Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha terhességre kerül a sor és...

Prémvirág kérdése:

Ha terhességre kerül a sor és az anyagi körülmények nem megfelelőek, akkor, mi alapján hozzam meg a döntést, h megtartom-e a babát?

Figyelt kérdés
Hiába szeretném ha a körülmények és az idő nem megfelelő és a párkapcsolat sem túl stabil...akkor hogyan tovább?
2013. ápr. 26. 13:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
50%

Addig védekezz, amíg úgy nem érzed, hogy megfelelő az időpont!

De ne az itteni emberkéket kérdezd, mert itt mindenki azt mondja, hogy csak akkor szülj, ha van hitelmentes házad, hitelmentes autód és legalább kettőtöknek 500 ezer havi keresete. Sok ember szerint ennyi pont elég 1 gyerekhez, de sokak szerint ez is kevés!

Úgyhogy mindig magad hozd meg a döntéseidet, te mit akarsz, mit szeretnél, csak ez a lényeg.

2013. ápr. 26. 13:36
 2/16 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem te megerősítésre vársz hogy mi tegyél a babával, de te már tudod hogy mit akarsz tenni ugye?hát nem tudom védekezni kellett volna tudom késő bánat eb gondolat, szerintem tartsd meg a babát persze ha még belefér a költségvetésbe tudom mindeki azt mondja hogy ahol jut kaja 1 nek ott jut 2 nek is de ez nem így van kalkuláld bele hogy minimum egy havi 20-30 elmegy a babára kaja pelenka ha kell valami gyógyszer, a ruha a leg kevesebb turkáóba nagyon szépeket tudsz venni pár száz forintért akár már mostanába kezdheted beszerezni. De ez a te illetve a ti döntésetek
2013. ápr. 26. 13:44
 3/16 anonim ***** válasza:
56%
A választ neked-nektek kell meghozni. Viszont ha bárkit megkérdezel arról, hogy mit tart alapkövének egy gyerekvállalásnak, akkor tuti mindenki a megfelelő anyagi hátteret és a biztos párkapcsolatot fogja első sorban megemlíteni. Viszont egy csomó minden más dolog is közrejátszik... Nagyszülők támogatása, munkahely...
2013. ápr. 26. 13:51
 4/16 A kérdező kommentje:

Gyógyszert szedek évek óta és a "baj" így is megtörtént...

Azt hiszem az életben ez a legnehezebb döntés az se jó ha megy és az se ha marad...Nem megerősítésre várok, pusztán egyéni véleményre..Egyenlőre még erről senkivel nem folytattam eszmecserét!

2013. ápr. 26. 14:11
 5/16 anonim ***** válasza:

Nézd, nem írtad, milyenek az életkörülmények, a gyerek apja melletted állna -e?

Te dolgozol-e? Szüleid tudnának-e segíteni? Ha van kire támaszkodj akkor tartsd meg. Lehet 2 év múlva sokkal jobbra fordul az életed, akkor meg majd arra gondolsz, milyen jó lett volna megtartani a babát!

Csak te tudod, hogy milyen most a helyzeted, fordulhatsz-e segítségért valakihez, lesz-e változás az életedben a jövőre nézve, persze ezt neked is akarni kell.

2013. ápr. 26. 14:25
 6/16 A kérdező kommentje:

Én szeretném a babát! A párommal a kapcsolat bizonytalan..Még nem is tud róla, nem tudom, hogyan mondjam el (napokon belül sor kerül rá)..

Család nincs.. Édesanyám van csak aki rengeteg adósságot halmozott már fel..Ami azt illeti én nem akarom a "páromat" egy gyerekkel megfogni!

2013. ápr. 26. 14:29
 7/16 anonim ***** válasza:
69%
Már meg is válaszoltad a saját kérdésedet. Én szeretném a babát. Ennél nem is kell többet mondania senkinek. Az élet nem könnyű és amit elveszítünk azt soha nem kapjuk vissza. Előfordulhat hogy a párod is támogat és örül. De az is lehet hogy lelép. Előre sose tudni. De akárhogy is alakul ott lesz a gyereked, akinek egyetlen mosolya képes lesz szebbé tenni a nehéz napokat. Aki nem fog sok mindent kérni csupán szeretetet és a minden napi betevőt. Gondolom azért nem vagy teljesen nincstelen és az alapvető dolgokra tellik. A pici egy éves korától pedig négy órában dolgozhtasz is. Ne vetesd el mert azt örökre bánnád ebben biztos vagyok.
2013. ápr. 26. 15:13
 8/16 A kérdező kommentje:

A baj az, hogy most kezdtem el nem rég bejelentett munkaviszonyba dolgozni! Pont ma 2 hónapja, hogy be vagyok jelentve! :(

(hiába dolgozom 3helyen abból csak egy bejelentett)

2013. ápr. 26. 15:32
 9/16 anonim ***** válasza:
35%
azt mondják, ahova a Jóisten báránykát ad, oda ad legelőt is! :)) Szerintem gondold át jól. Lehet később megbánnád,ha nem tartanád meg.A bejelentett munkahelyeden túl vagy már a próbaidőn? Ha nem, akkor ott ne szólj arról, hogy babát vársz, csak ha lejárt a próbaidőd. Azt követően védetté válsz, nem rúghatnak ki, ha a munkád engedi akkor dolgozhatsz még jó darabig, ami alapot adhat a Gyedre majd később gyesre mész és akár már az alatt is elkezdhetsz dolgozni. Szerintem,ha nagyon akarod megoldható.
2013. ápr. 26. 15:40
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
szia!hasonló cipőben jártam én is,bár imádjuk egymást a párommal!mikor becsusszant a baba még sokszor ennünk sem volt mit.tudtuk,hogy nem maradhat,mi egy messzi idegen városban próbáltunk éldegélni és a legrosszabbkor jött a baba.a családomra nem lehet számítani,önző segg mind,anyukám nem Magyarországon él.lassan kezdtem megszeretni a babát és arra gondoltam lehet,h jobbra fordul minden.a párom hallani sem akart arról,h megtartsuk!a műtétet próbáltam elintézni de hol pénz nem volt hozzá,hol valami papír nem stimmelt.közel 11 hetes voltam,mikor a páromat sírva hívtam fel,hogy nem vetetem el mert nekem kell a baba!azt mondta akkor elhagy.este abban maradtunk,hogy ha akar marad ha nem,majd felnevelem egyedül.azt mondta neki nem kell a gyerek.én a szülővárosomban tartózkodtam pont,a párom pedig 250 km távol.egyedül maradtam,se pénzem,se munkám,se lakás,semmim sem volt!csak azt tudtam,hogy a gyermekemet imádom és nem bírom eldobni!onnantól,hogy kiderült jön a baba és h egy kegyetlenül nehéz döntést hoztam 5 hét telt el.akartam a babát de szerettem a párom és féltem.5 hét POKOL!a párommal rengeteg vita,dühös voltam rá!!!nagyon dühös!miután "szétmentünk" jött másnap a telefon,h szívéből szeret.aznap este eljött értem :-) megharcoltam a babáért,aki még a pocakban van és lassan félidős.az apja szereti és mindent megtesz értünk.hazaköltöztünk a szüleihez,akik várják örömmel az unokkát.a párom talált itt állást,a baba pedig mindezek elllenéére egészséges! Minden megoldódott és nem bánok semmit!annyit imádkoztam h végül minden rendbejött.a baba pedig kitartó volt,hát nem megérdemelte az életet? A te babád sem hiába fogant,nem azért,hogy bajt okozzon!csak gondold végig !:-)
2013. ápr. 26. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!