Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Holnap döntenem kell, nagyon...

Holnap döntenem kell, nagyon ideges vagyok! Tapasztalatok nálatok, vagy az ismerőseiteknél?

Figyelt kérdés

Holnap megyek Debrecenbe a 18.hetes genetikai uh-ra,és a vérvétel eredményeimért.

Vagyis holnap kiderül mekkora a kockázata,hogy beteg babám van.

El kell döntenem,kérem e a magzatvíz vételt.

Eddig minden eredményem tökéletes volt,a babám szépen fejlődik,tarkóredő 1,6mm-es volt,orrcsont szépen rajzolódott,vagyis kizárólag a korom indokolta a vérvételt stb. ha most 30 éves lennék nem 39 akkor 'normál'terhesnek számítanék.

Nagyon ideges vagyok!!!

A kérdésem az lenne,hogy közületek vagy az ismerőseitek között mik a tapasztalatok az enyémhez hasonló esetekben?

Jó uh-után rossz véreredmény...stb.?

Előre köszönöm,ha időt szántok rám!

2010. nov. 7. 11:42
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:

Milyen vérvétel eredményért mész? Nekem a kisfiammal minden rendben volt a 23.hétig (12.heti uh tökéletes minden látszott, tarkóredő is OK,16.heti AFP és jó volt) aztán a 23.héten találtak eltéréseket nála az UH_n nagyobb gyomor, tágabb agykamra, vesetágulat stb.

Tovább küldtek Debrecenbe épp Török Olgához, aki elhiszem hogy amúgy egy nagy szaktekintély és lehet csak én fogtam ki rossz napját de nekünk egy az egybe azt mondta hogy hát ezek nagy eltérések, és mivel túlléptünk az időn igy amniocentézist már nem javasol hanem cvs-t. Ez a lepényi mintavétel.

És döntsük el mit akarunk. Tenném hozzá azt nem mondták el hogy mégis mi baja lehet a gyerekünknek ...

Mindegy, utólag én is hülye voltam mert ki kellett volna vernem a balhét hogy mégis MIRŐL is beszélgetünk pontosan és igenis tájékoztassanak...csak úgy meg voltunk zavarodva.

Lényeg hogy megcsináltattuk a cvs-t hát senkinek se kívánom borzasztóan fájt is, megalázó is volt ahogy beszélt a doktornő (sietett amúgy is vhová mert ez már délután volt) és hogy ne nyavajogjak mert nem fájhat...hát én nem nyavajogatm csak folyt a könnyem annyira rossz volt.

De ez ugye nem amnio szóval lehet h az nem fáj ennyire, vagy semennyire sem, nem tudom.

Mindenesetre 1 hét múlva megjött az eredmény és teljesen egészséges kisfiú állt a papíron illetve még az hogy a rendellenesség kockázata 1% volt ( már a vizsgálat előtt is) Maga a vizsgálat vetélési kockázata pedig 2%....

Amúgy 26 éves voltam...

Én úgy tudom ilyenkor nem is indokolt ilyesmi vizsgálat ha a vetélés kockázata nagyobb mint a rendellenességé amit szűrnek vele. Na mindegy. Azóta megszületett a fiam, már 2 éves makkegészséges szerencsére.

Mindettől függetlenül ha 39 éves lennék, megcsináltatnám az amniot.:((

De közben nagyon félnék.:(

Egyébként most volt abortuszon egy barátnőm 38 éves , 4.babája lett volna és Patau szindrómás volt,(kiderült az amnion) amivel születés után meghalnak szinte egyből.:(((

2010. nov. 7. 12:46
 12/65 anonim ***** válasza:

Nekem minden rendben volt, de megcsináltattam, 37 vagyok.Az eredmény jó lett, de nagyon fájt és kétszer szúrtak, útban volt a méhlepény...a gyerekem majd kiugrott a hasamból.A vizsgálat díja 170.000 körül van, és én is hallottam, hogy a fejkvóta miatt hajtják az embereket.

De így legalább biztos, hogy néhány genetikai betegséget kizártunk.

