Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Holnap döntenem kell, nagyon...

Holnap döntenem kell, nagyon ideges vagyok! Tapasztalatok nálatok, vagy az ismerőseiteknél?

Figyelt kérdés

Holnap megyek Debrecenbe a 18.hetes genetikai uh-ra,és a vérvétel eredményeimért.

Vagyis holnap kiderül mekkora a kockázata,hogy beteg babám van.

El kell döntenem,kérem e a magzatvíz vételt.

Eddig minden eredményem tökéletes volt,a babám szépen fejlődik,tarkóredő 1,6mm-es volt,orrcsont szépen rajzolódott,vagyis kizárólag a korom indokolta a vérvételt stb. ha most 30 éves lennék nem 39 akkor 'normál'terhesnek számítanék.

Nagyon ideges vagyok!!!

A kérdésem az lenne,hogy közületek vagy az ismerőseitek között mik a tapasztalatok az enyémhez hasonló esetekben?

Jó uh-után rossz véreredmény...stb.?

Előre köszönöm,ha időt szántok rám!

2010. nov. 7. 11:42
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 A kérdező kommentje:

jajj dehogy....közvetlenül előtted irt valaki majd olvasd el,nem volt túl kedves...ráadásul elsem olvasta figyelmesen amit én írtam,mert akkor nem ir ilyeneket,vagy ki tudja.

Neked irom,kedves 2.-ik 12.46-os válaszoló 2 genetikai vérteszt van az elsőt 12-14 héten csinálják,a másodikat 16 .héten ,ezen voltam én.

Mégegyszer köszönöm mindenkinek aki írt vagy írni fog!

2010. nov. 7. 14:30
 22/65 anonim ***** válasza:

Egy ismerősöm (40éves) nemrég szült egy egészséges kisfiút.

Ő terhessége alatt folyamatos magas vérnyomással küszködött,és mindig szarok voltak a véreredményei,de az Uh-on mindig mindent rendben találtak a babánál!!!!

Szerintem nem lesz semmi gond!!!!!!

Jó egészséget Nektek!!

2010. nov. 7. 14:32
 23/65 anonim ***** válasza:

a második 12.46-os vagyok..jaa uhh nagy kő esett le a szívemről vissza is olvastam hogy írtam e vmi bántót...:)

Jó egészséget nektek biztos nem lesz semmi baj!!!! :)

2010. nov. 7. 14:35
 24/65 A kérdező kommentje:

Köszönöm kedves Dia és 2.-ik 12.46-os:)válaszoló.

Ilyen válaszokat várok,amik életszerűek mert megtörténtek veletek,vagy valakivel akit ismertek..mert a statisztikáktól már kész vagyok..

valaki írta,hogy ostoba vagyok mert a koromat nem tartom elég kockázatosnak...ennyi erővel minden 35 év alatti kismama ostoba szerinte,aki nem vizsgáltatja ki magát???

Mert ma 75%-ban 35 év alatti mamák szülnek beteg gyerekeket,a vizsgálatok hiánya miatt!!Ez statisztitikai adat...

2010. nov. 7. 14:41
 25/65 anonim ***** válasza:
Sopronban dr. Bikkes József doktor úr mondta a következőket: "35 év felett sem nagyobb a kockázata a beteg babának, a különbség annyi, hogy a terhesség jobban megviseli az anya szervezetét. Nem igaz, hogy 35 felett több beteg gyermeket szülnek!"
2010. nov. 7. 16:56
 26/65 A kérdező kommentje:

Köszönöm...

Egy orvos az mondta nekem,az előzmények ismeretében,hogy csak akkor végeztessem el,ha én mindenképp szeretném magam megnyugtatni,másképp nem!!!

2010. nov. 7. 17:00
 27/65 anonim ***** válasza:

2 ismerősömnek is jó volt a 12. heti uh, de a koruk miatt (34 és 39 évesek)megcsináltatták az általad említett 4-es tesztet(Debrecen szintén) és nem túl jó eredményeket kaptak.(1:25 és 1:4). Persze mindketten vállalták a magzatvíz vizsgálatot és nem lett semmi baj, teljesen egészségesek a babók. A 39 évesnek már több, mint fél éves a kicsi, a másik nem soká fog szülni.

Szóval fel a fejjel!

Én 29 éves vagyok és már többször vetéltem, így a dokim javasolta nekem is ezt a tesztet. Fel is hívtam Debrecent, ahol megmondták, hogy a korom miatt nem fogják megcsinálni, hiába kéri (beutalón) a dokim. Így inkább felmentünk önköltségen az Istenhegyi Klinikára és ott 12. héten megcsináltattuk az uh-gal együtt a kombinált tesztet. 1 órán belül volt eredményünk, nem kellett heteket végig izgulnunk és még DVD-t és képeket is kaptunk a babáról. Minden rendben volt, kívánom nálad is így legyen!!!

14 hetes kismamai

2010. nov. 7. 17:46
 28/65 anonim ***** válasza:
Én 2 hete voltam amnion debrecenben.Most az eredményért izdulok, hogy minden rendben legyen.Nekem is mindenki azt mondja, ne idegeskedjek, de ezt csak mondani olyan könnyű... Egyébként maga a mintavételt kilehet bírni, nekem csak akkor fáj amikor a tűt kihúzta, egyébként nem.Amikor kijöttem leültem egy két percre, utánna mentem haza. Az első 2-3 nap nem volt valami fasza, feszült a hasam, de sokat pihentem csak pisilni keltem ki, még enni is az ágyba ettem. De ki lehet bírni, annyira nem gáz. Csak ne kellene ilyen sokat várni az eredményért. Ez a legrosszabb az egészbe! 21 hetes 24 éves vagyok és Dawn-kórra lettünk pozitívak
2010. nov. 7. 18:31
 29/65 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 40 évesen a második babámnál egy percet sem gondolkodtam,hogy megcsináltassam-e vagy sem.Semmit nem éreztem,feküdtem utána 3 napot,és minden rendben volt.Nagyon jó szemű,tapasztalt ultrahangos orvos sem fogja neked 100%-os biztonsággal megmondani a rejtett rendellenességeket.Csak azokat,amik ténylegesen,méretek,rajzolatok alapján látható/szív üregei,vesék,agykamrák,erek áramlása,stb.És akkor is csak ilyeneket olvashatsz az uh.leíráson,hogy"épnek látszó"stb.A mqgzatvíz vizsgálatból nagyon sok genetikai rendellenesség kimutatható.35 év felett megnő a rizikó.Nekem is volt két vetélésem,ki udja miért??

Teljes megnyugvást persze csak a szülés után érezhet az ember,de Neked ott van a lehetőség,hogy egy csomó rendellenességet kiküszöbölhess.De szerintem a genetikai tanácsadóban,minden kételyedre választ kapsz.És ne merülj bele az orvosi könyvekbe,hivatalos leírásokba.Az élet mindig megcáfolja azokat.

Nyugodj meg,az eddigi eredményeid alapján a legszebb úton haladsz.!!

Jó egészséget,sok örömet!!!

2010. nov. 7. 19:20
 30/65 anonim ***** válasza:
Na mesélj!!! Mi történt??
2010. nov. 8. 15:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!