Jó döntést hozok, ha nem maradok?

En is kismama vagyok és halálra nem érdekelne mi van a munkahelyemen ha felmerülne hogy nem dolgozhatok. Az első a magzat és én hiszen szeretném ezt a kis életet ahogy te is. Aki ezt nem érti meg vagy ezért megharagszik az egy rendkívül ostoba és érzéketlen ember.
29N
Köszönöm mindenkinek a válaszát!!
Sokat írtátok, hogy az egészségetek és a babátok lenne az első, amivel természetesen én is teljesen egyetértek! Vérezgetés már nincs, és az orvosok se mondtak rá semmit, elvileg azóta minden rendben van, több UH-n is voltam. Így egészségünk jelenleg nem zárja ki hogy dolgozzak, ez az ami a dilemmát okozza. Persze jobb félni mint megijedni. Orvos nem tanácsolta emiatt, hogy ne dolgozzak. Ez csakis az én döntésem lenne, mert én úgy nyugodtam is lennék, illetve szívesebben tölteném az utolsó hónapjaimat stresszmentesen, nyugodtan otthon. Ez inkább most a kényelem részemről, de úgy érzem ha máskor nem is, most igazán lehetek önző, és gondolhatok magamra/magunkra. És ezt a ti kommentetek is nagyrészt erősíti. :) Szóval úgy érzem ez lesz a legjobb nekünk. És nem kéne foglalkoznom a kollégákkal, akit lehet többet nem is látok, mert nem feltétlen tervezek visszajönni.

Én szeretem munkahelyem és a kollégákat mégsem dolgozom szinte az elejétől,igaz nem is kismama barát hely.Először úgy volt hogy még pár hétig bejárok mert tudtam volna könnyű munkát végezni,majd a főnökasszony is mondta hogy megoldjuk inkább maradjak otthon.
Mondjuk én is veszélyeztett vagyok.
De szerintem is első a baba és saját egészségünk, biztos hogy az orvos kiír.
Boldog babavárást Neked☺️

"ti hogy döntenétek ebben a helyzetben?"
Csakis úgy, ahogy az orvos javasolja! Ha annyira nagy gond lesz, hogy eggyel kevesebben lesznek, majd felvesznek valakit arra a néhány hónapra!
"De a kollégákat szeretem, nem szeretném hogy emiatt haragudjanak rám"
Ha ők is szeretnek, akkor eszükbe sem fog jutni, hogy megharagudjanak! Ha meg nem szeretnek, akkor te se szeresd őket annyira nagyon! ;-)

Szerintem itt nem az orvos javaslatáról van szó, hanem hogy ő szeretne otthon maradni magával törődni. Legalábbis én így értelmeztem.
Egyébként, hogy döntöttél?
Igen utolsó, így van egyelőre. Ha az orvos javasolná, nem is gondolkoznék rajta :)
úgy döntöttem, hogy idén maradok már csak. Párom is ezt szeretné, szerinte is jót tenne előtte rendbe szednem magam lelkileg, elég sokáig dolgoztam ilyen munkakörbe ami sok stresszel jár, szóval kell a baba előtt pár nyugis hónap, hogy aztán teljes bedobással várhassam a picit. :)

Én is veszélyeztetett vagyok, de én nem vérzés, hanem egyebek miatt.
Vérzéssel fixen otthon maradtam volna végig.
Így viszont szépen végig dolgozom (most 32-ik hétben vagyok), bár én nem a kollégák nyomására, hanem mert lendületben akartam maradni, plusz én tudom hogy otthon nagyon befordultam volna.
Szerintem itt nem a kollégáid lelkivilága a kérdés, hanem, hogy neked mi esik jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!