Ha nem vagyunk házasok elég az apasági nyilatkozat, vagy bejegyzett élettársi kapcsolat is kell most?
2009-ben elég volt, de úgy hallottam módosították!
ÉS ha az én nevemre kerül a baba, akkor Apa hogy ismerheti el az apaságot?Bejegyzett élettársi kapcsolat nélkül?Ezt lehet?
Előre is köszi!
Habár a párom külföldi és nem itthon történt az apasági, de szerintem itthon is két külön dolog az apasági és a választott családi név.
Nálunk annyi a megkötés ha a kapcsolatunkból további gyerekek születnek akkor kötelezö az elsö gyereknek választott nevet adni a továbbiaknak is.
Az új rendszernek hála, újabban a bejegyzett élettársak csak azonos neműek lehetnek...
Az apaságit az önkormányzatnál kell intézni orvosi igazolással, 2 szülővel, lakcímkártyával, személyivel, aláírjátok mindketten, ott kell arról nyilatkozni, kinek a nevét kapja a kicsi. Ha a te nevedet kapja, apuka akkor is elismerheti, hogy az övé.
Remélem tudtam segíteni :)
Köszi!
Akkor most is csak apasági kell!Csak rémisztgetnek...,hogy több!
Azt tudom hopgy működik másfél éve is így volt! :) Köszi szépen! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!