Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Titeket is elítélt a környezet...

Titeket is elítélt a környezetetek/kaptatok rosszalló megjegyzéseket a terhesség alatt felszedett plussz kilók miatt ?

Figyelt kérdés

Sziasztok el vagyok keseredve, 27. hétben járok nagyjából +3 kilóval. A szüleim állandóan megjegyzéseket tesznek a súlyomra, szerintük diétáznom kellene.

Párom szerint ez hülyeség, de alapból sose volt sok önbizalmam most meg gondolom a hormonok is rátesznek egyre rosszzabul érzem magam a bőrömbe.

Sokszor evés közben elkap a bűntudat és tudom, hogy az igazi hízás csak most fog igazán indulni a harmadik trimeszterben.

Az orvosom szerint eddig teljesen rendben van a súlyom, ezt is mondtam otthon de csak kinevettek.

Nektek milyen ütemben haladt a súlygyarapodás, tényleg túl sok lenne ?

Válaszokat előre is köszönöm.

ma 10:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mérgező környezetben élsz.
ma 10:18
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván azért volt mindig kevés önbizalmad, mert mindkét szulod egy paraszt. Bocsi, ez az igazság :( 3+ kiló 27 hetesen majdhogynem SEMMI! 14 kilót hiztam a terhesség alatt, 85 kiló voltam így a végére, hát, finoman szólva nem voltam egy nádszál. :D de senkinek nem jutott eszébe emiatt beszolni, mondjuk nem is hagytam volna annyiban. Kitartást ❤️ ha a párod tényleg elfogadó, és szeret, tamaszkodj rá, a mérgező rokonokat meg, ha azok a szüleid is, sz@rd le, és minimalizald le a kotelezore a kapcsolattartást, mert ez csak a kezdet, ha megszületik a baba, is b@sztatni fognak mindennel, ha hagyod magad. Tudom, nehéz, de kicsit keményíts be, és csak a jó dolgokra és emberekre koncentrálj ❤️ sok boldogságot!
ma 10:19
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Első babával 13 kg lett a vége. Alapból túlsúlyos vagyok, de sose gúbyoltak, sok barátom volt és van, és párkapcsolati problémáim sem voltak. Terhesen se piszkáltak, nyilván mondták milyen nagy hasam lett, de sose éreztek negatív kritikának. Szülés előtti nap az egyik doki is jött gratulálni és kérdezte ikrek e :) eszembe se jutott ez miatt rosszul érezni magam.

Most a második babával vagyok 33 hetes és 2kg fogyásnál járok. Semmit nem teszek másképp, mint az elsőnél.

Továbbra sem ér negatívan kritika.

Az egyetlen aki mindig szóvá tette a súlyomat, a drága nagypapám, de még tőle sem esett rosszul, sose bántani akart csak megjegyezte, hogy szeretne egészségesnek látni. Inkább aggodalmas szokott lenni, ami azért érthető.

A szüleid szégyeljék magukat. A terhességnél az alap súlygyarapodás 8kg. Ezen felül van csak hízás. 3kg 27 hetesen egyáltalán nem sok még hízásnak sem igen lehet mondani.

Ne érezd magad rosszul a szüleid marhasága miatt. A férjed támogat, az orvosod is rendben talál mindent, baba is jól van. Legyél boldog, elégedett, egészséges. Az ilyen goromba megjegyzeseket meg hagyjd figyelmen kívül.

Minden terhesség más. Ilyenkor egész másképp működik a szervezet. Látod, nál egyiknél hízás másiknál fogyás pedig ugyan úgy ettem/eszek. Semmiben sem másabb a két terhesség.

Ez van. Szóval csak pozitívan! Ne hagyjd, hogy lehúzzanak a szüleid. Sajnos a babával kapcsolatban is mindig kritika fog érni ezek alapján. Lehet beszélned kellene velük....ha beszólnak, arra van az ajtó...nem kell majd unokázni sem.

