Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Holnap döntenem kell, nagyon...

Holnap döntenem kell, nagyon ideges vagyok! Tapasztalatok nálatok, vagy az ismerőseiteknél?

Figyelt kérdés

Holnap megyek Debrecenbe a 18.hetes genetikai uh-ra,és a vérvétel eredményeimért.

Vagyis holnap kiderül mekkora a kockázata,hogy beteg babám van.

El kell döntenem,kérem e a magzatvíz vételt.

Eddig minden eredményem tökéletes volt,a babám szépen fejlődik,tarkóredő 1,6mm-es volt,orrcsont szépen rajzolódott,vagyis kizárólag a korom indokolta a vérvételt stb. ha most 30 éves lennék nem 39 akkor 'normál'terhesnek számítanék.

Nagyon ideges vagyok!!!

A kérdésem az lenne,hogy közületek vagy az ismerőseitek között mik a tapasztalatok az enyémhez hasonló esetekben?

Jó uh-után rossz véreredmény...stb.?

Előre köszönöm,ha időt szántok rám!

2010. nov. 7. 11:42
1 2 3 4 5 6 7
 1/65 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baj nem lesz!
2010. nov. 7. 11:46
 2/65 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj megnyugodni.Ma már sok nő szül 40 felett.És szép,egészséges babát.Nálad is úgy néz ki a dolog,hogy így van.De saját magam megnyugtatására kérném a magzatvíz vizsgálatot.Nekem is csinálták,inkább csak kellemetlen.

Fel a fejjel,nem lesz baj!!

2010. nov. 7. 11:47
 3/65 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez számít valamit, én hallgatóként voltam bent több amniocentézisen. A nők nagy része vállalta, és a doktornő (Dr. Török Olga) is ezt javasolta mindenkinek! Igaz van, de nagyon kicsi a kockázata (1%). Maga a beavatkozás pár perc, egyik kismamát sem viselte meg. (a bent lévő apukákat annál inkább :))
2010. nov. 7. 11:49
 4/65 anonim ***** válasza:
100%

Én januárban szülök, ápr-ban leszek 39. Első baba.

Nekem is minden eredményem jó lett, én nem csináltattam magzatvízvételt. Most voltam 28. heti uh-n, semmi probléma nincs.

2010. nov. 7. 11:49
 5/65 A kérdező kommentje:

Köszönöm,hogy ilyen gyorsan írtatok!

Nekem is első baba,két vetélés után...hormontablettával

megtámogatott terhesség.

Nem attól félek,hogy nekem fájni fog!!!

A kisbabámat féltem nagyon!

Mert ott van az az 1-2% vetélési kockázat.

Orvosi véleményeket olvastam a témáról,nagyon sok nagyon elismert szakember úgy véli,indokolatlanul sok a magzatviz vétel...hát ez őrület ,mert ha bármi bajt okoznék a babának soha nem tudnék magamnak megbocsátani!

2010. nov. 7. 11:58
 6/65 anonim ***** válasza:
100%

a korod miatt majdnem hogy kötelező megcsináltatnod az amniót. Ne haragudj, hogy ezt mondom, de az orrcsont és tarkóredő "csak" a Down kórra szűr, attól még lehet más komoly betegsége. 37 vagyok, most várom a 2.at és megcsináltattam az amniót, hogy ne kelljen végigrettegnem a hátralévő hónapokat. Ki lehet bírni az amniót is és sokkal megnyugtatóbb, mint rettegni.

Egyébként nemrég volt itt egy hölgy, akinél látszódott az orrcsont a 12. heti UH-n és az amnió mégis kihozta hogy downos a babája..

az amniónál amit mondanak 1%os vetélési arányt, azt úgy értsd, hogy az összes amnión átesett nő 1%a elveszíti a babáját, de egyáltalán nem biztos, hogy az amnió miatt!!

2010. nov. 7. 11:59
 7/65 anonim ***** válasza:
90%
Nekem Győrben genetikai tanácsadáson direkt kihangsúlyozták, hogy ha nem muszáj, ne csináltassam meg! Szomszédasszonyom is 38 évesen szült, őt is lebeszélték róla, pedig másik orvosnál volt!
2010. nov. 7. 12:12
 8/65 A kérdező kommentje:

Igen tudom,hog vizsgálatok sora kellene egy 100% rendellenesség kiszűréséhez..de az amnio...sem tudja kiszűrni,h a szív,vagy más idegrendszeri betegsége van e egy babának,tehát nincs teljes biztonság.

Tisztában vagyok a kockázattal és félek tőle.

Azért kérdeztem és volt aki,tényleg arra válaszolt,hogy jó uh.os eredmények után mekkora az esélye,hogy nem egészséges a baba.?!

2010. nov. 7. 12:31
 9/65 A kérdező kommentje:

Természetesen mindenki csak a maga vagy környezete tapasztalatáról tud írni,én ezekre lennék kíváncsi!

A támában nagyon sokat olvastam,úgyhogy 'az orvosi irodalommal'tisztában vagyok.:(

A magzatvízvétel nagyon jól jövedelmez a kórházaknak úgy értesültem,ezt csak zárójelben jegyzem meg.

Nem akarom,hogy indokolatlanul kellejen kockáztatni és szerintem a koro nem elég indok!

Ha persze a vérteszt és az uh kóros eltérést mutat ,akkor elfogom végeztetni.

2010. nov. 7. 12:35
 10/65 anonim ***** válasza:
53%

és milyen vértesztre vársz? A kombinált kockázatra 12. héten kellett volna megcsináltatni a vizsgálatot. 18. héten már nincs vérvizsgálat.

Amúgy meg te már totál meggyőzted magad, hogy a vértesztek és az UH 100%os biztonságot ad, hogy egészséges lesz a babád, így nem sok értelme van válaszolni ezentúl bármire se.

Amúgy meg tök jó fej vagyok és előkerestem neked azt a kérdést, ahol látszódott az orrcsont és mégis beteg volt a baba:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

2010. nov. 7. 12:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!