Munkahelyen bejelentsem a terhességet vagy sem?
Eszedbe ne jusson elmondani próbaidő vége előtt! Lehet itt jófejkedni, de a tapasztalat, meg a józan ész azt mondja, hogy nem éri meg lojálisnak lenni a munkahelyhez. Itt most az a tét, hogy normális pénzből élsz-e 2 évig, vagy havi 25ezerből. Egyszerűen a munkáltatók is tudják, hogy ilyen esetben képtelenség hozzájuk lenni fairnek. Túl nagy az ellenoldali azonnal veszteséged. Az meg hogy 2-3 év múlva kirúgni, pont kit érdekel... Mivel tudod, békében nekiállhatsz keresni új helyet még otthonról időben.
A "soha nem veszek fel nőket" féle munkáltatóknak meg üzenem, hogy ja, ilyen az élet, a dolgozók emberből vannak, néha szülnek, néha lábtörést szenvednek, néha meghalnak, néha meg megunják, hogy a munkahely ugyanúgy csak a pillanatnyi saját érdekeit nézi, mint ők, és elmennek egy jobb helyre.
Magyar mentalitás.
Bezzegelek egyet.
Férjem munkahelyén csak azért vették fel a friss terhes nőt, mert időben még épp belefért, hogy kapja ezután a szülési támogatást, és a menedzser segíteni akart neki, legalábbis nem zavarta a tény, hogy csak X hónapig dolgozik.
Magyarságom miatt rettegbe jelentettem be a munkahelyemen ahol csak fél éve dolgoztam, hogy terhes vagyok. Mindenki gratulált, a főnököm megölelgetett, és tök normálisan bántak velem, nem genyóztak csak mert terhes lettem.
Ez annyira magyar szokás, hogy emiatt kell rettegni. Valami magyon nincs helyén kezelve otthon. Azt mondanám hogy a táppénz kérdése. Ha nincs semmi baja, csak pihenne már és táppénzre veszik az gáz.
Ha a munkáltatónak bejelented, hogy terhes vagy, mivel kell a munkahelyed a gyedhez meg amit kaphatsz, biztos nem mondasz fel a következő 6 hónapban, tehát van egy fix munkaereje 6 hónapig, annyi ideje van keresnie helyettest.
A gond az, hogy bármikor úgy dönthetnek otthon hogy elmennek táppénzre emiatt bizonytalan ez a 6 hónap. Ezen kellene változtatni. Csak a veszélyeztetett terhesek, akik pedig olyan munkát végeznek ami nem való terhesnek, azok másik munkakörbe menjenek.
Én a 12. heti UH előtt amúgy sem jelenteném be. Nem is tettem, pedig nem is voltam próbaidőn. Ha azon lettem volna, akkor még annyira se jelenteném be. Ne már, bejelented most, 2 hét múlva elmész egy UH-ra, és ott megállapítják, hogy nem fejlődött hetek óta (isten őrizz, hogy ez történjen), és akkor te ott állsz munka és baba nélkül is, extrán szomorúan. Felejtős.
Az meg, aki szerint ez genyóság... Már nem azért, de az nem genyóság, hogy az embernek emiatt kell rettegnie, hogy elmondja a munkahelyén a várandósságát? Aztán meg itt hisztiztek, hogy bezzeg a nők nem keresnek annyit, amennyit elvárnak a férjüktől, és milyen anyagiasak vagyunk, hogy elvárunk havi X ft bevételt a párkeresésnél. Hát álljon már meg a menet.
Amúgy ez nem az a szituáció, amikor már eleve terhesen keresel munkát, és nem mondod el. Itt már felvettek, betanulsz, még van bőven időd hatékonynak lenni és pénzt keresni a munkáltatónak, szóval nem érzem annyira genyóságnak csak a próbaidő letelte után elmondani. Aki meg ezért lehúz, hát tényleg érdekelne, hogy akkor mit döntene, felmondana most egyből, aztán élne a semmiből még 2 évig? Vagy mi lenne szerinte a jó döntés?
#26: Nem rettegni kell, hanem nem próbaidő első hetében teherbe esni. Ez szimplán nem korrekt, nagyon nem. Mindig megy a köpködés, hogy a munkáltató mit vár el, mit nem tesz meg a dolgozóért, de ez tipikus másik oldali genyóság.
Gyakorlatilag a munkaszerződés aláríásának örömében maradt el a gumihúzás. A cég nettó 3 hónapot bukik ezzel az egésszel. Belefektet 3 hónapot a kérdezőbe, tanítja, képezi stb. Csak ráfordítása van, hasznot nem termel (hacsak nem valami biorobot operátor szint, aki 3 nap után önállóan ismétli ugyanazt a munkafolyamatot műszakról műszakra), aztán mikor mindenki hátradőlne, hogy lejárt a próbaidő, megvan a megfelelő ember, felállt újra a jó csapat és mehet a munka, akkor robban a bomba, hogy az előző 3 hónap mehet a kukába.
Ha neked kellene egymás után két embert betanítani ugyanarra a feladatra, zavarna téged is.
Ennyi pusztán a probléma ezzel.
#29: Igen, tudjuk az ilyenek, percre pontosan szedik a gyógyszert és még gumit is húznak mindig, de pont ők a pechesek, akik a 99,9%-is hatékonyság áldozatai. Tudjuk mindig egy áldozat, akinek pont így jött ki, ismerjük. Ha valóban így lenne, akkor minden gyerek véletlenül sikerülne be, nem létezne a csok pl.
A kérdésre kapott választ, ennyi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!