Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Másnál ilyen szerencsecsomag...

Másnál ilyen szerencsecsomag a védőnő, vagy csak én fogtam ki ennyire?

Figyelt kérdés

Aktuális: időpontot kértem tőle, mint kismama, hogy adja ki a kiskönyvet (ezen eddig minden alkalommal kiakadt). Amúgy is kb képtelenség elérni, de ha nagy nehezen sikerül egyszerűen képtelen normálisan időpontot adni, most is mondott 3 napot és 3 időpontot. Kb megfeszülök, hogy jó időpontot írjak fel, ami most nem sikerült. Nagyon nem néztem félre, 9 helyett 8ra mentem. Igazából ha észreveszi a saját naptárjában, amit szerintem egyáltalán nem néz, haza küldhetett volna, 5 percre lakom nem lett volna gond. De minden gond nélkül nekiállt. Azt tudni kell, aznap kb. a 3. napja volt annak, hogy végre nem véreztem és jól voltam minden téren.

Na mikor hazaértem felhívott, hogy legközelebb nézzem meg jobban a naptáramat (telefonálás közben is megnéztem és mondtam neki, hogy nekem ez az időpont volt felírva, azért is mentem akkor), mert őt most úgy leb.szták, mint a pengős malacot, és miattam milyen kellemetlen helyzetbe került. Miután kidühöngte magát természetesen letette. A nap hátralevő részét végig görcsöltem, nap végére már véreztem. Nem tartott ugyan sokáig, de egyértelműen az idegtől volt.

Azt már meg sem említem, hogy a 18. hétig látni sem akar, mert szerinte felesleges. Azon is izgulok, hogy ha így folytatja meglesz-e a négy pecsét. :(

dec. 9. 17:17
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
93%

Az enyém hiába írja fel az időpontot, megyek időpontra, sosem jutunk akkor sorra vagy ér oda.

Nekem már 3 és 5évesek a gyerekek, de 1 alkalom nem volt még, hogy időben nézett volna meg minket.

Viszont szinte kizártnak tartom, hogy az idegtől vérezz. Bementél vele az ügyeletre legalább?

Az meg amúgy nem így műkődik, hogy ő 18.hétig látni se akar. Meg van szabva, milyen időközönként kell.

dec. 9. 17:36
 2/47 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem túlstresszelsz olyanokat is, amiket élből le kéne sz*rnod. És ezzel magadnak okozol problémát. Mondd meg neki, hogy pontosan fogalmazza meg mikorra kell menned, ne össze vissza locsogjon, mert nem tudod kihámozni azt, mit akar. Én ezt már kövi alkalommal le is szögeznem neki, hogy elnézést kérsz a múltkori incidensért, de fogalmazzon egyértelműen, mert ha nem ez lesz a vége. Ne legyél ilyen mimózalelkű..a másik meg ellenőrzésekre a (azt nem írtad hány hetes vagy) nőgyógyászhoz is fogsz járni, meg ultrahangra, vérvételre stb a 18. hétig. Ha dilettáns a védőnő jobb is, ha elkerülöd. Ezeken a vizsgálatokon meg, ha baj lenne kiderülne.

Sajnos picit nyersen fogok fogalmazni (de tudom, hogy minden szülő számára megterhelő egy vetélés), de ha a terhesseggel probléma van, akkor a természet megoldja. De nem hiszem, hogy ez az elmondottak alapján téged veszélyeztetne, a stresszt próbáld meg elengedni, határozottabban kellene magadért kiállni.

dec. 9. 17:48
 3/47 anonim ***** válasza:
71%
Itt te vagy a "szerencsecsomag", ha még egy időpontot se tudsz egyeztetni.
dec. 9. 17:51
 4/47 anonim ***** válasza:
91%
ööö kérdező, te odamentél hozzá hogy figyi, úgy emlékszel 8ra van időpontod, mi legyen, menj haza?
dec. 9. 17:52
 5/47 babyboom567 ***** válasza:
91%
Nem a védőnő miatt véreztél,menj ügyeletre.
dec. 9. 17:52
 6/47 anonim ***** válasza:
91%

Nekem szerencsém van,a védőnöm nagyon laza, rutinos, rugalmas. Vele a kismamák tolnak ki...még kedvesen bemegy munkaidő előtt és a kismama meg sem jelenik.

