Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Holnap döntenem kell, nagyon...

Holnap döntenem kell, nagyon ideges vagyok! Tapasztalatok nálatok, vagy az ismerőseiteknél?

Figyelt kérdés

Holnap megyek Debrecenbe a 18.hetes genetikai uh-ra,és a vérvétel eredményeimért.

Vagyis holnap kiderül mekkora a kockázata,hogy beteg babám van.

El kell döntenem,kérem e a magzatvíz vételt.

Eddig minden eredményem tökéletes volt,a babám szépen fejlődik,tarkóredő 1,6mm-es volt,orrcsont szépen rajzolódott,vagyis kizárólag a korom indokolta a vérvételt stb. ha most 30 éves lennék nem 39 akkor 'normál'terhesnek számítanék.

Nagyon ideges vagyok!!!

A kérdésem az lenne,hogy közületek vagy az ismerőseitek között mik a tapasztalatok az enyémhez hasonló esetekben?

Jó uh-után rossz véreredmény...stb.?

Előre köszönöm,ha időt szántok rám!

2010. nov. 7. 11:42
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 A kérdező kommentje:

Szisztok..

Túl vagyok Debrecenen...

Tökéletes genetikai uh eredményem lett a babucim,szépen fejlődik a korának megfelelően.

Utána a genetikai tanácsadóban megkaptam a vér eredményeket is ,amik nagyon jók lettek..

A kockázatelemzésem is megnyugtató értékeket mutat,

down kórra 1/2348 a számitott kockázat ezt ugyan az életkorom kockázata lerontja igy 1/487 a kockázat,itt az alsó érték egyébként 1/250-hez...

Kétféle véleményt kaptam...1:az eredményeim nem indokolják a magzatvízvételt!!!

2:csak és kizárólag a korom miatt javasolják,amik itt statisztikai számokban mutatkoznak meg!

Egyszóval nem vállaltam be a magzatvízvételt!!!

Igaz még van 2 hét és meggondolhatom magam...de számomra érthetetlen ,h miért tegyem amikor a szűrések,vizsgálatok eredményei ezt nem indokolják!

Hát itt tartok most lányok...

Jah és kislányom lesz ezt biztosra megtudták mondani.

Van egy szépen fejlődő kislányom a pocakomban,minden látható eltérés nélkül és tudjuk,h nagyon sok betegséget az amnió sem képes kimutatni...és szúrassam meg magam vállalva a vetélést,mert 39 éves vagyok??

Lehet felelőtlennek ítélni,de én tudom,hogy jól döntöttem..még akkor is ha teljesen nyugodt csak akkor leszek,mikor a karjaimban tarom Őt!

Szép napot kívánok mindenkinek:)

2010. nov. 9. 08:49
 32/65 anonim ***** válasza:

Én teljesen egyet értek Veled, szerintem jól döntöttél!

Gratulálok a Kislányhoz!

2010. nov. 11. 17:08
 33/65 anonim ***** válasza:

Szia!

Én csak most olvastam a kérdésed, de azért írok hátha segít egy kicsit a véleményem és tapasztalatom:-)

Én is hasonló értékeket kaptam annak idején és nem csináltattam meg a vizsgálatot, "csak" a sima 4-es tesztet a tarkóredő vizsgálat után. Az eredmény nekem is az lett, hogy minden rendben és a koromon kívül más nem indokolná a magzatvíz vizsgálatot, akkor voltam 37 éves. Most múlt 1 éves a kisfiam és gyönyörű, fejlett, okos baba :-)

2010. nov. 11. 17:09
 34/65 anonim ***** válasza:

Szia! Igaz, én még csak 27 vagyok, de én is egy vetélés után, bromocriptinnel és clostylbegit-tel estem teherbe, majd barnázás miatt a 13. hétig szedtem utrogestant.

És a babámnak semmi baja nem lett, a terhességemmel is minden rendben volt onnantól. A 40. héten burokrepesztéssel indították meg a szülést, mert magától szépen kinyílt addigra a méhszájam (jóslófájás nélkül). Pikk-pakk megszültem a 4 kilós lányomat, aki már azóta 9 hónapos!

2010. nov. 11. 17:12
 35/65 A kérdező kommentje:

:)

Sziasztok nagyon köszönöm ,sokat jelent nekem,hogy írtatok.

Életem legnehezebb döntése volt...de az eredmények miatt úgy éreztem nagyobb lett volna a veszélye,hogy kockáztatom a kislányom életét,egészségét.

Azóta már beszéltem a védőnőmmel és az orvosommal is,aki nagyon elismert szakember és ők is megerősítettek a döntésemben..nagyon megnyugtató.

Mindenkinek nagyon jó egészséget kívánok a babuciknak és az anyukáknak egyaránt:)

2010. nov. 11. 17:17
 36/65 anonim ***** válasza:

Milyen vérvételed volt? Nekem csak afp volt.

Vagy nem állami hanem önktg-es volt?

2010. nov. 11. 17:44
 37/65 A kérdező kommentje:

szia..

mivel elmúltam 35 éves már támogatott vérvételem volt,ez a négyes vérteszt,amit 16.-héten vettek le tőlem,van benne afp is...

2010. nov. 11. 17:47
 38/65 anonim ***** válasza:
3.gyerek 33 eves voltam.teszt er.:1:148 hogy Down-s a baba,tehat mar + szamitott.termeszetesen felajanlottak a magzatvizvzsgalatot aminek a kockazata 1:100 hoz.nem mentem magzatvizvizsgalatra mert nekem mar volt ezelott 2 vetelesem.Egeszseges kisfiam szuletett mar 3 eves
2010. nov. 11. 19:22
 39/65 anonim ***** válasza:
Gratulálok a kislányodhoz,mnden jót kivánok nektek!
2010. nov. 11. 19:50
 40/65 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm Nektek,hogy írtatok és minden jót kívánok :)
2010. nov. 11. 20:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!