Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire muszáj terhes vitamin...

Mennyire muszáj terhes vitamint szedni?

Figyelt kérdés
Az ember több helyről is azt hallja, hogy hülyeség terhes vitamint szedni, változatosan kell étkezni, meg hogy nagy lesz tőle a baba stb. Nyilván ezt olyanok mondják, akiknek köze nincs hozzá, és valamennyire fals infók, de attól még úgy gondoltam ez egy ilyen opcionális dolog. Végülis az, de nekem a védőnőm eléggé "erőltette", hogy szedjek valami kifejezetten terhes vitamint a folsavon, pontosabban foláton és magnéziumon kívül. Úgyhogy szedek is, nem gond, csak meglepett, hogy ez akkor ennyire evidens, hogy kell valamilyet szedni végig a terhesség alatt. Terhesgondozáson is kérdezték, hogy milyen vitaminokat szedek. Szóval nem is értem, hogy ha esetleg valaki nem szed semmi kifejezetten terhes vitamin készítményt, azt hogy lehetséges.

okt. 31. 13:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Mint az 1.es

DE mi tanyan elunk 95%ban mindent megtermelunk magunknak.

Vegyszer mentesen .ajdnem bio szinten. Allatok is vannak aprojoszag kecske birka tehen.

okt. 31. 16:52
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelező egyáltalán, inkább csak ajánlott. Én amúgy is szedtem terhesség előtt multivitamint, ezért nem is határolódtam el tőle. Ha vki egészségesen, változatosan táplálkozik, nincs feltétlenül szüksége rá. Csak hát azért valljuk be, nem egyszerű ezt teljesíteni. És a vitamin készítményben megfelelő mennyiségben vannak a tápanyagok.
okt. 31. 18:19
 13/16 anonim ***** válasza:
57%
Mivel mindkét terhességem végighánytam, fölöslegesnek tartottam súlyos ezreket kiadni azért, hogy a csatornában végezzék. Így nem szedtem, csak az első terhességem első pár hetében, aztán feladtam.
okt. 31. 20:27
 14/16 anonim ***** válasza:
Régen, amikor még nem voltak terhesvitamonok csak folsavat írtak fel az első trimeszterben, azt mondták az a legfontosabb és nincs elég az anyában, amit a baba elvehetne akkor sem, ha változatosan étkezik.
okt. 31. 22:07
 15/16 anonim ***** válasza:

Szerintem a mai zöldségeknek, gyümölcsöknek már nincs akkora vitamintartalma. Ráadásul ha valaki pl. terhességi cukorbeteg, annak a gyümölcsöt is vissza kell fogni.

Én végig szedtem a Femibiont, 2terhességen vagyok túl, nem romlottak a fogaim sem. Nővérem nem szedett semmit, 2 gyerek után alig maradt ép foga. Lehet, hogy csak véletlen, lehet hogy nem. Az biztos, a baba elveszi ami neki kell, nem mindegy mi marad az anyukának.

nov. 1. 08:20
 16/16 anonim ***** válasza:
51%

Nem ertem egyesen miert tekintenek ugy a terhes vitaminra mintha mereg lenne ?

Eddig nem szedtek vitamint ??

43 eves vagyok, 43 eve szedek napi szinten vitaminokat !

Logikus akkor sem hagytam abba mikor terhes lettem.

Az ember a gyerekenek is ad.

Anyukam 78 eves, o is kb. egesz eleteben szedett.

Nem mereg, bakker.

nov. 1. 10:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!