Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha terhességre kerül a sor és...

Prémvirág kérdése:

Ha terhességre kerül a sor és az anyagi körülmények nem megfelelőek, akkor, mi alapján hozzam meg a döntést, h megtartom-e a babát?

Figyelt kérdés
Hiába szeretném ha a körülmények és az idő nem megfelelő és a párkapcsolat sem túl stabil...akkor hogyan tovább?
2013. ápr. 26. 13:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
36%

Sajnos, nem kerül legelő oda, ahol bárányka van. Akkor nem lennének éhező gyerekek. Akkor nem lenne olyan gyerek, aki kiszédül az iskolapadból, mert az előző napi menzai uzsonna volt a legutóbbi étkezése.

Tudom, h van sok szép történet, ahol végül az apuka megszerette a babát, ahol végül minden rendbe jött, bár mind így végződne! Én azt mondom, egy baba sorsával nem szabad játszani, tehát ha nincs miből felnevelni, akkor nem szabad a világra hozni. A semmiből nem fog étel, gyógyszer, pelenka, ruha teremni és pénz a rezsire. Kérdező, nem adhatunk neked konkrét tanácsot, csak néhány szempontot a mérlegeléshez. Azt mérlegeld, h egyedül mennyi a bevételed, van-e megtakarításod, az hány hónapra elég. A baba után mennyi lesz a jövedelmed, mennyi fog elmenni egy hónapban és mennyi marad. Van-e, aki kisegítsen, ha megszorulsz. Van-e hiteled, tartozásod?

2013. ápr. 27. 00:32
 12/16 anonim ***** válasza:

A körülmények szinte soha nem megfelelőek... ha mindenki így állna hozzá, már rég nem élne ember a bolygón...

Ma az anyagiak nagyon gyorsan változnak. a szeretet örök. és az is, hogy valaki anya, és anya tud lenni, és már most szereti a gyerekét, az is valami mélyebb, ősi, igazibb dolog.

Nagyon szívesen segítek, akár lelkileg, akár anyagilag (babakelengyében ha tudok).

Én egyik gyermekemet sem tudtam volna eldobni magamtól. Pedig volt, hogy zsíros kenyeret ettünk 1-2 hónapig... Nem lett semmi bajuk tőle. Szeretjük őket nagyon.

2013. ápr. 29. 04:08
 13/16 anonim ***** válasza:
0%
Az 1-2 hónap zsíroskenyérevés bőven kimeríti a veszélyeztetés fogalmát, hiszen a gyerekek nem kapják meg a fejlődésükhöz szükséges táplálékot, vitaminokat, fehérjéket, ásványi anyagokat, stb. az minek szül, aki zsíros kenyéren akarja tartanai hónapokig? Na ilyenkor mindig felmegy bennem a pumpa és ha én megtudnám, h itt valaki a környezetemben ezt csinálja a gyerekeivel, azonnal szólnék a védőnőnek, gyámügynek, akinek csak tudok! A gyerekek a legfontosabbak, a szülő egyen csak nyugodtan zsíros kenyeret, de a gyerekei kerüljenek olyan helyre, ahol normális kaját kapnak! Te jó ég, tedd össze a kezed, h semmi bajuk nem lett!
2013. ápr. 29. 07:24
 14/16 anonim ***** válasza:

12-es vagyok, nem tudom, honnan olvastad ki, hogy a gyerekeim hogy táplálkoznak. Nyugi, nem kell rámhívni a gyámügyet. Nyilván, egy normális szülő a gyerekének adja meg a legfontosabbakat, akkor is ha nélkülöz. Csak ez a legfontosabb mondjuk nem a Nike cipő meg a sok kütyü, hanem a normális élelem, és ezt talán tudjuk biztosítani akkor is, ha nekünk olykor kevés jut. Meghát ott a közétkeztetés...

a körülmények hibáztatásával általában az élethez nélkülözhető "kacatokat" szokták létfontosságúnak beállítani. Annyi, de annyi gyereket abortáltak már emiatt :-(

2013. ápr. 30. 11:59
 15/16 anonim ***** válasza:

Te írtad:

"Pedig volt, hogy zsíros kenyeret ettünk 1-2 hónapig... Nem lett semmi bajuk tőle."

2013. ápr. 30. 13:00
 16/16 anonim ***** válasza:
Hogy döntöttél?
2013. ápr. 30. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!