Ezekre készülj kicsit lelkileg, állj a sarkadra és minden rendben lesz :)

Jó egészséget!

ma 10:25
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne járj olyan helyre ahol szándékosan bántanak.
ma 10:27
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
A szuleid kinezete egyebkent rendben van? Ok egeszseges eletet elnek, normalis a testsulyuk, van karos szenvedelyuk? Vissza lehet szurni nyugodtan. Bar inkabb lazitanam a kapcsolatot veluk, nem muszaj unokazniuk.
ma 10:30
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat és a megerősítést ❤️

Ikres elszólások náluk is voltak, először még próbáltam poénra venni de már néha sok. Próbálkozom, hogy könnyebben vegyem ezeket.

Amúgy igen a szüleim testsúlya teljesen rendben van, de visszaszólogatni amúgy se szeretnék egyszerűen én úgy gondolom,hogy a szavaknak súlya van. Azt viszont még a baba megfoganása előtt megfogadtam, hogy azt sose fogom hagyni hogy őt így "bántsák". Azért teszem idézőjelbe, mert amúgy nem panaszkodhatok rájuk tisztességesen felneveltek csak ők a kritikában hisznek.

Próbáltam velük párszor beszélni már régen is az ilyen dolgokról, de mindig megkapom, hogy túlérzékeny vagyok és ők csak jót akarnak nekem.

Kapcsolatunk így se olyan szoros mint ahogy elvárnák. Amennyire lehet tartom a biztonságos távolságot, de azért mégis van feléjük egy kötelesség érzetem.

ma 10:59
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, szerintem fordulj pszichológushoz. Abszolút nem normális amit a szüleid csinálnak, és oka van annak hogy ez neked nem nyilvánvaló. Segítségre lenne szükséged hogy ezeket a kóros kötelesség érzeteket levetkőzd.
ma 11:36
 8/12 anonim ***** válasza:

12, 13, 14 és 15 kg-okat szedtem fel.

(A babáim súlya is amúgy eszerint volt nagyobb.)

30. hét után viszont egyikkel se nagyon híztam, max 2 kg onnantól.

Elsőnél a védőnő, most az utolsónál egy doki tett megjegyzést, de ennyi.

(Az elsőnél azért, mert alapból sokról indultam, 79 kg-ról és 91 lett a vége.

Meglepődött, mikor egyszer később meglátott 62 kg-osan…)

ma 11:49
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

20 kiló plusz volt rajtam a végén, az eredeti súlyomra rá, de mivel eleve volt rajtam 10, plusz 30 kilóval mentem. Én azért hoztam mert nem figyeltem, mindent is ettem, ezt SPEC máshogy csinálnám de ugye már mindegy.

Szülés után összesen már "csak"20 kg volt rajtam. Most szedtem össze magam H leadjam. SENKI nem tett megjegyzést rá.

Alapvetően amúgy nagyon tapintatlan terhesség nélkül is, de ha még valaki úgy kap megjegyzést hogy terhes is az extra tapintatlan. Lehet ezt őszinteség mögé bújva tenni, csak ez nem így van. Az embereknek egy alapvető tapintatosságának kell lennie.

De amúgy ha ennyire bántanak miért mész oda? Ha megszületik a pici, akkor több erődnek kell lennie ahhoz hogy megvédd magatokat. Ne azt lássa majd ő is hogy veled mindent megtehetnek. Több vagy ennél. Kitartást

ma 12:05
 10/12 anonim ***** válasza:
Engem azért cseszegettek és szóltak be sokan mert hátulról nem látszódott, hogy nagy hasam van, ugyanis nem híztam máshova, nagyon magas és vékony alkat vagyok. Ki is röhögtek hogy úristen nem is látszik ha elfordulsz. Aztán 3,5 kgos babát szültem meg. Szóval nyugi, ezek mindenkibe belekotnek..
ma 12:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!