Kinek hogy változott meg a kapcsolata az első gyerek születése után?
Jajj, ne hallgass ilyenekre!
Nekünk sokkal jobb lett. Azt már tudtam, hogy a párom jó apa, mert van egy (nagy) fia már és öröm nézni, ahogy vele bánik és imádják egymást. A kicsinknek ugyanúgy tökéletes apukja és a férfi-nő kapcsolat is tökéletes maradt köztünk testi és lelki értelemben is. Sőt még jobb. :)
A mi házasságunk nem változott. A férjem mindigis családcentrikus volt, valahogy éreztem, hogy jó apa lesz, és az is.
Ne hallgass azokra, akik csak a rossz tapasztalatuk miatt lomboznak le másokat.
Attól függ milyen férjet választasz magadnak. Az szerintem alap hogy a férfi is segítsen, amikor csak ketten voltunk akkor is ugyanúgy megfozott ha pl migrénem volt, segített a takarításban, amikor hárman lettünk ugyanúgy követte a részét mindenből. És én ezt nem is nevezném segítségnek, hanem normális viselkedés a mindennapokban. Hiszen szülő, ellatja a gyermekét, alap hogy kicsereli a pelust, vagy melegít tápszert vagy megfurdeti ha látja hogy én éppen nem érek rá mert főzök vagy takarítok, vagy fordítva, amíg én foglalkozom a gyerekkel, ő főz stb.
Nekünk nem lett rosszabb a kapcsolatunk, igazából jobb lett, nem csak az intim kapcsolatunk, én úgy veszem észre sokkal összetartóbbak lettünk, együttműködünk, többet beszélgetünk, és mivel "kisegitjuk" egymást az itthoni teendőkben, az alvás időben többet is tudunk egymással foglalkozni, így nem laposodik el a kapcsolat és semmi ilyesmi.
Na szóval azt akartam csak írni, ha egy normális férfit választottál magad mellé akkor nem lesz probléma, de látod az itt válaszolok között is van olyan aki egy bunkó parasztnak szült, aztán csodálkozik ha visszanyal a fagyi..
A statisztika szerint 10/9nek megromlik a kapcsolata. DE! A valasi statisztika 50-50 tovabbra is, tehat feltetelzhetjuk, hogy abbol a 9-bol nehanyan megis helyreallnak a kezdeti visszaeses utan. Az az 1 par, valoszinuleg tud valamit, mint pl. tokeletesen elfogadja a parjat a hibaival, gyengesegeivel egyutt. Az is valoszinu, hogy onmagaval is rendben van, nem a masikra haritja a sajat kudarcait, sebeit. Az is fontos, hogy mindig lasd meg benne a jot, akkor is ha nehez. Itt irta valaki, hogy "az o parja meg a kakis pelenkat is kicsereli". Olvashato, hogy buszke ra, dicseri egy anonim oldalon is, ertekeli, pedig ha belegondolunk, legyen mar alap, hogy egy apa is cserel pelenkat. Es valoban alap is, de attol meg lehet ertekelni a masikban, ahogy a valaszolo teszi.
Szerintem nem torvenyszeru erositeni a negativ statisztikat, de abban nem hiszek, hogy tudatos odafigyeles nelkul ti lennetek az az 1. Munka ez is, nehez lesz, de lesz gyumolcse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!