelt kérdés

Holnap megyek Debrecenbe a 18.hetes genetikai uh-ra,és a vérvétel eredményeimért.

Vagyis holnap kiderül mekkora a kockázata,hogy beteg babám van.

El kell döntenem,kérem e a magzatvíz vételt.

Eddig minden eredményem tökéletes volt,a babám szépen fejlődik,tarkóredő 1,6mm-es volt,orrcsont szépen rajzolódott,vagyis kizárólag a korom indokolta a vérvételt stb. ha most 30 éves lennék nem 39 akkor 'normál'terhesnek számítanék.

Nagyon ideges vagyok!!!

A kérdésem az lenne,hogy közületek vagy az ismerőseitek között mik a tapasztalatok az enyémhez hasonló esetekben?

Jó uh-után rossz véreredmény...stb.?

Előre köszönöm,ha időt szántok rám!

2010. nov. 7. 11:42
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

ebben kérdésben a harmadik válaszoló voltam-aki megcsinálatta

és 2 év távlatából is ugyanúgy döntenék

2010. nov. 12. 00:25
 42/65 anonim ***** válasza:

előző

Nekem a genetikus mondta, hoyg a tarkóredő csak az esetek60%-ban vastagszik meg

És az UH, vérvétel által nem látnak bele a babád kromoszómáiba.

Én biztos megcsináltatnám, így a terhességed végéig ezen fogsz agyalni.

2010. nov. 12. 00:28
 43/65 anonim ***** válasza:
100%
Tegnap volt a 42. születésnapom,a kislányom pedig október 11-én született:-)Csináltattunk integrált tesztet,rendben voltak az ultrahang eredmények is,és teljesen tanácstalan voltam,hogy megcsináltassam e a magzatvízvizsgálatot.Ráadásul épp akkor kerestem másik orvost,több dokinál voltam,és megoszlottak a vélemények.Az egyik mindenáron meg akarta csinálni,a másik nem javasolta.Végül úgy döntöttünk a párommal,hogy nem kockáztatunk,mert azért van veszélye a szurkálásnak.Egészségesen született a babám:-)
2010. nov. 12. 10:10
 44/65 anonim ***** válasza:
100%

Maximálisan igazat adok neked, Kedves Kérdező, és egyetértek a döntéseddel.

Pontosan tudom, milyen évekig várni a Babára, többször vetélni, reménykedni ...

Én sem kockáztatnék, pláne értelmetlenül.

Nagyon-nagyon sok boldogságot és a legjobbakat kívánom Nektek!

2010. nov. 12. 11:08
 45/65 anonim ***** válasza:

Nekem már volt több vetélésem. Én biztos hogy nem fogok magzatviz vizsgálatot csináltatni.

A környezetemben volt olyan aki megcsináltatta, azt mondták neki, hogy minden rendben és aztán beteg gyereke született. Tehát ez a vizsgálat sem 100 %-os.

Volt egy olyan ismerösöm akinek meg azt mondták, hogy beteg a babája. Hat hónaposan megszületették vele. A mai napig bánja, hogy belement. Azóta született egy egészséges kisfia.

2010. nov. 12. 12:23
 46/65 anonim ***** válasza:

Integrált tesz csak 95%, a magzatvízvizsgálat meg 100%

Sőt a baba nemét is megmondják, ha kéred.

2010. nov. 12. 12:29
 47/65 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Utolsó, ebben igazad van, csak amikor az ember már túl van több vetélésen is, küzdenie kell nemcsak azért, hogy teherbe essen, de azért is, hogy megmaradjon a Baba, és fogy az ideje, és egyre jobban kétségbeesik, hogy valaha lehet-e egyáltalán Babája, akkor a legeslegkisebb mértékben sem szeretné kockáztatni, hogy a sokadik terhessége is vetéléssel végződjön. Pláne 30 egynéhány évesen ...

Márpedig az is tény, hogy az amniocentézis vetélési kockázattal jár, elég csak arra gondolni, hogy a magzatvíz NEM tartalmaz alvadási faktorokat.

(Ráadásul a Down-gyerekes ismerőseink 99%-a - van egy pár belőlük - bőven 30 alatt szülte a gyerekét, így náluk fel sem merült az amniocentézis lehetősége.)

Ennek ellenére én nem bántani vagy elítélni akarom azt, aki inkább megcsináltatja, de maximálisan igazat adok a Kérdezőnek, hogy nem kockáztatja a terhességét.)

2010. nov. 12. 13:57
 48/65 anonim ***** válasza:
amnio se 100%
2010. nov. 12. 17:05
 49/65 anonim ***** válasza:

Szia!

Anyukám a kisöcsémet pont ennyi évesen várta, 10 év van az előtte lévő tesóm és közte. Jó volt minden eredménye és nem ment el a magzatvíz vizsgálatra. Januárban 7 éves lesz, semmi baja és okos kis pasas :)

2010. nov. 12. 19:05
 50/65 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a jókívánságokat és a biztatást!

Sokat jelent és nagyon jól esik!

Semmi sem 100% az amnio sem...nem mertem kockáztatni a kislányom életét!

Tiszteletben tartom,ha mások másképp gondolják és a "biztosra mennek"de....mi a biztos?!

Mindenkinek nagyon jó egészséget kívánok!

2010. nov. 13. 08:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!