Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 5 hónapos kisbaba mellett...

5 hónapos kisbaba mellett bevállalni egy új terhességet felelőtlenség?

Figyelt kérdés
ma 12:23
 1/9 anonim ***** válasza:
81%

Ismerek olyan nőt, hogy a 6 hetes kontrollra is már terhesen ment. És nem kisebbségi..

Ahogy érzed. Természetesen szülés volt?

ma 12:28
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem durva lehet, de ezt mindenki döntse el maga. Magaddal szemben lehet hogy felelőtlenségnek nevezném, mert a test csak kifacsarodik egy terhesség, szülés során. Nem árt hagyni neki némi regenerációs időt.
ma 12:31
 3/9 anonim ***** válasza:
13%

Nem. Kérek 12 hónap különbséggel születtek a családban testvérek, 2 kisfiú. Mindkettő egészséges, anyuka fitt és sportos, egészséges.

A fiúk azóta ovisok, egyik 4 másik 3. A születésnapjukat együtt ünnepelik mint az ikrek, mert konkrétan 2 nap különbséggel született mindkettő decemberben. Na erre varrjatok gombot!

ma 12:36
 4/9 anonim ***** válasza:
69%

A kötelező 6 hét után (amit sajnos sokan nem tartanak be), ha az orvos zöld utad ad, és te is úgy érzed bírnád magát a terhességet és a két babát is, akkor nincs akadálya.

Nekem az első babám nagyon rossz alvó nagyon rossz evő volt. Kb 1-2óránként keltünk 3 évig. Ha nekem akkor terhesnek kellett volna lennem, vagy még egy babát gondoznom, akkor lehet nem élem túl, mert annyi alvás sem jutott volna.. azért a zéró alvás, már egészségügyi gondokat okozhat XD Így én nem mertem vállalni.

5hónapos babánál már érezned kell, hogy bírnád e, de az az igazság, hogy mindig lesznek nehézségek.. így igazából, ha nagy gondok nincsenek, pl legalább tudsz pihenni éjjel, akkor nem gondolom, hogy lenne akadálya, ha ti szeretnétek.

ma 12:48
 5/9 anonim ***** válasza:
37%

Mitől lenne felelőtlenség ha a körülmények amúgy adottak? Akkor ennyi erővel az összes 1 év korkülönbséggel testvéreket nevelő anyuka felelőtlen! 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Nem, nem felelőtlen! Felelőtlen, ha egészségügyi gondok, anyagi problémák, párkapcsolati instabilitás mellett vállalsz gyereket, de nem az 1 év korkülönbség!

ma 12:49
 6/9 anonim ***** válasza:
86%

Hát 5 hónaposan az én kisfiam még egy kis angyal volt, evett-aludt, elvolt magában. Na amikor 10 hónapos kora körül elkezdődött a szeparációs szorongás, elkezdett mindent lepakolni, kipakolni, egy percre se lehet egyedül hagyni, visít, ha valami nem úgy van, ha nekem akkor kellett volna terhesek lenni nem tudom hogy bírtam volna...

Nincs is olyan orvos, aki az ilyen kis korkülönbséget támogatná. Nyilván nem szólnak be, ha már megfogant, de a szervezetnek nem tesz jót. Arról nem is beszélve,hogy az első babának is 1-2 éves kora körül lenne szüksége a legtöbb figyelemre, akkor fejlődnek a legintezívebben, és pont akkor ezt a figyelmet nem tudja megadni neki az anya egy újabb újszülött miatt.

Az is benne van, hogy 5 hónaposan még nagyon sok problémára nem derül fény, általában az első figyelemfelkeltő jel az szokott lenni, ha 6 hónaposan nem forog, 10-11 hónaposan nem mászik... Nem sokan vállalnának be egy újabb újszülöttet egy fejlesztésre szoruló baba mellé, de ha addigra már úton van a második akkor már nincs visszaút. Ráadásul, ha genetikai eredetű dologról van szó, akkor a kicsinél is fennállhat majd.

(Volt egy riport egy családdal egyszer, akiknek 2 hallássérült kislányuk van. Mindkét szülő jól hall, de mindketten hordoztak egy genetikai mutációt, ami miatt a gyerekeik nem hallanak. Az újszülött hallásvizsgálat valahogy még jó lett a nagyobbiknak, így csak azután derült ki a baj, hogy már jött a kistesó.)

Szóval igen, valamilyen szinten felelőtlenség.

ma 13:07
 7/9 anonim ***** válasza:
81%
5 hónaposan a babám még rendszeresen vegigaludta az éjszakákat, és egy kis angyal volt napközben is. 6 hónapos kora óta, ahogy beindult a fogzas, nemhogy egy kezemen meg tudom számolni, hány átaludt ejszakank volt, az általános inkább az, hogy 1-2 óránként kel, mert valami MINDIG van. Most 16 hónapos. Én semmiképpen nem vallalnam be a kis korkülönbséget, mert az még sok segítség mellett is rizikós, ha mondjuk alig alszol valamit, de nekünk pl segítség sincs.
ma 14:44
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én biztosan nem vállaltam volna. Nekem 3 gyermekem van, mindegyik között 3 év korkülönbség van.Nekem ez az ideális, hogy neked vagy másnak mi az egyéni döntés.
ma 16:05
 9/9 anonim ***** válasza:
56%
Nekem pont 5 hónapos baba mellett jött össze a második. Kemény volt a terhesség és az első 2 év is. Keveset aludtam, kb semennyi én időm nem volt, de én ezzel terveztem, és nem bántam meg. A gyerekeim úgy játszanak együtt, mintha ikrek lennének, már a kicsi is 2 éves múlt, mostmár kifejezetten könnyű velük, mert egész nap együtt játszanak, épp csak becsekkolnak hozzám, ha kell nekik valami. A terhesség/szülés teljesen problémamentes volt, úgyhogy azzal nem volt gond, csak annyi, hogy nehéz volt hányás közben egy mászni tanuló/mászós babát követni. Én 20 hétig hánytam, lehet másnak könnyebb, ha nem szívja meg ennyire a terhességet.
ma 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!