Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért azt kérdezi mindenki...

Miért azt kérdezi mindenki rögtön egy gyerek születésével kapcsolatban, hogy milyen úton született?

Figyelt kérdés
Nem mindegy az nekik, még akár közeli rokonoknak is. Kicsit pofátlanságnak érzem, hogy ez iránt érdeklődnek, mégis teljesen bevett dolog, és illik országnak-világnak tudtára adni.
2021. szept. 16. 06:16
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
49%
30: lehet kérdezni bármit amit akarsz és lesz aki szívesen válaszol is rájuk és van aki meg nem. Lassan megérthetnétek ti is, hogy itt most nem a túlérzékenységről van szó és hogy egy kismamábal lassan semmi sem szabad, hanem arról hogy nem minden ember ilyen csevegős, dumcsizgassunk alkat. Nem csak szülős meg hasonló témákban, hanem úgy en block nem szívesen beszélgetek random emberekkel.
2021. szept. 16. 10:33
 32/67 anonim ***** válasza:
35%
#30 ezek a nők csak szeretnek fontoskodni és kötözködni. Ha nem kérdezel semmit a szülésről, akkor meg az lenne a bajuk, mert milyen paraszt mindenki, hogy nem érdeklődik🤣Tudod, ez a tipikus “ha van rajta sapka, azért, ha nincs, azért” esete.
2021. szept. 16. 10:34
 33/67 anonim ***** válasza:
89%

Mert ha császáros vagy akkor alhasi fájdalmaid vannak.Nehéz felülni,fáj ha tüsszentened vagy köhögnöd kell,ilyesmi.

Ilyenkor tovább tudnak kérdezni,hogy hogy viseled,nem-e kell segítség valamiben,hiszen babáról nem tudnak folyamatosan kérdezni.

Eszik,alszik,pelenkázod.

Szépnek elmondják milyen szép,ha a név tetszik nekik azt is megjegyzik,megkérdezik hiányzik-e valami,meg úgy..ennyi.

Kórházi élményeket,szülés élményeket tudnak kérdezni,mert az az aktuális.Mit kérdezzenek,hogy milyen volt a napod? hát,baba-ellátós.😅

2021. szept. 16. 10:39
 34/67 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem a hogy vagytok kérdés pont elég. Akkor majd eldönti miről akar beszélni a másik fél. Igenis ez egy intim téma, tele van testiseggel, és nem prudsegbol nem beszélek róla akárkivel, hanem azért amiért nem vetkozok felpucerra se a strandon.
2021. szept. 16. 10:42
 35/67 anonim ***** válasza:
67%
Én örülnék ha a kutya se kérdezné csak olyan akiről ez mondjuk engem is érdekel. Hihetetlen, hogy sokszor még a tapintatlan, bunkó kérdést feltevő embereknek áll feljebb ha valaki nem akar azonnal kitárulkozni. Én az ilyen arcokat kerülöm messzire mert szerintem ez a kotnyeleskedés sokkal nagyobb parasztság mint nem szívesen válaszolni ilyen kérdésekre.
2021. szept. 16. 10:43
 36/67 anonim ***** válasza:
83%
Engem nem a kérdés maga zavar, hanem az utána való megjegyzések. Megkérdezik hogy született, mondom hogy császár, a normális max megkérdezi hogy miért lett az, a paraszt meg beszól mosolyogva, hogy persze ez a könnyebbik út, eszébe nem jutna hogy lehet majdnem meghaltunk mindketten stb. Az azért igen tud zavarni. Meg nem mindegy, hogy ki kérdezi, normális ismerősnek szívesen mesélek róla ha kérdez, de a Böske néninek már nem, mert a fél község egy olyan sztorin tudna csámcsogni ami nem igaz. Majd jönnek az olyanok, hogy a mai nők nem tudnak szülni, szégyen, bezzeg a régi időkben más volt, amin csak szánakozni tudok, az egyik dédim első babája halva született, másik dédipapám első felesége szülés közben hunyt el, apukám kicsi ikertestvérei születés után mentek el, unokatestvérem, a naaagy természetes szüléses hippinek lánya meg olyan rossz állapotban jött világra, hogy élete végéig sérült lesz, ők mind megmenekültek volna a mai csúnya rossz császárral.
2021. szept. 16. 10:56
 37/67 anonim ***** válasza:
81%

Amíg nem volt gyerekem, vagy friss anyuka voltam, nekem is természetesek voltak ezek a kérdések, csak ilyenről tudtam kérdezni/beszélni másik anyukával. Aztán a gyerek 2 éves kora körül megjött az eszem, szerintem is rossz ilyesmiket kérdezni, helyette olyat lehet, akinek nincs ötlete, hogy:

Ki tudod pihenni magad? Szereti, ha cipelik? Elvan a babakocsiban is? Nagyon aranyos ebben a ruhában! Milyen kis mosolygós/érdeklődő! Később könnyebb lesz! Eszik rendesen? Hogy vagy? Örülök, hogy jól vagytok! Boldognak látszol! Milyenek voltak az első hetek? Nagyon szép a neve! Rád hasonlít a valamije!

Na ilyeneket kell mondani egy kismamának.

2021. szept. 16. 11:01
 38/67 anonim ***** válasza:
74%
Vagy már az is elég ha azt mondod császár, nem szoptatsz stb és rögtön jön a válasz, hogy jaj szegénykém, sajnálom. Sajnáld anyád bammeg, ki mondta hogy ezek közül nekem bármelyik is olyan borzalmasan szörnyűséges volt, hogy sajnálni kelljen, ez rohadt idegesítő, hogy kamu empátiából egyből jön a szegény szerencsétlenezés.
2021. szept. 16. 11:04
 39/67 anonim ***** válasza:
14%

Aki ilyen típus, kedves utolsó, ezekben a kérdésekben is talál kivetnivalót(mert mi köze hozzá?!).

Én kiègtem mára komolyan mondom, hihetetlen , hogy már ezeken a kérdéseken is problémázni meg felháborodni kell.

2021. szept. 16. 11:08
 40/67 anonim ***** válasza:
72%
Bocsi közben jött komment, 37 -esnek írtam.
2021. szept. 16. 11:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!