43 évesen teherbe estem.Van 1 17 éves gyermekem.A párommal megbeszéltük:nem zárjuk ki a közös babát.5 hetes terhes vagyok közölte:ő nem akarja,abortusz mellett voksol. Van lakásom,munkám.Szeretném a babát.Érzem egyedül vállalom v.abortusz.Vélemény?
Most nem azért, de 43 évesen meg úgy bármelyik életkorban iszonyú felelőtlenség egy gyereket egyedül felnevelni.
6 hónapig kapsz csedet, másfél éven át gyedet. Utána mi lesz? 2 évesen beadod a bölcsibe, oké. De mi van, ha még 2 és fél évesen is fel fog kelni éjszaka 2-3x? Hogy fogsz úgy dolgozni? Vagy mondjuk beteg lesz és otthon kell vele lenned? Egy 43 éves nőnek már nem néznek el ilyeneket annyira.
Ha nincs senki, kit fogsz ugrasztani? A 65+-os szüleidet? Vagy a lányodat fogod ingyen pesztrának használni?
És szerencsetlen gyerek nőjjön fel úgy, hogy az apjának nem kellett?
"A kis lélek titeket választott."
Ez ugye tudod, hogy nem így megy? A gyerek nem választás, hanem a szex következménye.
Nekem két nagyobb gyerekem van, új párom, és hasonló korban vagyok. Már gondolkodtam, hogy ha ahogy tervezzük (bár én a házassághoz ragaszkodom, mint némi bizonyíték arra, hogy komolyan vesz), besikerülne a baba, és mégis lelépne a párom bármiért, akkor is megtartanám. Nem azt mondom, hogy nem félnék, mert nagyon is, hogy beüthet a világvége, mert lerokkanhatok vagy lehet beteg, tudom. De van miből és végülis van tapasztalat is. A többiekkel is homeoffice-ból dolgoztam már 3 hós koruktól, aztán 2 évesen mentek bölcsibe (és a kisebbik csak 3 évesen aludta át az éjszakát, 2 évesen még 5x kelt...) és így is mindig én voltam velük, ha betegek voltak. Tehát erre a részre én felkészültem lélekben és ismerem is.
Ha te is olyan vagy, aki szerint a gyerek még a legértelmesebb dolog az életedben, és tényleg ajándék (bár ez nagyon elcsépelt), akkor szerintem menni fog minden kapcsolódó nehézséget csak egy múló szakaszként látni. És akkor is ha nehéz menet lesz és sok az ismeretlen tényező, tudsz majd a jó részekre koncentrálni.
Ha jobban vágysz rá, mint amennyire félsz :) akkor maradjon (bár szerintem már van, nem csak lesz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!