Sajnos védőnőből is vannak jók és rosszak. Te rosszat fogtál ki. Egyébként valóban nem kell rohanni hozzá. Kb a két genetikai vizsgálat után érdemes menni, akkor van is miről beszélni, tehá 12.hét után meg 19.hét utánm aztán, ráér a 30.heti nagy uh után és még a 40.hét előtt. Ez 5 alkalom.

A legtöbb védőnő a nagykönyv szerint létezik amitől minden kismama csak ideges lesz. Sajnos ez ilyen. Nem szabad velük veszekedni, bólogatni kell, tanácsokat meghallgatni. Aztán neten is utána olvasni a dolgoknak. Így nem idegeskedik az ember.

Nagyon sok anyuka ismerősöm panaszkodik ám rájuk. Én hálás lehetek, bár már vén mint az országút, de legalább tapasztalt, így tudja, hogy nem minden a nagykönyv.

Próbálj nem stresszelni, elengedni. A közelező körök meglesznek. Aztán ennyi.

Én se hiszem, hogy ettől véreztél, más oka lehet, nem ártana megnézetni magad.

Jó egészséget.

dec. 9. 17:53
 7/47 anonim ***** válasza:
87%

"Kb megfeszülök, hogy jó időpontot írjak fel, ami most nem sikerült. Nagyon nem néztem félre, 9 helyett 8ra mentem."

Engem érdekelne, hogy ebből hogyan következik az, hogy a védőnő a probléma és nem te?

dec. 9. 17:54
 8/47 anonim ***** válasza:
95%
Bocs, de nekem ezen akadt fenn a szemem: A vérezgetéssel voltál orvosnál, tudják, honnan ered? Mert terhesség alatt általában nem normális a vérzés, pláne görcsöléssel.
dec. 9. 18:11
 9/47 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, az én védőnőmhöz jársz, de én örültem neki. Az első alkalommal közölte, hogy 2havonta látjuk egymást, egyébként hagyjam békén. Ő nem az, akit munkaidőn kívül hívogatni lehet. Írjak e-mailt, ha nagyon muszáj, sms-t meg, ha kórházba kerültem. Azt is csak kb. azért, hogy regisztrálja, nem igazán érdeklik a kismamák nyomora. Az utolsó 2hétben jött ki, de akkor kétszer is, mert azon ájuldozott, hogy nincs összerakva a kiságy🤦🏽‍♀️(A felújítás nem lett kész, így kb.úgy nézett ki a lakás, mint egy használaton kívüli félkész raktár, de az egyáltalán nem érdekelte, csak a kiságy.)

Aztán szülés után sokkal kedvesebb lett. Bár, nem vagyok vele előrébb, de szükségem sincs rá. Sok vizet nem zavar. Kicsit elvarázsolt, de nem gonosz. A gyerekért meg odavan, úgyhogy megvagyunk. Szülés után kijött egyszer, aztán a második alkalmat 2 hétig ígérgette, hogy majd jön, de minden nap lefújta. (Biztos azért ígérte mindig, mert az első talalkozásunknál közöltem vele, hogy nem veszek fel kaputelefont senkinek, ha nem egyeztettünk az hogy jön, szóval ebben ő is benne van.)Biztos nem akart kockáztatni 😂

dec. 9. 18:34
 10/47 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem meg ideje kiállnod magadért és elkezdened az ilyen embereket elküldeni a náthás pi...ba, ahova valók. Kezdheted ezekkel a válaszolókkal akik a napi frusztráltságukat anonim, sunyi módon töltik ki a kérdezőkön, ott kötekednek ahol tudnak, irreleváns dolgokon csámcsognak mert ez az egyetlen boldogságuk a napban. :D
dec. 9. 18:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!