Fiam lefeküdt egy "olyan"lánnyal, majd börtönbe került. A gyermek születése után, az anya úgy döntött, hogy maga neveli fel a gyermeket. Sem apasági nyilatkozat, sem élettársi kapcsolat nem volt.6 év után kérhet-e gyerektartást az anya?
Nem megy az a gyerektartás ilyen helyzetben olyan gyorsan.
A "hölgynek" először is perre kell menni az apaság megállapításáért.
Ugy döntött hogy egyedul neveli? Megis költözött volna be a börtönbe? Ez nem az ö döntese volt.
Amugy sittes amugy is csak ugyeszi engedellyel es jelenleteben lathatnà csak a gyereket, de gyerek nem is tartozkodhat a bortonben.
Nem az anyuka itt az "olyan"lany, aki.kihord es nevel egy gyereket...
Anyuka elég ha beirja apanak, indul is a gyamugy es intezi az apasagot. Anyuka perelhet is. A gyereknek joga van apai segitseghez még egy sittestol is.
Alapállásban az a helyzet, hogy az anya kérésére indítanak egy bírósági vizsgálatot, és ha ott kiderül a DNS tesztből, hogy a fiad az apa, akkor max. 3 évre visszamenőleg kell fizetnie a tartásdíjat plusz a bírósági eljárás költségeit. Ha nem ő az apa, akkor a nő fizetheti a perköltséget/vizsgálatot, tehát nem érdemes vaktában lődöznie. Ha a fiad az apa, szülői jogai lesznek. (Kivéve, ha a bíróság szerint pl. veszélyezteti a gyereket.)
Viszont 3 év elteltével, ha nem volt apa megnevezve, elvileg képzelt apát írtak be és azt nem tudom, ez megváltoztatható-e. (Az apasági vélelmet - azaz ha egy apának gyanúja támad, hogy az általa nevelt gyerek nem az övé - csak 3 éves korig lehet megindítani, de hogy miképp van ez "képzelt apa" esetén, arra nem találtam infót.)
Ha tuti választ akarsz, tán kérdezd meg a kormányablaknál, alant vannak elérhetőségek:
És a fiad 6 évig húzta, hogy kiderüljön, hogy az övé e a gyereke?
Én anya vagyok, elásnám magam, ha a fiam nem akarna részt venni a gyereke(és az én unokám) életeben.
Az se semmi, hogy prostihoz ment gumi nélkül, de az igazán durva az, hogy le se szarta a gyerekét évekig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!