Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A fokozott nyáltermelés lehet...

A fokozott nyáltermelés lehet az utrogestan és/vagy rutascorbin mellékhatása?

Figyelt kérdés

Nem írja a mellékhatások között egyiknél sem, de időben kb. azutánra tudom tenni ennek a tünetnek a megjelenését, hogy elkezdtem szedni ezeket a gyógyszereket. Alapból a terhesség ritka tünetei közé sorolja, sokat nem is tudtam meg az okáról, de nagyon idegesítő, mert pár másodpercenként gyűlik össze rengeteg nyálam. Már néha attól vagyok rosszul, hogy folyamatosan nyelem, ezt a vízszerű híg nyálat, ha itthon vagyok köpködöm lavórba.... Gusztustalan, de jobb mint lenyelni, mert attól meg hányingerem van.

Van valakinek hasonló tünete ezeket a gyógyszereket szedve (vagy akár ezek nélkül?)

ma 16:56
 1/2 anonim ***** válasza:

A gyógyszer nélkül is tethesen sokkal több a nyálam, de csak éjjel érzékelem. Első babával is inkább a végefele és most is. Holnap leszek 34 hetes és kb 3 hete éjjel mindig úgy kelek, hogy undorító nyáltócsában fekszek... ha 3-szor kelek fel akkor mindháromszor ez fogad.. napközben nem érzékeltem, vagy nem is igazán figyeltem...de az éjjelek ilyen undik :(

Szülés után elmúlik...

Hogy a gyógyszernek lenne ilyen mellékhatása azt nem tudom.

Első babával utrot szedtem az első trimeszterben, de ott nem lett jelen ez a tünet. Inkább 30.hét után indult.

ma 17:05
 2/2 A kérdező kommentje:

Én 10 hetes vagyok, jó lesz, ha a végéig így fogok köpködni. :D

Nekem napközben van ez, pont hogy éjjel kicsit csökken, de akkor is jelen van. Ha alváskor nyitva van a szám, én is nyáltócsára ébredek, bár többnyire csukott szájjal alszok, de most éjjel is sokszor keltem és köpnöm kellett, meg gondolom alvás közben reflexből nyelem is le....

Rosszabb mint a hányás, az már kezd múlni, de lehet visszasírom ehelyett...

ma 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!