Holnap döntenem kell, nagyon ideges vagyok! Tapasztalatok nálatok, vagy az ismerőseiteknél?
Holnap megyek Debrecenbe a 18.hetes genetikai uh-ra,és a vérvétel eredményeimért.
Vagyis holnap kiderül mekkora a kockázata,hogy beteg babám van.
El kell döntenem,kérem e a magzatvíz vételt.
Eddig minden eredményem tökéletes volt,a babám szépen fejlődik,tarkóredő 1,6mm-es volt,orrcsont szépen rajzolódott,vagyis kizárólag a korom indokolta a vérvételt stb. ha most 30 éves lennék nem 39 akkor 'normál'terhesnek számítanék.
Nagyon ideges vagyok!!!
A kérdésem az lenne,hogy közületek vagy az ismerőseitek között mik a tapasztalatok az enyémhez hasonló esetekben?
Jó uh-után rossz véreredmény...stb.?
Előre köszönöm,ha időt szántok rám!
Szisztok..
Túl vagyok Debrecenen...
Tökéletes genetikai uh eredményem lett a babucim,szépen fejlődik a korának megfelelően.
Utána a genetikai tanácsadóban megkaptam a vér eredményeket is ,amik nagyon jók lettek..
A kockázatelemzésem is megnyugtató értékeket mutat,
down kórra 1/2348 a számitott kockázat ezt ugyan az életkorom kockázata lerontja igy 1/487 a kockázat,itt az alsó érték egyébként 1/250-hez...
Kétféle véleményt kaptam...1:az eredményeim nem indokolják a magzatvízvételt!!!
2:csak és kizárólag a korom miatt javasolják,amik itt statisztikai számokban mutatkoznak meg!
Egyszóval nem vállaltam be a magzatvízvételt!!!
Igaz még van 2 hét és meggondolhatom magam...de számomra érthetetlen ,h miért tegyem amikor a szűrések,vizsgálatok eredményei ezt nem indokolják!
Hát itt tartok most lányok...
Jah és kislányom lesz ezt biztosra megtudták mondani.
Van egy szépen fejlődő kislányom a pocakomban,minden látható eltérés nélkül és tudjuk,h nagyon sok betegséget az amnió sem képes kimutatni...és szúrassam meg magam vállalva a vetélést,mert 39 éves vagyok??
Lehet felelőtlennek ítélni,de én tudom,hogy jól döntöttem..még akkor is ha teljesen nyugodt csak akkor leszek,mikor a karjaimban tarom Őt!
Szép napot kívánok mindenkinek:)
Én teljesen egyet értek Veled, szerintem jól döntöttél!
Gratulálok a Kislányhoz!
Szia!
Én csak most olvastam a kérdésed, de azért írok hátha segít egy kicsit a véleményem és tapasztalatom:-)
Én is hasonló értékeket kaptam annak idején és nem csináltattam meg a vizsgálatot, "csak" a sima 4-es tesztet a tarkóredő vizsgálat után. Az eredmény nekem is az lett, hogy minden rendben és a koromon kívül más nem indokolná a magzatvíz vizsgálatot, akkor voltam 37 éves. Most múlt 1 éves a kisfiam és gyönyörű, fejlett, okos baba :-)
Szia! Igaz, én még csak 27 vagyok, de én is egy vetélés után, bromocriptinnel és clostylbegit-tel estem teherbe, majd barnázás miatt a 13. hétig szedtem utrogestant.
És a babámnak semmi baja nem lett, a terhességemmel is minden rendben volt onnantól. A 40. héten burokrepesztéssel indították meg a szülést, mert magától szépen kinyílt addigra a méhszájam (jóslófájás nélkül). Pikk-pakk megszültem a 4 kilós lányomat, aki már azóta 9 hónapos!
:)
Sziasztok nagyon köszönöm ,sokat jelent nekem,hogy írtatok.
Életem legnehezebb döntése volt...de az eredmények miatt úgy éreztem nagyobb lett volna a veszélye,hogy kockáztatom a kislányom életét,egészségét.
Azóta már beszéltem a védőnőmmel és az orvosommal is,aki nagyon elismert szakember és ők is megerősítettek a döntésemben..nagyon megnyugtató.
Mindenkinek nagyon jó egészséget kívánok a babuciknak és az anyukáknak egyaránt:)
Milyen vérvételed volt? Nekem csak afp volt.
Vagy nem állami hanem önktg-es volt?
szia..
mivel elmúltam 35 éves már támogatott vérvételem volt,ez a négyes vérteszt,amit 16.-héten vettek le tőlem,van benne afp is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!