Holnap döntenem kell, nagyon ideges vagyok! Tapasztalatok nálatok, vagy az ismerőseiteknél?
Holnap megyek Debrecenbe a 18.hetes genetikai uh-ra,és a vérvétel eredményeimért.
Vagyis holnap kiderül mekkora a kockázata,hogy beteg babám van.
El kell döntenem,kérem e a magzatvíz vételt.
Eddig minden eredményem tökéletes volt,a babám szépen fejlődik,tarkóredő 1,6mm-es volt,orrcsont szépen rajzolódott,vagyis kizárólag a korom indokolta a vérvételt stb. ha most 30 éves lennék nem 39 akkor 'normál'terhesnek számítanék.
Nagyon ideges vagyok!!!
A kérdésem az lenne,hogy közületek vagy az ismerőseitek között mik a tapasztalatok az enyémhez hasonló esetekben?
Jó uh-után rossz véreredmény...stb.?
Előre köszönöm,ha időt szántok rám!
jajj dehogy....közvetlenül előtted irt valaki majd olvasd el,nem volt túl kedves...ráadásul elsem olvasta figyelmesen amit én írtam,mert akkor nem ir ilyeneket,vagy ki tudja.
Neked irom,kedves 2.-ik 12.46-os válaszoló 2 genetikai vérteszt van az elsőt 12-14 héten csinálják,a másodikat 16 .héten ,ezen voltam én.
Mégegyszer köszönöm mindenkinek aki írt vagy írni fog!
Egy ismerősöm (40éves) nemrég szült egy egészséges kisfiút.
Ő terhessége alatt folyamatos magas vérnyomással küszködött,és mindig szarok voltak a véreredményei,de az Uh-on mindig mindent rendben találtak a babánál!!!!
Szerintem nem lesz semmi gond!!!!!!
Jó egészséget Nektek!!
a második 12.46-os vagyok..jaa uhh nagy kő esett le a szívemről vissza is olvastam hogy írtam e vmi bántót...:)
Jó egészséget nektek biztos nem lesz semmi baj!!!! :)
Köszönöm kedves Dia és 2.-ik 12.46-os:)válaszoló.
Ilyen válaszokat várok,amik életszerűek mert megtörténtek veletek,vagy valakivel akit ismertek..mert a statisztikáktól már kész vagyok..
valaki írta,hogy ostoba vagyok mert a koromat nem tartom elég kockázatosnak...ennyi erővel minden 35 év alatti kismama ostoba szerinte,aki nem vizsgáltatja ki magát???
Mert ma 75%-ban 35 év alatti mamák szülnek beteg gyerekeket,a vizsgálatok hiánya miatt!!Ez statisztitikai adat...
Köszönöm...
Egy orvos az mondta nekem,az előzmények ismeretében,hogy csak akkor végeztessem el,ha én mindenképp szeretném magam megnyugtatni,másképp nem!!!
2 ismerősömnek is jó volt a 12. heti uh, de a koruk miatt (34 és 39 évesek)megcsináltatták az általad említett 4-es tesztet(Debrecen szintén) és nem túl jó eredményeket kaptak.(1:25 és 1:4). Persze mindketten vállalták a magzatvíz vizsgálatot és nem lett semmi baj, teljesen egészségesek a babók. A 39 évesnek már több, mint fél éves a kicsi, a másik nem soká fog szülni.
Szóval fel a fejjel!
Én 29 éves vagyok és már többször vetéltem, így a dokim javasolta nekem is ezt a tesztet. Fel is hívtam Debrecent, ahol megmondták, hogy a korom miatt nem fogják megcsinálni, hiába kéri (beutalón) a dokim. Így inkább felmentünk önköltségen az Istenhegyi Klinikára és ott 12. héten megcsináltattuk az uh-gal együtt a kombinált tesztet. 1 órán belül volt eredményünk, nem kellett heteket végig izgulnunk és még DVD-t és képeket is kaptunk a babáról. Minden rendben volt, kívánom nálad is így legyen!!!
14 hetes kismamai
Szia!
Én 40 évesen a második babámnál egy percet sem gondolkodtam,hogy megcsináltassam-e vagy sem.Semmit nem éreztem,feküdtem utána 3 napot,és minden rendben volt.Nagyon jó szemű,tapasztalt ultrahangos orvos sem fogja neked 100%-os biztonsággal megmondani a rejtett rendellenességeket.Csak azokat,amik ténylegesen,méretek,rajzolatok alapján látható/szív üregei,vesék,agykamrák,erek áramlása,stb.És akkor is csak ilyeneket olvashatsz az uh.leíráson,hogy"épnek látszó"stb.A mqgzatvíz vizsgálatból nagyon sok genetikai rendellenesség kimutatható.35 év felett megnő a rizikó.Nekem is volt két vetélésem,ki udja miért??
Teljes megnyugvást persze csak a szülés után érezhet az ember,de Neked ott van a lehetőség,hogy egy csomó rendellenességet kiküszöbölhess.De szerintem a genetikai tanácsadóban,minden kételyedre választ kapsz.És ne merülj bele az orvosi könyvekbe,hivatalos leírásokba.Az élet mindig megcáfolja azokat.
Nyugodj meg,az eddigi eredményeid alapján a legszebb úton haladsz.!!
Jó egészséget,sok örömet!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!