Miért azt kérdezi mindenki rögtön egy gyerek születésével kapcsolatban, hogy milyen úton született?
Mert ha császáros vagy akkor alhasi fájdalmaid vannak.Nehéz felülni,fáj ha tüsszentened vagy köhögnöd kell,ilyesmi.
Ilyenkor tovább tudnak kérdezni,hogy hogy viseled,nem-e kell segítség valamiben,hiszen babáról nem tudnak folyamatosan kérdezni.
Eszik,alszik,pelenkázod.
Szépnek elmondják milyen szép,ha a név tetszik nekik azt is megjegyzik,megkérdezik hiányzik-e valami,meg úgy..ennyi.
Kórházi élményeket,szülés élményeket tudnak kérdezni,mert az az aktuális.Mit kérdezzenek,hogy milyen volt a napod? hát,baba-ellátós.😅
Amíg nem volt gyerekem, vagy friss anyuka voltam, nekem is természetesek voltak ezek a kérdések, csak ilyenről tudtam kérdezni/beszélni másik anyukával. Aztán a gyerek 2 éves kora körül megjött az eszem, szerintem is rossz ilyesmiket kérdezni, helyette olyat lehet, akinek nincs ötlete, hogy:
Ki tudod pihenni magad? Szereti, ha cipelik? Elvan a babakocsiban is? Nagyon aranyos ebben a ruhában! Milyen kis mosolygós/érdeklődő! Később könnyebb lesz! Eszik rendesen? Hogy vagy? Örülök, hogy jól vagytok! Boldognak látszol! Milyenek voltak az első hetek? Nagyon szép a neve! Rád hasonlít a valamije!
Na ilyeneket kell mondani egy kismamának.
Aki ilyen típus, kedves utolsó, ezekben a kérdésekben is talál kivetnivalót(mert mi köze hozzá?!).
Én kiègtem mára komolyan mondom, hihetetlen , hogy már ezeken a kérdéseken is problémázni meg felháborodni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!