Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jó döntést hozok, ha nem maradok?

Jó döntést hozok, ha nem maradok?

Figyelt kérdés
Jelenleg 12. hetes múltam, és dolgozom még. Veszélyeztetett terhes vagyok vérzések miatt, illetve toxémia gyanúval vizsgálnak jelenleg. (Csak ha fontos lenne, hogy mi miatt vagyok veszélyeztetett) Úgy tervezem, idén dolgoznék már csak. Ez vélhetően nem jönne jól a kollégáknak, mert Májusban jön csak vissza a helyemre aki régebben volt itt, és addig valószínű egy emberrel kevesebb lenne. Viszont úgy vagyok vele, hogy vigyázni is szeretnék magamra és a babára, illetve annyira nem is szeretem a munkám, és inkább pihennék, rendezgetném otthon a dolgokat. De a kollégákat szeretem, nem szeretném hogy emiatt haragudjanak rám, mert végül is ha muszáj lenne tudnék maradni, mivel nem erős fizikai munkát végzek, a terhesség valószínű nem akadályozná később sem, hogy dolgozzak. A kérdésem az, ti hogy döntenétek ebben a helyzetben? Foglalkoznátok a kollégákkal, és inkább maradnátok tovább, vagy saját magatok lenne az első és amikor akarjátok abbahagyjátok a munkát? Bocsi, ha kicsit kesze-kusza lett. És köszönöm, ha segítesz a tanácsoddal!

2022. okt. 13. 15:52
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

14. héten nincs toxaemia. Korai toxaemia is 20. hét után jelentkezik.

Egyébként saját magamat venném első sorban figyelembe. Ha nem akarok dolgozni és meg is tehetem, hogy nem dolgozom (mindegy, hogy miért), akkor nem érdekel, hogy a kollégáim mit gondolnak. Őket sem fogja érdekelni fordított esetben, még akkor sem, ha jóban vagyunk.

2022. okt. 13. 15:56
 2/22 anonim ***** válasza:
97%

Itt most az a fontos, hogy te hogy érzed biztonságosnak.

A helyedben biztos nem foglalkoznék a kollégákkal. Hidd el, meg fogják oldani, és meg is fogják érteni.

Boldog babavárást!! :)

2022. okt. 13. 15:58
 3/22 A kérdező kommentje:

Nem írtam, hogy toxémiám van, hanem hogy ezzel vizsgálnak. Valamilyen érték alacsony lett, és ilyen vizsgálatot kell elvégezni. Ezért is írtam, hogy csak vizsgálnak.

A válaszod második részét köszönöm, bennem is ez az erősebb érzés van, hogy nem kéne foglalkoznom velük, és úgy döntenem ahogy nekem jól esik.

2022. okt. 13. 15:59
 4/22 A kérdező kommentje:
2-es, köszönöm, igen én is így gondolom. Csak kicsit bennem van a bűntudat, hogy fizikailag képes lennék akár utolsó hónapig is bejárni, és én még is inkább itt hagyom őket. Viszont, stresszel is jár a munkám, és úgy gondolom az is fontos ebben az időszakban, hogy kíméljük magunkat ilyen téren is. :) Köszönöm a válaszod!
2022. okt. 13. 16:01
 5/22 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem ok is azt mondanak, hogy ugy csinald, ahogy neked es a babanak a legjobb. Legalabbis ha tenyleg olyan kollegak, akik miatt erdemes lenne maradni.
2022. okt. 13. 16:49
 6/22 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem, ha veszélyeztetett terhes vagy, és vérzel, akkor nem kérdés, mi a helyes...
2022. okt. 13. 17:18
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

Én nem várnék, már bocsi de nagyon nem izgat mivan meg mi nincs a munkahelyen.

Legfontosabb a baba meg a saját egészségem.

Más se törődik más dolgaival csak a sajátjával.

Nem tudom mit dolgozol, de nem csak a fizikai munka okozhat gondot, okozhat a stressz vagy jelenleg a kovid(én idősotthonban dolgoztam, 90 ből 20 kovidos volt mikor eljöttem, jelzem el is kaptam, mindegy ez most nem téma.)

Én hétfőtől nem dolgoznék az tuti.

2022. okt. 13. 19:17
 8/22 anonim ***** válasza:

Szia. :)

Pont ugyanebben a helyzetben vagyok. 11. hetes terhes vagyok és veszélyeztetett, bár én pajzsmirigy betegség miatt. Mégis ugyanez van bennem, hogy idén dolgoznék még és januártól már nem. Bár nekem az is benne van, hogy a munkám mellett egy záróvizsgát is le kellene rakni februárban és jó lenne előtte egy nyugis hónap tanulni. Szóval én szerintem ezt fogom tenni, neked is ezt javaslom főleg, hogy vérzés is volt. Boldog babavárást! 🥰

2022. okt. 13. 19:59
 9/22 anonim ***** válasza:

Én eléggé hajlamos voltam túlhajszolni magam, másoknak görcsösen megfelelni, mégis a terhességgel tudtam ezt teljesen elengedni. Azelőtt akkor is bűntudatom volt, ha nem tudtam bemenni betegség miatt dolgozni.

Nekem "csak" lombikom volt, ha az ég világon semmi panaszom nem lett volna terhesség eleje óta, akkor is táppénzen maradtam volna punkciótól kezdve. A baba az első. Teszek mindenki másra.

2022. okt. 13. 20:07
 10/22 anonim ***** válasza:

Engem sem érdekelne senki.

Őket se érdekelné az én munkám, ha az egészségükről lenne szó.

2022. okt. 14. 00:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!