Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Be fogok idoben erni a korhazb...

Be fogok idoben erni a korhazba, ha baj van?

Figyelt kérdés

10 hetes varandos vagyok, korabban volt mar vetelesem, akkor gorcsolni kezdtem es azonnal verezni is. Epp kocsiban ultunk, azonnal korhaz, mire beertunk elsoteult minden es mar a korhazi agyon ebredtem orakkal kesobb, elveteltem. Annyi vert vesztettem h azonnal mutottek, majdnem otthagytam a fogam.

Na marmost azota videkre koltoztunk es itt csak jarobetegellatas van a nogyogyaszaton. Ha vmi baj van akkor 40 percre van a legkozelebbi korhaz, ahol tudnak velem barmit is csinalni.

Kicsit meg vagyok ijedve h ha ne adj isten megint baj van, akkor lehet h be se erek a korhazba idoben, elverzek a kocsiban??

Van egy kislanyom, jo lenne ha nem halnek bele a kisteso projektbe…

Kerlek a ne aggodj emaitt, ne feszulj ra, nem szabad erre gondolni es tarsai sziveget hagyjuk

ma 05:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
Ha a korábbi példádból indulunk ki, akkor az is lehet, hogy nem, nem érnél be időben. Mondjuk legközelebb ha ne adj isten ilyen van, mentőt hívjatok és mondjátok el az előzményeket mindenképp. Alapjáraton ugyanis nem divat elvérezni egy vetéléstől. Mi volt nálad az oka, hogy ez így esett?
ma 06:07
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Az okát nem írod. Valóban nem szokás elvérezni elájulni vetéléskor. Itthon vetéltem el, a vérzés alig indult el és 5 órán keresztűl vajúdtam...nagyon fájt, de nem volt baj.

Nálad oka lehetett, pl méhen kívüli. Azért nem szokott ismétlődni a dolog, de pl más ok is lehetett, de mivel nem szokványos így nyugodtan mondhatjuk, hogy ne számíts ugyan ilyenre.

Ha tudod az okot, akkor előre beszélhetsz a dokiddal. Egyébként mentőt hívjatok, ahogy más is javasolta. Ott már el tudnak látni az előzményeket tekintve, biztonságosabb, mint autóvak próbálkozni.

ma 07:21
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt olyan vetélésem, ami után 3 egység vért kaptam, Majdnem ott maradtam.

Én nem bírtam bemenni, nem volt otthon velem senki. kocsival 10 percre laktam a kórháztól. Mentőt hívtam, ami nem jött. 2.x amikor hívtam, onnan 40 percre értek ki, addigra ájultan feküdtem otthon. Szerencsém, hogy bejöttek.

Ennek ellenére nem aggódtam egyik terhességemnél sem.

Legrosszabb esetben mentőt kell hívni, ők akár otthon is tudnak segíteni rajtad. Vagy legalább szakszerűen bevisznek.

ma 07:22
 4/12 anonim ***** válasza:
53%
Erre van a mentő
ma 07:33
 5/12 anonim ***** válasza:
86%

Hát most, ez alapján, amit leirtál, nem, nem fogsz beérni.

Azt meg ugye nem írom, hogy ne aggódj ezen, meg ilyenek.

ma 07:56
 6/12 anonim ***** válasza:
48%

Itt valami teljesen más dolog volt, vetélésnél nem szoktak elvérezni az emberek.

Amúgy az se csoda, ha vetéléshez csak 40 perc múlva küldenek mentőt, egyàltalán nem prioritás.

Nagyobb esélye van, hogy agyvérzést kapsz és ahhoz nem érnek ki a mentők, mint annak, hogy egy vetélésbe belehalsz mert messze laksz a kórháztól, de ezekre akkor kellene gondolnia az embernek, amikor a világ végére költözik, mert ott olcsón lehet nagyot venni....

ma 08:15
 7/12 anonim ***** válasza:
33%
Aki lepontozott, az elarulja miért tette? Felénk épeszű ember nem taxiba vagy saját kocsiba ül erős verzeskor, hanem mentőt hív.
ma 08:30
 8/12 A kérdező kommentje:

Igen persze mindenkepp mentot hivnej most. Legutobb nem lett volna ertelme mentot hivni, mert kocsiban ultunk es 3 percre voltunk a korhaztol.

Csak ugye mire innen a mento is beer velem a korhazba… kicsit aggaszto

Egyebkent nem tudni, mi volt az oka, 11.heten tortent a semmibol, nem tudtak megmondani miert. Kulonosebb kivizsgalas nem volt utana, mert azota nem volt vetelesem.

ma 08:33
 9/12 A kérdező kommentje:
Utolso en se taxit hivtam v autoba szalltam, ha elolvasod lathatod h a kocsiban ulve tortent a dolog. Hamarabb beertunk autoval mintha mentot hivunk
ma 08:34
 10/12 anonim ***** válasza:
59%

Normál vetélésnél az ember nem ájul el és nem kell vért kapnia. Volt kettő is, csak ellenőrzésre kellett bemennem, hogy teljesen "kitisztultam". De nem mondom, hogy ne aggódj, ha neked jól esik ebbe belepörgetni magad. Persze taktikád legyen, de nem kell túlgondolni.

Mi 35 percre lakunk a legközelebbi kórháztól, nem tudom mi a protokoll, de ha nagy a baj, akkor ide kapásból indítanak helikoptert is. Újraélesztésekhez pl. mindig jön. Tudom, mert felettünk repül el általában és mivel kis település, általában azt is 20 percen belül tudja mindenki, hogy miért jött.

Egyébként a járóbeteg ellátóban is többet tudnak segíteni normál esetben, mintha otthon lennél, szóval ha más nem, legalább odáig juss el, ott a mentés irányítót is jobban tudják presszionálni azért szakmailag, hogy mennyire sürgős az eset és szintén ha kell, akkor indul a helikopter is. Bár kistelepülésen nyilván könnyebben boldogul az ember. Nálunk sokszor van olyan, hogy ember besétál, hogy nagyon rosszul van, a következő pillanatban pedig összeesik és se kép se hang. (Dolgoztam az adminisztráción egy darabig.)

ma 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!