Miért azt kérdezi mindenki rögtön egy gyerek születésével kapcsolatban, hogy milyen úton született?
#21 az, hogy nem tartozik senkire.
Hány fogad van tömve? Megvan még a mandulád? Jársz az éves rákszűrésre? Volt már hüvelygombád? Napi hányszor kakálsz?
Ezek is általános dolgok, mégsem kérdezed meg csak úgy.
Semmi szégyellnivaló nincs benne, egyszerűen nem vagyok egy jópofizós alkat, utálok beszélgetni és főleg olyanokkal akiket alig ismerek, nem osztok meg magamról kb soha sehol semmit. Tényleg ennyire nehéz megérteni, hogy attól, hogy ti bárkinek azonnal nyitott könyvek vagytok van aki nem ilyen és nem szívesen diskurál ilyenekről? Az meg, hogy azt mondom nem akarok erről beszélni az nem egészen igaz, a traumáimra valóban ezt mondom pl a kutyámról nem szívesen beszélek akit nem rég elvesztettünk. A szülés meg a gyerektéma nálam szimplán az, amiről rohadt szívesen beszélgetek, közeli ismerősökkel és senki mással, most akkor vágjam rá egy ilyen kérdésre őszintén, hogy figyelj, neked ehhez büdös nagy semmi közöd nincs az én olvasatomban. Legalább annyira lennél meghökkenve mint én, hogy ki a fenéért firtatsz ilyeneket amikor kb ismeretlenek vagyunk, de ugyanakkor nem vagyok paraszt úgyhogy kénytelen vagyok egy ilyen embert beavatni pedig rohadtul nehezemre esik.
A probléma nem az, ha a legjobb barátnőm, a hugom, anyukám vagy a nagymamám stb megkérdezi ezeket. A probléma az, hogy MINDENKI aki meglát egy pici babával azonnal ezeket kérdezgeti, belértve a legfelső emeleten lakó szomszédot akinek a nevét sem tudom, a zöldségest akihez heti egyszer járok, a nagymamám barátnője Marikát akit egyszer láttam 3 éve, a Julit aki gimis osztálytársam volt de már ott sem kedveltem és sorolhatnám. Bosszantó jelenség számomra.
De az miért érdekli, hogyan szülted? Nem az lényeg, hogy megszületett és kész?
#27 nekem nem a szülés volt a legcsodálatosabb pillanat, hanem amikor megfoghattam és láthattam.
De ez sem tartozik másra.
Nem azért mert prűd vagyok (de ennek nézz utána, mert rosszul használod, ugyanis a szexualitáshoz van köze). És támadásnak sem veszem, csak indiszkrét kérdésnek tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!