Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 25 hetes terhes vagyok, este...

25 hetes terhes vagyok, este vérezni kezdtem, bejöttem a kórházba, méhnyak rövidül (24 mm),méhszáj zárt, a babóca teljesen jól van odabent, mennyi esélye lehet a koraszülésnek?

Figyelt kérdés

Kaptam 4 adag tüdőérlelő injekciót, görcs nincs, méhlepény mélyen tapad.

A válaszokat előre is köszönöm!

Azt, hogy miért itt teszem fel a kérdést kérlek hanyagoljuk, tapasztalatokat szeretnék olvasni.

dec. 9. 20:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Hogy neked konkrétan a te helyzetedben mi az esélyed a koraszülésre, a kórházi orvos tudja megmondani. De nagy valószínűséggel ő sem menne bele találgatásba, mert normális orvos nem tesz ilyet.

Reméld a legjobbakat, mást nem tehetsz sajnos!

De hogy saját példát írjak: nekem 24. héttől rövidült a méhnyak, de nekem nem volt soha vérzésem vagy görcsöm, kórházba sem kerültem ezzel, csak szoros kontroll alatt tartott az orvosom. 40. hétben szültem, de sokáig koraszüléstől féltett az orvos.

dec. 9. 20:52
 2/12 anonim ***** válasza:
92%
Mitől véreztél? A megrövidült mehnyak, zart méhszájjal akármeddig is birja. Nézték korábban is? Hogy honnan indult? Genetikailag is lehet rövidebb. Az enyém 26 mm volt 22 hetesen, 19 mm 36 hetesen, onnantol nem nézték, 41 hetesen szültem.
dec. 9. 21:46
 3/12 A kérdező kommentje:
Korábban 11 hetesen véreztem haematóma miatt, most haematómát nem láttak, csak a megrövidült méhnyakat.
dec. 9. 22:16
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Biztos van esélye a koraszülésnek, ha kaptál tüdőérlelőt, de remélhetőleg csak óvintézkedés volt, és nem lesz semmi baj.
dec. 9. 22:20
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Mérték korabban is a méhnyakat?
dec. 9. 22:23
 6/12 A kérdező kommentje:
Igen, 20 hetesen 33.9 mm volt, 21 hetesen 28 mm, 24 hetesen pedig 24 mm.
dec. 10. 05:24
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Akkor a vérzes vélhetően nem a rövidüles miatt van. Elállt amugy?

Ilyenkor ugye "fektetik" az embert. Én is feküdtem, és lelassult a rövidülés. Aztan megállt. Mar irtam ide többször, lehet olvastad is, hogy en 3 havi fekves utan, mikor "nekiindultam" a 9. hónapban, semmi hatasa nem volt. A 40. héten mar lepcsőztem. Vegül még oxira sem indult be!! Császar lett.

Gondolom adnak magnéziumot...

dec. 10. 06:35
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Mélyenfekvő méhlepény miatt, ha fedi a méhszájat lehet a vérzés. Placenta praevia centralis, ezt nem mondta az orvos??? Mert, ha konkrétan ez van, akkor azzal feküdni kell, nekem igaz terhesség korábbi szakaszában volt lent, aztán szerencsére feljebb húzódott, de addig semmit nem csinálhattam, mert leválhat a placenta és az koraszüléssel járhat...
dec. 10. 07:00
 9/12 A kérdező kommentje:
Azt, hogy mélyen fekvő azt mondta, de hogy konkrétan amiatt lehet a vérzés azt nem.. Ma reggel már csak halvány rózsaszínes váladék van, kapom a magnéziumot, Rutascorbint és reggel 200 mg progeszteron szájon át, este 200 mg progeszteron hüvelykapszulában
dec. 10. 07:44
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

A vérzés szerintem is a mélyen fekvő lepény miatt volt. Nekem a 14. héten múlt el a folyamatos vérzés, akkor kezdett feljebb menni a lepény. Addig sokat pihentem, ettem a magnéziumot.

Ha a méhszáj nem nyílik és nincs görcs, az azért biztató.

dec. 10. 08:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!