Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 15 éves vagyok és terhes,...

15 éves vagyok és terhes, szüleim nem tudják. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2010. okt. 3. 10:39
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 anonim válasza:
84%

Te jó ég! Hàt elösször is gratulálok és sok sikert a picihez!Nagyon büszke lehetsz magadra ,hogy nem a "könnyebb" és egyben a lelkiismeretlenebb megoldást választottad,hanem lesz egy tüneményes babád akit úgy fogsz feltétel nélkül szeretni ahogy soha senkit. A szüleid hozzáállása sem semmi,le a kalappal elöttük.

A volt barátod tudja hogy babát vársz? Miatta egy percig ne szomorkodj..vszinüleg ha tudja vagy megtudná elég éretlen módon áll majd hozzá,de ez nem a kora miatt van.:D

Irj mindenképpen hogy mi az aktuális helyzet,nagyon nagyon szoritok nektek!Ha bármire szükséged van ,amiben tudok segitek,rengeteg babaholmit raktároztam el.:)

1o,és 2 éves gyerek anyukája ,30 éves:)

2010. okt. 12. 14:07
 32/68 anonim ***** válasza:
80%

10 és 2 éves gyermek anyukája, 30 éves!

Sok ilyen ember kéne mint TE! Sokkal szebb világban élnénk.

22 hetes Km

2010. okt. 12. 18:35
 33/68 A kérdező kommentje:

már megint milyen aranyos mindenki! nem győzök csodálkozni.. mikor feltettem a kérdést azt hittem alig fog pár ember tanácsot adni erre tessék!!

ez a 7. hetem kismamaként magát nem túl jó matekosnak tartó kommentező:) egyébként semmi gáz szerintem mindenkivel előfordul.:)

10 és 2 éves kismama köszönöm a sok szép jót! volt barátom nem tudja és lehet hogy hülyeség de nem visz rá a lélek hogy elmondjam neki!!mert amig jártunk nem olyannak ismertem meg aki felvállalná és egyszer kétszer megnézné a születendő kisbabáját.. szerintem nagyon mérges lenne!!

tesizni már most sem tesizek szerencsére..:) felmentett lettem.

a szülésröl beszéltem anyuval, máris nem parázok annyira:)

mégegyszer köszi mindenkinek!!!! és majd irok h mik történnek:)

jaj még valam..:S :) nálam nincsenek reggeli rosszullétek az baj?? és mikor tudom meg h fiu vagy lány??

2010. okt. 12. 19:15
 34/68 anonim ***** válasza:
72%

A jó Isten valamiért akarta, hogy ez a Baba most hozzád kerüljön :) vigyázz rá nagyon :)

Az első 12 hét a rizikós, hogyha addig nincs baj, akkor ezután egyre kisebb lesz a valószinűsége, hogy baj lesz... (Bármikor elkezdesz vérezni azonnal irány a doki!!!) Szakirodalomban vetélésről a 28. hétig beszélnek, onnantól kezdve a 35.-36. hétig koraszülésről van szó.

Vigyázz nagyon a fizikai megerőltetéssel. Fiatal vagy még, a szervezeted el kell viselje ezt a "terhet", így csak óvatosan bánj mindennel.

Torna alól valóban kapsz felmentést :) De mondjuk tollasozhatsz, ping-pongozhatsz ha van rá lehetőség, de persze csak lightosan :)

Sétálj minden nap, mert a séta segíti a könnyebb szülést :)

Bár nekem sincs még fogalmam milyen lesz, mennyire fog fájni, de kezd el azt mondogatni magadnak, hogy minden nap közelebb kerülsz ahhoz, hogy a karjaidban tartsd :) S mikor szülsz, akkor is majd fogd fel úgy, hogy minden erősebb fájás közelebb visz a Babádhoz :)

Mint írta egyik hozzászóló, pozitívan kell hozzáállni! Csak lazán, pozitívan, optimistán, s az már fél siker!

Nem baj, ha nincsenek rosszúlléteid, örülj neki :) Nekem se mindig volt, de azért néha hányinger környékezett, olyankor ittam egy kis citromos vizet, s az segít, ha előfordúl, kipróbálhatod.

Azt, hogy fiú-e vagy leányka kb a 18-19 héten már megtudhatod, persze ha megmutatja magát :)

Ám szerintem el kéne mondd a volt kedvesednek, inkább tőled tudja meg, mint mástól... Ha nem akarod, hogy elvállalja, mond meg neki, de szerintem joga van tudni...