2010. nov. 7. 12:47
 13/65 anonim ***** válasza:
45%
ja és ez meg ostobaság a részedről, hogy a korod nem indok az amnióra... ezt azért ne nagyon hangoztasd orvosok előtt, mert a 39 éved nem épp a fiatal és kockázatmentes kategória.
2010. nov. 7. 12:48
 14/65 anonim ***** válasza:

Nekem az afp-m elég rossz lett 1:93-hoz.Az uh-n a tarkóredő 1,6mm az orrcsont szépen látszódott,szép kerek szemei voltak a picinek mégis elküldtek magzatvízvételre,mert azt mondták ha bármi más jobban kimutatná akkor oda küldenének.Én 31 évesen bevállaltam és nem bántam meg.A beavatkozás nem fájt és a kisfiamnak sem lett semmi baja tőle,pedig veszélyeztetett terhes vagyok.Azóta teljesen megnyugodtam mert egészséges a babám és végre élvezem a terhességet!

29hkm

2010. nov. 7. 13:02
 15/65 A kérdező kommentje:

16 héten vettek tölem vért,aminek az eredménye holnap lesz meg,azt hiszem 4-es tesztnek hívják 'köznyelven',nem én találtam ki magamnak.Holnap lesz egy uh és a véreredményt összevetik,és elfog készülni a kockázatelemzés...attól,hogy te erről nem hallottál még létezik,neharagudj.

Mégegyszer leírom,a kérdésem arra vonatkozott,hogy a JÓ uh-on eredmények után,volt e közületek olyan ,akinek sajnos a vérteszt eredménye nem lett jó!!!!!

Ezzel kapcsolatos tapasztalatokra vagyok kíváncsi...a döntésemet már ezek előtt leírtam,nem értem miért kell letámadni,csak olvasd el kérlek pontosan,amit irtam!

Köszönöm

2010. nov. 7. 13:04
 16/65 A kérdező kommentje:

előbbieket 12.46-os kedves válaszolónak írtam.

Az 'ostobaság' kérdésére,nem szeretnék reagálni...

Előzőekben már leírtam,ha a holnapi eredmények pozitívak lesznek befogom vállalni az amniot...a kérdésem nem erre vonatkozott,de mindenkinek köszönöm a biztatást!

Eddig minden olyan vizsgálatra elmentem,ahová az orvosom elküldött,mindent az Ő utasításának megfelelően csináltam.

Azt,hogy mennyi vizsgálatot és milyeneket írt elő a számomra,én mint laikus elfogadom,mert nem értek hozzá,és nem vitatkozom vele. hetente járok uh-ra,ahol eddig minden rendben volt...csak ez ad okot minimális optimizmusra nekem...

Ezért tettem fel egy kérdést...mert hús-vér emberek tapasztalataira voltam kíváncsi!

2010. nov. 7. 13:14
 17/65 A kérdező kommentje:
Ja...a jófej 12.46-os válaszolónak: az elkerülte a figyelmedet,hogy a belinkkelt cikkben szegény kisbabánál 3.7-es nyakiredőt mértek..ez nem elhanyagolható szerintem.
2010. nov. 7. 13:39
 18/65 anonim ***** válasza:
Tuti nem lesz semmi baj. De ha mégis meg akarod csináltatni, menj Dr.Simó Dezsőhöz. Ő a legjobb.
2010. nov. 7. 14:17
 19/65 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen!

nem lesz választásom,mert holnap ha az eredmények nem lesznek jók,meg is szúrnak...gondolom ,aki épp ott lesz:(

2010. nov. 7. 14:24
 20/65 anonim ***** válasza:

Én is 12.46-kor írtam (azt a hosszút) remélem nem nekem írtad hogy sajnálatos ha nem ismerem a vérvételeket...mert én csak érdeklődtem hogy milyen vérvételre vársz...nem okoskodni akartam hogy nincs is ebben a korban vérvétel..:(

Szóval bízom benne hogy nem nekem szólt..

2010. nov. 7. 14:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!