Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Munkahelyen bejelentsem a...

Munkahelyen bejelentsem a terhességet vagy sem?

Figyelt kérdés
A helyzetem a következő: hétfőn leszek 7 hetes terhes, múlt héten tudtam meg, de a munkahelyen még a próbaidőmet töltöm, ami szeptember elsején telik le, tehát kb 11 hetes terhesen. Kérdésem az lenne, hogy Ti kivárnàtok ezt az időt és csak utána jelentenétek be a terhességet vagy már most? Próbaidő alatt szerintem ilyenért (ha nem is ezzel megindokolva) de simán kirúghatnának. Jó a munkahely, kedvesek, és kicsit rosszul érzem magam a titkolózás miatt, de azt gondolom, a babát és a jövőnket kéne szem előtt tartanom… szerintetek?

2021. júl. 31. 23:10
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
3%

Mi lenne, ha keresnél másik munkahelyet (ahol fizikailag nem megerőltető tevékenységről lenne szó.)

Magzat édesapja nem segítene anyagilag? Vagy egyedül kellene vállalnod a babát, mert úgy alakult?

Szüleid? Testvéred? Unokatestvérek? Hány éves vagy?

Ui: családsegítő központ első körben. Ha bármilyen adósságkezelésről vagy jogi procedúráról lenne szó...

2021. aug. 1. 02:59
 12/36 anonim ***** válasza:
72%
Nem mondanám el. Nem mindegy, hogy 5 hónapig a teljes bruttód megkapod csed alatt, majd másfél évig GYED-et, vagy végig havi 26 500 gyesen leszel. Biztos vagyok benne, hogy aki mocskosságot kiabál, az sem választaná az utóbbit pici gyerek mellett.
2021. aug. 1. 03:39
 13/36 anonim ***** válasza:
28%

Mi a helyzet az előző munkahelyekkel? Mennyit dolgoztál előtte? Volt megszakítás a két munkahely között?

Ezt azért kérdezem, hogy jogosult leszel e táppenzre, csedre?

Mert ha nem, akkor kb tökmindegy elmomdod e vagy sem.

2021. aug. 1. 06:27
 14/36 anonim ***** válasza:
47%

Lehet, hogy ez az első munkahelye, akkor amúgy sem járna csed, gyed, nem jön össze a szükséges idő. És táppénzre sem fog tudni elmenni a szülésig.

Ha már így alakult, akkor a próbaidő alatt ne mondd el. Nem egy gerinces húzás, de nem tudsz mit csinálni.

Nem derül ki milyen munka, de lehet hogy végig lehetne dolgozni a terhességet, ha olyan. Ha normális hely, akkor meg fogod tudni beszélni és természetesen nem kötelező 3 évre kiesni a munkából, akár home officeban előbb is vissza lehet állni. Hozzáállás kérdése, hogy lesz a jövőben.

2021. aug. 1. 06:28
 15/36 anonim ***** válasza:
70%
Ne mondd meg. Azok akik itt jönnek ezzel, hogy hú de ilyen meg hu de olyan genyó.. azzal ne foglalkozzal. Nem erkölcsi tanácsot kértél.
2021. aug. 1. 06:45
 16/36 anonim ***** válasza:
77%

Semmiképp se mondanám el. Ha azt mondják genyóság,akkor gondolj abba beke,hogy ha terhesen elküldenének,az is az lenne.

Ne ideális amibe csöppentél,de most már ez van,és a baba érdekét nézd.

Sok boldogságot.

2021. aug. 1. 07:23
 17/36 anonim ***** válasza:
61%

Nehigy megmondd!

Azonnal elküldenek indok nélkül.

Táppénz annyi jár max, amennyi a ledolgozott napjaid száma ( ha első munkahely, akkor számít)

Egyèbkènt én 13. és 14. Héten mondtam meg úgy, hogy semmi csavar nem volt a munkaviszonyommal.

Tehát a genetikai előtt nem mondanám el semmiképp.

2021. aug. 1. 07:50
 18/36 anonim ***** válasza:
35%
Én ezért nem foglalkoztatok nőket. Mindig a férfit választom több hasonló jelentkező közül. Szerencsére rá lehet fogni másra is, hogy miért nem felelt meg a női pályázó. Ilyen világot élünk sajnos. Ha te nem vagy szemét, akkor más lesz veled. Főleg az új munkatörvénykönyv nem családbarát. De bezzeg amikor volt ellene tüntetés, nem mentek el elegen.
2021. aug. 1. 07:50
 19/36 anonim ***** válasza:
71%

Ennyi álszent nyomorultat.

A munkáltatók meg... Titeket nem anya szült? Persze, a nő oldja meg ahogy akarja. Aztán lehet rákiabálni, hogy azért szült, hogy eltartsák, meg ne kelljen dolgoznia. Tényleg szánalmasak vagytok. Megértem azokat, akik ilyenek miatt még a gondolattól is írtóznak, hogy ebbe az erősen kiszolgáltatott helyzetbe kerüljenek.

2021. aug. 1. 07:58
 20/36 anonim ***** válasza:
72%
18as én sztem ez egy normális hozzáállás. Nem kell álszenteskedni. En ffiakat nem alkalmazok, mert nálunk főleg alacsony vegzettseghez kötött könnyű fizikai munkák vannak és ezekert nem fizetünk óriási bért. A ffiak sokszor azért mennek el, mert nekik kell a fokeresonek lenni a családban és erre nem elég ez a fizetes. Nos.. én is rá tudom fogni másra, de igazából ez az ok. A nők esetében meg nyilvánvaló számomra, hogy elmennek szülni ha szeretnének. Egy interjún meg még azt sem nagyon szabad megkérdezni, hogy van-e már gyereke. Amelyik nem akarja közölni, nem szokta, de számomra még így is jobban megéri, nőket alkalmazni, mert gyed után visszatérnek és nagyobb szükségük lesz az allasukra, mint valaha.. a ffiak még nem térnek vissza sosem.
2021. aug. 1. 08:18
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!