Ha szeretnél beszélgetni nyugodtan írhatsz privátot :)

Üdvözöllek, a 31 hetes, 20 éves kismami :)

2010. okt. 12. 19:30
 35/68 anonim válasza:
13%
Nagyon sajnálom a szüleidet. De főleg a gyereket, apa nélkül rohadt jó lesz felnőnie.
2010. okt. 13. 00:40
 36/68 anonim ***** válasza:
73%

Mért szerinted jobb lenne ha nem vállalná fel babát, és elvetetné.

Igenis tartsa meg ha arra van esze valakinek hogy megcsinálja, akkor igenis becsülni kell benne hogy nem fut el a felelősség elől, és fel neveli a gyermekét!

Ha stabil párkapcsolatba születne lehet hogy 2-3év múlva ugyanúgy nem lenne apja a picinek!

Neked meg sok kitartást, én is 18évesen leszek anya, és ne törődj azokkal akik így állnak hozzá!!!

2010. okt. 13. 09:33
 37/68 anonim ***** válasza:
73%

Utolsó..lehetne kicsit kedvesebben is szerintem..:O nem bunkó modon..és honnan tod. h apa nélkül fog felnőni? ki tudja h mikor lesz komolyabb kapcsolata a kérdezőnek?

bocsi h nem a kérdésre válaszoltam , de iszonyatosan zavar h egyesek milyen bunkók..:$

2010. okt. 13. 09:34
 38/68 anonim ***** válasza:
73%

09:34es vok , és az "utolsó" a oo:40-esnek szól.

és tényleg , én csak gratulálni tudok :) ahogy igy a szavaidból kiveszem , vagy olyan felelősségteljes és "komoly" hogy fel tudod nevelni azt a picit , pláne ha a szüleid is támogatnak..:) és arról h elmond-e az apának..hát nem tudom..hallgass a szívedre , mert ezt szerintem csak te tudod eldönteni igazán...:)

gratulálok , sok örömet nektek , és feltétlen tájékoztass majd minket :)

2010. okt. 13. 09:39
 39/68 anonim válasza:
51%

0:40-es vagyok.

Lehet bunkónak hangozott, de korántsem annak szántam!

A gyereknevelés nagyon komoly dolog. Nem 15 éves GYEREKEKNEK való a szülés. A pici számára igen is fontos mindkét szülő jelenléte, mivel ha az egyik hiányzik, akkor az ki fog hatni valamilyen szinten a személyiségére. Nem azt mondtam, hogy vetesse el, mert azt elítélem. Csak szegély lányka a nagy felelőtlenségének köszönhetően valószínűleg soha nem fog már magának rendes párt találni.

Ne értsétek félre, én igen is támogatom a szülést, de csakis 18 éves kor felett. Onnan meg amennyit csak fel tud nevelni. Meg se álljunk 3 gyerekig. Így is fogy a magyar.

2010. okt. 13. 11:42
 40/68 anonim ***** válasza:
79%

Kedves 0:40-es.

Én is egyedül maradtam, s beláttam, inkább a Baba legyen apa nélkül, mint egy olyan apával, aki nem törődik Vele, alkoholista, határozatlan, link alak. (Tudod, sokaknak volt ilyen apjuk, s olvashatsz itt is olyan gyerekek történetéről, akik azt kívánták bárcsak ne lett volna...)

És mi az, hogy nem talál magának normális párt??

Kérlek szépen, annyi elvált szülő talál magának normálos párt még 2-3 gyermekkel is... Pláne Neki könnyebb lesz, hisz egy normális ember azt mondja, hogy ez a lány becsületre méltó, hogy 15 évesen egyedül(persze szülők segítségével - másoknak 30 éves korukban is segítenek a szülők) elvállalt egy ilyen nagy felelősséget. Ha fiú lennék inkább megbecsülnék egy ilyen leányt, mint egy olyat, aki 15 évesen elvetette a gyermekét.

S igen, inkább legyen így, hogy előre letisztázzák, hogy nem maradnak együtt, mint 3 év szenvedés után mégis elválnak.

Miért akkora szégyen az manapság, ha egy szülő segít a gyermekének?? Egyszerűen én ezt már felháborítónak tartom!

Van Mátyás királlyal egy népmese. Egy ember naponta 3 kenyérért dolgozott. Egyet adott hitelbe, egyet magának megtartott, s egyikből fizette az adósságát. Hitelbe adta a gyermekének, adósságát pedig szüleinek fizette...

A szülő most segít gyermekén, de a gyermek ezért hálás lesz, s visszaadja majd mintazt a jót, amit érte tettek... így kell felfogni szerintem ezt a dolgot, nem úgy, hogy "puját szül szerencsétlen anyjáék nyakára".

2010. okt. 13. 12:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!