Miért azt kérdezi mindenki rögtön egy gyerek
születésével kapcsolatban, hogy milyen úton született?
Figyelt kérdés
Nem mindegy az nekik, még akár közeli rokonoknak is. Kicsit pofátlanságnak érzem, hogy ez iránt érdeklődnek, mégis teljesen bevett dolog, és illik országnak-világnak tudtára adni.
Juj nem tudom de kevés ilyen közönséges dolog van, mint ez. Én legszívesebben elfutottam volna, de inkább nem csináltam jelenetet, aztán tulestem ezeken. De mintha konkrétan ott turkaltak volna.
Aztán a könnyű szülés volt? - ami még értelmezhetetlen nekem. Persze, felért egy wellnesshetvegevel...
2021. szept. 16. 06:34
2/67 anonim válasza:
Nemtom, én nem érzem felháborítónak ezt a kérdést. Ha érdekli őket, megmondom. Bár tőlem sokkal többször kérdezték hogy mekkora volt a baba születéskor és melyik kórházban született.
2021. szept. 16. 06:35
3/67 anonim válasza:
Mit kérdezzen, tán azt, hogy beszél e már folyékonyan? Újszülött, alapkérdés a milyen nemű, mi a neve, hogy született, mekkora. Ehhez még hozzá jön a jó baba és a szoptatod e. Semmi sértő nincs benne egy értelmes ember számára.
2021. szept. 16. 06:54
4/67 anonim válasza:
Mert nem tudnak mást kérdezni, de udvariasságból mondani akarnak valamit. Engem nem sértett ez még, szimplán utálom az ilyen üres fecsegést.
2021. szept. 16. 07:07
5/67 anonim válasza:
Na, mondjuk ezt senki nem kérdezte meg.
De hogy anyatejes-e, és alszik-e, azt igen.
2021. szept. 16. 07:11
6/67 anonim válasza:
1-es vagyok.
Kérdező, latod ezért kerdik meg. Mert az emberek nagy része szerint ugyan mit is lehet kérdezni egy friss anyukatol.
Hallgatni arany.
2021. szept. 16. 07:29
7/67 anonim válasza:
Nem tudom, de számomra kb minden sablon kérdés amit a szülés után feltesznek mintsem “Hogyan született” “Apuka bent lehetett?” “Van tejed?” “Jó baba, alszik?” stbstb rendkívül faragatlan és tolakodó de főleg félidegen emberektől. Nem arról van szó, megválaszolom őket, de nekem eszembe nem jutna ilyeneket forszírozni egy frissen szült anyánál. Bőven elég a “Hogy vagytok?” és a közelebbi kapcsolat esetén a “Tudok-e segíteni valamit?” kérdések, de én mondjuk tudom, hogy meglehetősen antiszoc vagyok, lehet hogy másnak van igénye arra, hogy ilyeneket tudakoljanak tőle mint amiket fent leírtam.
2021. szept. 16. 07:30
8/67 anonim válasza:
6!
Nyilván még lehet kérdezni tőle mi a véleménye a jelenl3gi világpolitikai helyzetről, Shakespeare Hamlettjerol, vagy Rembrandt Éjjeli őrjáratáról, de akkor még azért haborodik fel a friss anyuka, hogy nem kérdeznek semmit az ő édes kicsi kincséről. Úgysem lehet mindenki kedvére tenni.
2021. szept. 16. 07:32
9/67 anonim válasza:
Tolem megkerdeztek tobben is, es en szivesen is meselek rola, vissza is szoktam kerdezni (anyukak szoktak megkerdezni), mert engem is erdekel. Neked nem sikerult ugy, ahogy szeretted volna, ezert nem szereted, ha kerdezik? Nyugodtan megmondhatod, ha nem akarsz rola beszelni, teljesen ertheto. Ugyanigy lehet zavaro a szopik-e (vagy eppen a miert szopik meg mindig), atalussza-e az ejszakat, mikor jon a teso, stb.
2021. szept. 16. 07:38
10/67 anonim válasza:
#7 én is letudom egy "Hogy vagytok?" kérdéssel. Vagy " Mesélj, milyen az anyaság?".
Így eldöntheti, hogy miről szeretne beszélni és nem én faggatom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!