16 éves vagyok barátom 19 éves.1hónapos terhes vagyok. Akkor eldönthetjük hogy meg e tartjuk a babát vagy csak a szüleink? Ha esetleg barátom azt mondja h tartsuk meg (mivel nagykorú) és a szüleim azt h ne akkor elvetethetik?
ez a gyermekvállalás, vagy nem vállalás sok kimenetelű lehet, lehet jó is meg lehet rossz is a te korodban
mérlegelned kell sok mindent, a szüleiddel való kapcsolatot, a barátoddal való kapcsolatot, mindenképpen tartanék egy családi megbeszélést, ahol a te szüleid a barátod és az ő szülei is ott vannak.
mi van ha megtartjátok, a 19 éves barátot el tud e tartani benneteket, illetve kitart és melletted marad e tutira, kaptok e szülői segítséget, és mi lesz a gyermek születése után veled
azzal nem lesz gond hogy el e tart mivel most is dolgozik és eleget keres ahhoz.. a barátom szülei tudják ők azt mondták nem szolnak bele ezt mi döntsük el és bármiben támogatnak.csak szüleim fogják elenezni.de mi akarjuk a babát és ezért kérdeztem.
köszi a válaszokat mindenkinek
az első válaszolonak:
hogy-hogy kérhetek gyámságot?
ha kérek akkor barátom szülei is lehetnek vagy ezt nem én választom ki?!
szia.
én is 16 voltam és elmondtam a szüleimnek a száraz tényeket,nem azért mert ellenezték másokbol a gyámhivatalnál elintéztük hogypárom legyen a gyámom 18 éves koromig...De ott mondták hogy szülöi engedéllyel férjhez mehetek.17 voltam mikor hozzá mentem és nagykoru lettem egyből...
Gyámságot szerintem felesleges kérni.
Összeházasodhattok, akkor egyből jogilag nagykorúvá válsz. Illetve, ha megszületik a baba akkor is.
Az abortuszhoz és a házassághoz is kell a szüleid engedélye. Illetve a terhességre való tekintettel még az sem feltétlen, van valami jogi cifra benne.
Mindenesetre én jól átgondolnám a helyedben. 18 éves voltam mikor az elő fiamat szültem és persze nem mondom, hogy megbántam, mert imádom, de már rég nem vagyunk együtt az apjával, pedig ő nem 19 éves volt. És bizony sok mindent nagyon-nagyon megnehezített a választásom. És lehet ha a tapasztalattal a hátam mögött újra abba a szituba kerülnék nem így döntenék!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!