15 éves vagyok és terhes, szüleim nem tudják. Mit tegyek?
Szia! Mi úgy oldottuk meg a gimit, hogy beszéltünk igazgatóúrral és az osztályfőnöükkel, a családsegítős nénivel is, és két dolog van egyelőre kilátásban:
1. Mivel februárban szülök, a téliszünetig rendesen nappalira be tudok járni, téli szünet után otthonmaradok. A második félévet magántanulóként járom végig, augusztusban osztályozóvizygázok a legfontosabbakból és 12.től szintén magántanulóklént, de a lehető legtöbbet bejárok.
EZ AKKOR HA A KICSI ENGEDI :)
2. Ha a picur nagyon anyás lesz, akkor átmegyek esti tagozatra és ott folytatom érettségiig.
Az iskolát semmiképp ne hagyd abba! Az érettségi a minimum. Nem tudom, hogy gimibe vagy szki-ba jársz-e, mert ha szki-ba akkor a gyakorlatot nem igazán tudom, hogyan intézhetnéd. Egy biztos, a 16. hétig én nem mondtam el, mert mi van ha elvetélek stb... meg úgyis nyáron derült ki.
És ha szerencsés vagy, mint én, csak egy-két tanár fogja húzni a száját :)
Nagyon drukkolok neked!!!
16éves kismama :P
Nagyon sokat gondoltam Reátok... Úgy örülök, hogy ilyen szüleid vannak. Szeresd, tiszteld, becsüld őket, s adj hálát a jó Istennek, hogy hozzájuk születtél! S persze te is egy becsületre méltó leány vagy, hogy 15 éves létedre van bátorságod odaállni eléjük egy ilyen dologgal, s méghozzá elvállalod a felelőtlenséged következményeit és nem futamodsz meg a nehézségek elől.
Nehéz lesz, de meg fogsz tudni bírkozni mindennel. Érhetnek kellemetlen megjegyések, de légy büszke arra, hogy megtartod. Nagyobb "szégyen" 15 évesen egy abortusz, mint 15 évesen gyermeket szűlni!
Nos, az iskolát egyenlőre folytathatod ott ahol vagy, csak beszélj az igazgatóval, tanárokkal. Aztán átiratkozhatsz esti tagozatra... Az se olyan rossz... Csak reméljük sikerül majd megoldanod valahogy.
Nem írtál a baba apukájáról, csak annyit, hogy már nem vagytok együtt... Nem tudom mennyire volt komoly a kapcsolat, nagy szerelem, esetleg csak fellángolás, de ne keseredj el... Örülj a babának... Majd lesz még másik barátod:) (én is szakítottam a babám apukájával, de már kezdem pozitívan felfogni a dolgokat :) )
No, légy erős kicsi lány, örülj a Babádnak, szüleidnek, s nem utolsó sorban annak, hogy ilyen becsületre méltó ember vagy!
Aztán... legközelebb gondolkodj előre, és légy elővigyázatosabb... Nagy tanulság ez az Élettől, remélem tanulsz belőle!
Vigyázz magatokra!
Ölellek így ismeretlenül is! :)
31 hetes, 20 éves kismama
jaj nagyon köszönöm a sok jó kívánságot, hihetetlenül jól esik.. a sulit kitaláltuk hogy legyen. amíg egészséges és bírom addig természetesen normálisan be fogok járni (gimibe egyébként) és aztán pedig vagy magán tanuló leszek vagy esti tagozat(ezt még nem tudom)
31 hetes kismama őszintén meghatott az amit írtál, nagyon jó ember lehetsz ha így ismeretlenül ennyit 'foglakozol' az én problémámmal! a pici 'apukája' csak 1 évvel idősebb nálam és tényleg nem rezelt be mikor elhagyott(mert akkor még nem is tudta hogy terhes vagyok) mert úgy érezte kihunyt benne a szerelem irántam. egyébként hosszúnak mondható kapcsolat volt(szerintem), mert tíz szép hónapunk volt együtt.
az utolsó kommentezőnek üzenem hogy használtunk óvszert, de elszakadt én meg nem foglalkoztam vele sajnos.:( de nembánom hogy így alakult komolyan.
de a szüléstől elmondhatatlanul félek!!! tudom kicsit butaság a filmek alapján gondolkodni hogy ott mennyire szenvednek, de olvastam is cikkeket hogy mennyire fáj az első. azt sem tudom hogyan zajlik le?? és még valami: meddig vetélhetek el? :/
Utolsó vagyok..uhristen sorry , "cseppet" elszámoltam magam :D :$:$ /hülyézők kíméljenek lécci :D/
akk. most pontosan..hány hónapos terhes vagy ?
szia, ezt a kérdést én tettem fel, olvasgasd el szerintem és ne félj:)
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..
én most fogok szülni, jövő hétre vagyok kiírva, és nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz:)DE NEM SZABAD FÉLNI!!!
szerintem ne nézegess videókat, a sajátodat sem fogod látni:)szerintem csak jobban felzaklat.Olvasgass róla a neten, hogy zajlik le, meg a védőnő is el fogja mondani mi történik majd, meg kérdezgesd anyudat.De ne félj, a félelem rossz tanácsadó, csak elkezdesz görcsölni,izgulni, és az nagyon nem segít senkinek.
Most, mikor voltunk szülésfelkészítőn, a szülésznő azt mondta, hogy aki pozitívan áll hozzá a szüléshez, és úgymond várja, annak pozitív élmény szokott lenni, aki meg nagyon fél, görcsöl tőle, az tényleg sokat szenved.
Szóval fel a fejjel!!Amúgy most még ne is gondolkozz a szülésen, élvezd ki a terhességed minden pillanatát:)
Ja és a tesi órákon vigyázz nagyon!!!Vagy nem tudom hogy lesz,de ne erőltesd meg magad és a labdajátékoknál is vigyázz, meg amúgy is:)
sok boldogságot nektek:)38+5 hetes pocakos:)
Na, örülök hogy így alakult :) Amúgy nem kell tesizned ne aggódj :) teljesen felmentett leszel és vesélyeztetett helyzetű diák... tehát megmutatod a kiskönyved a tanárnak és elvan intézve. Nálunk így volt. :)
16L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!