Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi alapján hoztatok döntést...

Mi alapján hoztatok döntést hogy Nifty (vagy hasonló) tesztet csináltassatok vagy vállaljátok a méhlepény biopsziát?

Figyelt kérdés
Az előző 2 terhességem betegség miatt szakadta meg (az egyik edwars szindróma volt, a másiknál már a petezsák és szikhólyag se volt rendben és nem fejlődött, ami azt mondták, hogy ilyenkor valami nincs rendben). Most újra babát várok 38 évesen és gondolkodom, hogy vállaljam-e a szúrást. Már volt ilyen vizsgálatom más okból 10 éve, így annyira nem félek tőle, de feleslegesen nem vágnék bele. Több orvossal beszéltem és mindenki más mond. Az biztos, hogy az Istenhelyire mennék, mert szerintem ott a legprofibbak. Szívem szerint minél előbb megcsináltatnám a Niftyt, mondjuk 11+pár naposan és már meglenne az eredmény a 12 hetes uh-ra. Ha baj van akkor még mindig lehet vállalni a szúrást. Mit gondoltok? Volt valaki hasonló helyzetben?
2022. márc. 28. 10:06
 1/10 anonim ***** válasza:
56%
Nem voltam/vagyok ebben a helyzetben, de nem szúratnék, ha nem muszáj, mert azt olvastam, nagyobb a kockázata a vetélésnek miatta, mint a betegségeknek, amit szűr.
2022. márc. 28. 10:26
 2/10 anonim ***** válasza:
22%

Semmi ilyesmit nem csináltatnék, a te előzményeiddel sem. Én úgy gondolom - a férjemmel együtt -, hogy a gyermekeinket ajándékba kapjuk, sosem tudnék lemondani róluk.

Ha neked mindenképp kell a megerősítés (ami teljesen rendben van), akkor a vérvételeset válaszd, sem a vetélés kockázatának növelése, sem az “élmény” nem fog hiányozni.

2022. márc. 28. 10:33
 3/10 anonim ***** válasza:
68%
Mondjuk én csak és kizárólag az orvosom véleményére adnék, senki máséra. Azt az egyet mérlegelném mellette, hogy megtartanam e a beteg babát. Ha igen, egyiket se csináltnám meg, ha nem, akkor a biopszia, az a biztos eredmenyu
2022. márc. 28. 10:34
 4/10 anonim ***** válasza:
91%
Szia! Nekem az orvosom a korom miatt Prena tesztet javasolt. A 10. héten vették le hozzá a vért. Sajnos rossz eredményt kaptunk. Edwards szindrómás volt a babám. Legalább korán kiderült.
2022. márc. 28. 10:43
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Igen, mindenki esete, véleménye más. Sajnos nekem kell a megnyugtatás az előzmények miatt. Tudom, hogy ezek viszonylag ritka dolgok és próbálok hinni benne, hogy nem lehet 3x egymás után baj és most jó lesz minden. Azért sokkal nagyobb esély van egészséges babára mint betegre. 2 orvosom van, a meddőségi és akihez terhesgondozásra járok, plusz járok genetikai tanácsadásra is a történtek miatt. Nem egyezik a véleményük és amúgy is nekem kell dönteni.
2022. márc. 28. 10:55
 6/10 anonim ***** válasza:
86%

Első terhességem, 30-as éveim derekán.

A biopszia a legbiztosabb. Ha betegség esetén szóba sem jöhet a gyermekvállalás, akkor ez a legmegbízhatóbb. Nem Magyarországon élek, nálunk a magzatvíz-mintavételt a 16. héttől végzik csak. Én bevállaltam, igyekeztem hozzá megkeresni a legmegbízhatóbb klinikát, és problémamentesen megtörtént a dolog.

A 16. hét előtt még két lehetőségünk volt a problémák kizárására: a Nifty és a méhlepényboholy mintavétel. Az utóbbitól azért tartottam, mert voltak kezdetben problémák a terhességgel, és az első trimeszter vége előtt ilyen invazív eljárást azért nem mertem volna vállalni. Így maradt a Nifty, az viszont a mozaikos szindrómákra nem szűr. Egyébként rossz eredmény esetén a Nifty állja a magzatvíz mintavétel költségeit.

Szóval én a Nifty+magzatvíz mintavétel megoldást választottam.

Csak 1-2 embernek meséltem el, mert tudom, hogy a többség úgy nézne rám miatta, mint egy ufóra :-D Szóval szerintem ha anyagilag belefér, akkor válaszd azt a megoldást, ami téged a leginkább megnyugtat.

Sajnos nálunk semmiképp sem fért volna bele egy súlyosan beteg gyermek vállalása, ezért igyekeztem a lehetőségekhez mérten "biztosra menni" - azért az idézőjel, mert ugye 100% bizonyosságot egy vizsgálat sem ad.

2022. márc. 28. 10:57
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha megengedheted anyagilag, akkor az előzmények miatt szerintem érdemes a vértesztet megcsináltatni. A 9. héttől meg lehet csináltatni, és te is megnyugszol. Kívánom, hogy minden rendben legyen!
2022. márc. 28. 11:00
 8/10 anonim ***** válasza:
82%
Akkor mennék amniora, ha a Prena / Panorama eredménye nem tökéletes. De akkor a legkisebb eltérés esetén is szúratnék, nem akarunk beteg gyereket.
2022. márc. 28. 11:48
 9/10 anonim ***** válasza:
Korom es az eletmodom (tobbek kozott 3 ev napi szintu radioaktiv izotopos munka meg egyeb kemikaliak) miatt latni szerettem volna mindenkeppen hogy a kromoszomak rendben vannak. Chorion boholy mintavetel ahol lakom nem volt annyira rendben akkoriban, sokszor amnio lett a vege, ezert egybol amnio lett. Kicsit kesoi egyke gyerekkent nem tudtam volna egy beteg gyermeket bevallalni, vagy legalabbis ugy ereztem nem szabad. Mivel fogantatastol amniora keszultem igy mast nem csinaltattam, mozaikossag lehetosege miatt amugy is ebben jobban biztam. Mivel az elejen morfologiailag minden problema mentes volt, az amnio is csak megnyugtatasomra szolgalt (ld elozmenyek).
2022. márc. 28. 12:53
 10/10 anonim ***** válasza:
82%

Én is Prena/ Niftyt csináltatnék, ha az rossz szúratni kell, de akkor, ha már csak igazolásra kell, akkor sietnek hogy ne húzódjon el az abortálás ideje.

Ha pedig lehet, hogy rendben van, akkor nem kockáztatnám az eljàrással a babát.

2022. márc. 28. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!