Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire muszáj terhes vitamin...

Mennyire muszáj terhes vitamint szedni?

Figyelt kérdés
Az ember több helyről is azt hallja, hogy hülyeség terhes vitamint szedni, változatosan kell étkezni, meg hogy nagy lesz tőle a baba stb. Nyilván ezt olyanok mondják, akiknek köze nincs hozzá, és valamennyire fals infók, de attól még úgy gondoltam ez egy ilyen opcionális dolog. Végülis az, de nekem a védőnőm eléggé "erőltette", hogy szedjek valami kifejezetten terhes vitamint a folsavon, pontosabban foláton és magnéziumon kívül. Úgyhogy szedek is, nem gond, csak meglepett, hogy ez akkor ennyire evidens, hogy kell valamilyet szedni végig a terhesség alatt. Terhesgondozáson is kérdezték, hogy milyen vitaminokat szedek. Szóval nem is értem, hogy ha esetleg valaki nem szed semmi kifejezetten terhes vitamin készítményt, azt hogy lehetséges.

okt. 31. 13:49
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
58%
Nekem a nogyogyasz azt mondta, hogy ha valtozatosan eszek, es van benne gyumolcs , zoldseg akkor nem kell szedni
okt. 31. 13:52
 2/16 anonim ***** válasza:
78%

Nekem is azt mondta a nőgyógyász,hogy szedjek olyat ami kimondottan terhes vitamin. Azzal érvelt, hogy ezekben nem csak vitamin hanem nyomelem is van.

Nyilván nem kötelező. Nekem volt olyan ismerősöm, aki sajnos a terhesség alatt kihányta az összes ilyet.

Én mondjuk próbálok külön kalciumot is szedni, biztos ami biztos alapon.

okt. 31. 14:12
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez főleg miattad fontos elvileg, nem a baba miatt, mivel ő elveszi a szervezetedbol, ami neki kell, ha nem szedsz semmit, akkor is. Nyilván az ember egyébként is eszik mindent jó esetben, gyümölcsöt, zöldséget, húst, tejterméket is, viszont azért ezekben a mai terhesvitaminokban nagyobb mennyiségben, koncentráltabban vannak benne azok a tápanyagok, amire NEKED szükséged van, hogy egészséges, erős maradj a terhesség alatt. Nem az van, hogy hopp, ma nem ettem semmit, csak zsíros kenyeret, hanem ezt általában beveszi minden nap az ember, ha semmi mást nem eszik, mert nem esik jól neki pl, akkor is..persze nem kötelező, évtizedekkel ezelőtt nem szedtek ilyeneket a nők, és attól általában egészségesek maradtak ők is, a babák is, de szerintem jó dolog a terhesvitamin.
okt. 31. 14:22
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Ártani nem árt. Minden ismim szedett én is. Nekik normális 3kg körüli babájuk lett. Nekem 4kg. Nálunk genetika, mert férjem és 3 testvére is 4kg feletti volt születésnél. Egyébként vékony testalkatúak lettek. Szóval nem a vitamin a ludas. A mai ételekben nincs akkora mennyiség vitamin, mint régen, és terhesen többre is szükség van.

A kérdésedre a válasz, hogy nem muszáj, de nem is árt. A baba elveszi ami neki kell, viszont így a te készleted hamar kimerül. Ezért javasolt szedni. Ha nagyon nem szeretnél, akkor D vitamin, magnézium, kálcium, folát/folsav. Ezek mindenképp fontosak.

okt. 31. 14:24
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván nem kötelező, aki nem szed annak sem lesz feltétlenül baja, óriás bébi sem lesz tőle (az részben genetika, plusz pl kezeletlen cukros kismamáknak esélyesebb, hogy nagy súllyal születik a baba). A terhesvitamint inkább neked kell, hogy ne legyenek hiánytüneteid, mert több vitaminra és nyomelemre van szüksége a kismamáknak, mint általában. A baba "elveszi" ami kell neki, neked lehetnek hiányaid, ha nem tudod megfelelő mennyiségben pótolni. Pl hányás miatt, ételundor miatt, nem megfelelő táplálkozási szokások stb Valóban változatos és egészséges, minőségi ételek mellett kisebb az esély hiányokra.
okt. 31. 14:30
 6/16 anonim ***** válasza:
71%
Sosem szedtem, egészséges nagy gyerekeim születtek.
okt. 31. 14:36
 7/16 anonim ***** válasza:
57%

A magyarok olyan messze vannak az egeszseges taplalkozastol mint Mako Jeruzsalemtol.

De ha te MINDEN nap megeszel legalabb 10 fele nyers zoldseget, ugyanennyi gyumolcsot, szinhust ( nem parizsit meg virslit) stb. akkor ne szedj.

De a magyar hol van ettol ...

okt. 31. 14:40
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Opcionális
okt. 31. 14:43
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

12. hétig szedtem folátot, kb 28-36 hét közt magnéziumot aztán ennyi.

Persze, megkérdezik, hogy mit szedek, de nem "problémáznak", hogy semmit, csak felírják, hogy tudják.

okt. 31. 14:45
 10/16 anonim ***** válasza:
78%

Semmennyire nem muszáj, pl a cgnysoron a nők sem szedik valószínűleg, és évente szülnek.

Az más kérdés, hogy 20 évesen 40nek neznek ki, 30 felett meg 60nak.

A baba elveszi, ami neki kell, anya marad ott fog meg haj nélkül.

Nalam a védőnő és a doki is végig kérdezte, de csak bólintottak, különösebb nem mentek bele a témában.

okt. 31. 16:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!