Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért azt kérdezi mindenki...

Miért azt kérdezi mindenki rögtön egy gyerek születésével kapcsolatban, hogy milyen úton született?

Figyelt kérdés
Nem mindegy az nekik, még akár közeli rokonoknak is. Kicsit pofátlanságnak érzem, hogy ez iránt érdeklődnek, mégis teljesen bevett dolog, és illik országnak-világnak tudtára adni.
2021. szept. 16. 06:16
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:
69%
De ebben mi a tapintatlanság? Nem kell részletesen elmagyaráznod, hogy hogy zajlott a szülés, annyit mondasz, hogy császárral/természetes úton. Ebben mi a szégyellnivaló vagy mi bajod van? Nem értelek. Inkább örülj neki, hogy érdeklődnek felőled, biztos egy hisztis p_csa vagy, akinek semmi nem jó…
2021. szept. 16. 08:51
 22/67 anonim ***** válasza:
74%

#21 az, hogy nem tartozik senkire.

Hány fogad van tömve? Megvan még a mandulád? Jársz az éves rákszűrésre? Volt már hüvelygombád? Napi hányszor kakálsz?

Ezek is általános dolgok, mégsem kérdezed meg csak úgy.

2021. szept. 16. 08:57
 23/67 anonim ***** válasza:
59%
#22 ez teljesen más kaliberű téma, mint a fogtömés. Egy gyerek születéséről van szó, semmi gusztustalan nincs benne. Sőt amúgy én inkább azt vettem észre, hogy az anyukák még kéretlenül is szeretnek minden egyes részletet elmesélni a szülésről. És kérdés nélkül is mindenki tudja, hogy vagy természetes úton szültél, vagy császárral, most úgy teszel, mintha te valami speckó módon szültél volna, amit el kéne titkolni..😀
2021. szept. 16. 09:07
 24/67 anonim ***** válasza:
32%

Semmi szégyellnivaló nincs benne, egyszerűen nem vagyok egy jópofizós alkat, utálok beszélgetni és főleg olyanokkal akiket alig ismerek, nem osztok meg magamról kb soha sehol semmit. Tényleg ennyire nehéz megérteni, hogy attól, hogy ti bárkinek azonnal nyitott könyvek vagytok van aki nem ilyen és nem szívesen diskurál ilyenekről? Az meg, hogy azt mondom nem akarok erről beszélni az nem egészen igaz, a traumáimra valóban ezt mondom pl a kutyámról nem szívesen beszélek akit nem rég elvesztettünk. A szülés meg a gyerektéma nálam szimplán az, amiről rohadt szívesen beszélgetek, közeli ismerősökkel és senki mással, most akkor vágjam rá egy ilyen kérdésre őszintén, hogy figyelj, neked ehhez büdös nagy semmi közöd nincs az én olvasatomban. Legalább annyira lennél meghökkenve mint én, hogy ki a fenéért firtatsz ilyeneket amikor kb ismeretlenek vagyunk, de ugyanakkor nem vagyok paraszt úgyhogy kénytelen vagyok egy ilyen embert beavatni pedig rohadtul nehezemre esik.

A probléma nem az, ha a legjobb barátnőm, a hugom, anyukám vagy a nagymamám stb megkérdezi ezeket. A probléma az, hogy MINDENKI aki meglát egy pici babával azonnal ezeket kérdezgeti, belértve a legfelső emeleten lakó szomszédot akinek a nevét sem tudom, a zöldségest akihez heti egyszer járok, a nagymamám barátnője Marikát akit egyszer láttam 3 éve, a Julit aki gimis osztálytársam volt de már ott sem kedveltem és sorolhatnám. Bosszantó jelenség számomra.

2021. szept. 16. 09:10
 25/67 anonim ***** válasza:
19%
#23 miért más? A testedről van szó.
2021. szept. 16. 09:12
 26/67 anonim ***** válasza:
35%
23: a saját szülésed saját magadnak nem gusztustalan. De valljuk be, a sok vér, magzatvíz, kaki, beöntés, gátmetszés, repedés vagy egy hasi műtét "gusztustalan".
2021. szept. 16. 09:19
 27/67 anonim ***** válasza:
67%
#25 Ha valaki megkérdezi, hogy milyen úton szültél, az azért van, mert kedvességből érdeklődik és feltételezi, hogy életed legcsodálatosabb pillanatáról szeretnél mesélni. Ha te prűd vagy és ezt támadásnak veszed, akkor megmondod, hogy bocsi, nem szeretnék erről beszélni. Ennyi, nem kell ebből ügyet csinálni, a kérdezőt sem az érdekeli ilyenkor, hogy mekkorára volt kitágulva a vaginád, hanem csak kedvességből érdeklődik. Komolyan a 21. században már semmit nem lehet mondani, mert mindenki mindenen megsértődik, lassan kihal a kommunkáció.
2021. szept. 16. 09:24
 28/67 anonim ***** válasza:
100%
#26 de egy ilyen kérdésnél senkit nem az érdekel, hogy átszakadt-e a gátad, hanem annyit mondasz, hogy természetes/császár🤣Nem kell részletesen elmesélni a szülést, mert az tényleg senkit nem érdekel.
2021. szept. 16. 09:25
 29/67 anonim ***** válasza:
35%

De az miért érdekli, hogyan szülted? Nem az lényeg, hogy megszületett és kész?

#27 nekem nem a szülés volt a legcsodálatosabb pillanat, hanem amikor megfoghattam és láthattam.

De ez sem tartozik másra.

Nem azért mert prűd vagyok (de ennek nézz utána, mert rosszul használod, ugyanis a szexualitáshoz van köze). És támadásnak sem veszem, csak indiszkrét kérdésnek tartom.

2021. szept. 16. 09:33
 30/67 anonim ***** válasza:
62%
Tényleg készíthetne már valaki egy listát, hogy mi a tökömet lehet kérdezni egy kismamàtòl? Mert már lassan semmit...Ránézni azért szabad?
2021. szept. 16. 10:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!