Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Remélem, tudok felelős döntést...

Remélem, tudok felelős döntést hozni a kisbabámmal kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Idén elmúltam 40 éves, és 4 gyermeket nevelünk a férjemmel, hála istennek (meg egy-két embernek) a lehető legnagyobb szeretetben. Még a normálisnak mondható napi problémák ellenére is azt gondolom, példásan élünk együtt. A legnagyobb lányunk már elmúlt 18 éves, a kisfiúnk most volt 2. Ezen körülmények között,és tekintve, hogy precízen szedem a gyógyszerem (immár 22 éve, amely mellett kizárólag tervezett terhességeim voltak), elég nagy sokként ért, amikor kiderült, hogy ismét kisbabát várok. Mindketten döbbenten vettük tudomásul, és én eléggé tanácstalan vagyok. A férjem persze azt mondja, hogy ő boldogan vállalja a babát, ahogy a többit is, és tulajdonképpen én is boldogan vállalnám, nem hiszem, hogy van, aki egy rendes családban nem örül egy babának. Viszont elmúltam 40 éves, kihordtam, megszültem, nevelek 4 gyermeket, és most nagyon meg vagyok ijedve, hogy vajon lenne e elég türelmem, egészségem egy újabbat vállalni. Szeretem őket, és igazából boldogan szülnék még, egyszerűen bizonytalan vagyok. Nyilván tudom, hogy nem itt és nem másoknak kell dönteni, egyszerűen csak szerettem volna kiírni és esetleg hasznos hozzászólásokat kapni.
2013. aug. 3. 20:31
 1/10 anonim ***** válasza:

Nagyon akar jönni az a baba. :)

Talán a kisfiadnak is jót tenne-kicsi a korkülönbség.

2013. aug. 3. 20:33
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy gondolom, hogy ha 2 éve volt türelmed a kicsihez akkor most is lenne, azért 2 év alatt senki sem változik annyit.
2013. aug. 3. 20:39
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Adjon a jó Istenke minden jót és legyen ez a kicsi baba áldás Nektek! :) Dolga van a csepp életnek ezen a világon és benneteket választott, hogy ti legyetek a családja :)
2013. aug. 3. 21:06
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Tisztán látni az írásodból, hogy te csak megerősítésre vágysz. A döntés már megszületett a fejedben.

Te AKAROD ezt a babácskát! Ő pedig akar jönni hozzátok.

Ha 4gyereket nevelsz, öttel is simán elbírsz. 40éves vagy, még fiatal.

Sok egészséget, boldogságot nektek!

2013. aug. 3. 21:17
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon aranyos válaszokat kaptál, Kérdező, beállnék a sorba.:) Gratulálok a picihez, persze, hogy lesz hozzá szereteted, türelmed, egészséged is. És nagy dolog, hogy a férjed is támogat ebben!

Sógornőm 40 évesen szülte negyedik gyermeküket, jól vannak mind és egészségesek! :)

2013. aug. 3. 21:44
 6/10 anonim ***** válasza:
MiÉn 30 éves koromig szülök max. Legalábbis ez a terv. Ha 40 éves koromban besikerülne a 4. hát nem tudom mit tennék. Körülményektől is függ. Nem vagyok híve az abortusznak. De biztos figyelembe venném a párom véleményét, anyagi körülményeket, elférne-e még egy ágyacska, és persze az egészségi állapotunk is fontos lenne. Gyerekek mit szólnának hozzá? Nehéz döntés előtt állsz. Sok sikert hozzá. Biztos vagyol benne, hogy jó döntést hoztok.
2013. aug. 3. 22:04
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha a legkisebb 2, akkor nem hinném, hogy gondot okozna a picike.

A másik szempontból a 18 éves már egy felnőtt nő, ő nemsokára kirepül.

Szerintem ha a 2 éveshez van türelmed, akkor minden rendben lesz az új jövevénnyel is.

2013. aug. 4. 10:31
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, igen jól esnek a kedves kommentek. Igaz, hogy talán már eldöntöttem (eldöntöttük ketten a férjemmel), hogy mi lesz, de azért jól esnek a megerősítő észrevételek. Egyébként nem szokásom a kritikát sem sértődéssel fogadni, így nem arról van szó, hogy csak a pozitív észrevételek segítenek, de nyilván ilyen kérdésekben nagyon jól esnek. Mellesleg még csak annyit, hogy sajnos valóban nincs senki olyan barát a közelemben, akivel néha eszmét cserélhetnék ilyen fontos kérdésekben, (bár a párom tényleg szerencsére itt van nekem, de azért mind tudjuk, hogy az más, mint egy barát, vagy barátnő) ezért próbálok néha itt kommunikálni. Még egyszer köszönet a kedves észrevételekért.
2013. aug. 4. 10:41
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia. 5 lányunk van, és simán bírom velük. pedig sokat vagyok egyedül....semmi gond nem lesz. Vállad nyugodtan.

41 elmúltam én is már, és sokkal nagyobb türelmem lett mint régebben.

Sok sikert!!!

2013. aug. 4. 14:34
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm Neked is, jó hallani, hogy nem vagyok egyedül ilyen helyzetben. Én is hajlok arra, hogy kicsit könnyedebben fogjam fel a dolgokat. Nem, mintha jó kedélyben hiány lenne a családban. Mellesleg éppen ma jártunk úgy, hogy beszélgettünk a családdal (skype-on, mivel több ezer kilométerrel messzebb élnek)a dologról, mire anyósom kedves rávágta, hogy "hát igen, igen, jó helyen vannak nálatok a gyerekek, de csak 3 hálószobátok van, hova teszitek, az udvarra?" Nos, nem állítom, hogy táncesteket rendeznénk, de bizonyára nem az udvaron lenne egyik gyerek sem elhelyezve :D
2013. aug. 4. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!