Mi alapján hoztatok döntést hogy Nifty (vagy hasonló) tesztet csináltassatok vagy vállaljátok a méhlepény biopsziát?
Semmi ilyesmit nem csináltatnék, a te előzményeiddel sem. Én úgy gondolom - a férjemmel együtt -, hogy a gyermekeinket ajándékba kapjuk, sosem tudnék lemondani róluk.
Ha neked mindenképp kell a megerősítés (ami teljesen rendben van), akkor a vérvételeset válaszd, sem a vetélés kockázatának növelése, sem az “élmény” nem fog hiányozni.
Első terhességem, 30-as éveim derekán.
A biopszia a legbiztosabb. Ha betegség esetén szóba sem jöhet a gyermekvállalás, akkor ez a legmegbízhatóbb. Nem Magyarországon élek, nálunk a magzatvíz-mintavételt a 16. héttől végzik csak. Én bevállaltam, igyekeztem hozzá megkeresni a legmegbízhatóbb klinikát, és problémamentesen megtörtént a dolog.
A 16. hét előtt még két lehetőségünk volt a problémák kizárására: a Nifty és a méhlepényboholy mintavétel. Az utóbbitól azért tartottam, mert voltak kezdetben problémák a terhességgel, és az első trimeszter vége előtt ilyen invazív eljárást azért nem mertem volna vállalni. Így maradt a Nifty, az viszont a mozaikos szindrómákra nem szűr. Egyébként rossz eredmény esetén a Nifty állja a magzatvíz mintavétel költségeit.
Szóval én a Nifty+magzatvíz mintavétel megoldást választottam.
Csak 1-2 embernek meséltem el, mert tudom, hogy a többség úgy nézne rám miatta, mint egy ufóra :-D Szóval szerintem ha anyagilag belefér, akkor válaszd azt a megoldást, ami téged a leginkább megnyugtat.
Sajnos nálunk semmiképp sem fért volna bele egy súlyosan beteg gyermek vállalása, ezért igyekeztem a lehetőségekhez mérten "biztosra menni" - azért az idézőjel, mert ugye 100% bizonyosságot egy vizsgálat sem ad.
Én is Prena/ Niftyt csináltatnék, ha az rossz szúratni kell, de akkor, ha már csak igazolásra kell, akkor sietnek hogy ne húzódjon el az abortálás ideje.
Ha pedig lehet, hogy rendben van, akkor nem kockáztatnám az eljàrással a babát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!