Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 17 éves lány vagyok, teherbe...

17 éves lány vagyok, teherbe estem! Mit tegyek? Szülőknek hogyan mondjam el? És az apjának?

Figyelt kérdés

Nem, nem voltam részeg egy buliban és nem volt egyéjszakás kalandom. A barátommal történt. Endometriózissal diagnosztizáltak egy éve és emiatt elméletileg meddő vagyok ezért annyira nem fektettünk nagy hangsúlyt a védekezésre. Hiba volt, tudom. Pár hete kezdődtek a tünetek: nem bírok ránézni a kedvenc ételemre a sajtra és szinte minden reggel hányok. Még senki nem tudja a legjobb barátnőmön kívűl aki a teszteket vette nekem tegnap. 4 különbözőt és mindegyik pozitív lett. Az egyik szerint már 6-7 hetes terhes vagyok! Nagyon nem szeretném elvetetni, de nem tudom mit tegyek. A szüleim elég jó anyagi helyzetben vannak, viszont nagyon szigorúak, mindig is eminens tanulónak kellett lennem és örökké vékony, sportos testalkatom volt mert mást nem fogadtak el. Nagyon rettegek, kérlek segítsetek!

Előre is köszönöm az értelmes válaszokat!

2021. ápr. 14. 14:23
 161/182 A kérdező kommentje:

154: ??? Az egy április 12. poszt én tegnap jöttem ide és mint említettem előtte be sem voltam jelentkezve, plusz az a sztori teljesen más.

156: Igen, éppen erre vagyok büszke. Nem biztos, hogy neked menne, szóval kérlek inkább örülj a sikeremnek ne pedig degradáló kommenteket írj.❤

157, 159: Igen, tényleg igaz és nagyon nagyon naaaagyon hálás vagyok a támogató kommentjeitekért. Teljességgel egyet értek veletek és nagyon nagyra értékelem, hogy normális hangnemben fejtettétek ki a véleményeteket, úgy is, hogy itt valamennyi válaszoló bicskanyitogató stílusba válaszol.😀❤❤❤

160-as válaszoló: "Senki nem várta el, hogy gyilkolássza (???) le a "gyerekét", lévén hogy a kérdezőnek NINCS gyereke, egy fejletlen embrióról beszélünk"

De, az embrió is egy élőlény, ő is egy ember. Te is voltál az valaha ahogyan mindenki. Ha embrió nincs akkor gyerek sem. Az, hogy nem rendelkezik rögtön olyan életképességekkel mint egy kifejlett ember nem jelenti azt, hogy kérdés nélkül meg kell ölni. Azoktól akik szerint egy embrió nem ember nem él, megkérdezném, hogy akkor például egy fa sem az? Vagy egy bokor? Azokat is vágjuk ki, gyilkoljuk le, hátha 50 év múlva sikerül kipusztítanunk magunk alól az életet és eltűnünk a föld színéről.

"A kommentjeiből és a sztori alakításából teljesen egyértelműen érződik, hogy egy rendkívül butácska trollal van dolgunk, aki kamuzik itt jobbra-balra, mert láthatóan nincs jobb dolga. A meséje több sebből is vérzik."

Ezen még mindig csak nevetek. Meghazuttolni valakit úgy hogy csak segítséget kért egy erre feltalált oldalon? Okés, ha titeket ez boldoggá tesz, csináljátok. Ha ti boldogat vagytok én is!😊❤❤

"a felelősségteljes gyerekvállalás nem ott kezdődik, hogy anyuciék gazdagok és majd ők megoldanak mindent, odaszülök a nyakukra, ők pedig pénzelik és ellátják helyettem a gyereket, ha pl nekem suliba kellene mennem."

tehát először körbeszadiztok mert 17 évesen külön akarok költözni és felelősségteljesen gondolkodni aztán viszont ha otthon maradok és segítséget kérek akkor már megint csak egy buta liba vagyok. Először is, segítséget kérni nem szégyen!!! Egy felnőtt fejjel szülő anyuka és utólag mindig bevallja, hogy a nagyszülők segítsége és támogatása nélkül sehol sem lenne. Ráadásul ha végig olvastad akkor tudod, hogy csak pár évről lenne szó. Maximum kettő. Utána külön lakásba költözöm és magam folytatom az életemet.

Tudom, hogy most ezt a "ha van sapka az a baj, ha nincs sapka, az a baj" játékot játsszuk, tehát bármit mondok úgyis beleköt majd valaki, mint ahogyan ebbe a mondatomba is, de azért el szerettem volna mondani a véleményem. Remélem ez nem baj. Szép napot!😊❤❤❤

2021. ápr. 15. 18:36
 162/182 anonim ***** válasza:
88%

nézd én voltam aki leszólt amiért büszke vagy erre :

mivel idősebb vagyok elmondhatom 17 évesen én is a világ urának hittem magam(ki nem),de SOHA nem gondoltam volna, hogy így ellátnám a gyerekem(már ha teherbe estem volna), mert segítettem a testvérem nevelésében és ezért nem éltem rózsaszín képzeletvilágban. Babát nevelni munka mellett pokoli nehéz és édesanyám diplomával, 2 műszakban dolgozott, hogy el tudjon minket látni és még így is segítségre volt szüksége, de a pénz bőven nem elég, mellette nevelni is kell a gyereket, ami időt igényel és nem elég ha messziről tanulsz és nagyiék majd nevelik, persze ha elviseled, hogy cserébe a szüleidhez fog kötődni és nem hozzád, akkor semmi gond.

Ám a gyereknevelés közel sem olyan egyszerű mint ahogy leírod és ez a naivitás ijesztő, ijesztő belegondolni, hogy ilyen naív ember is szülhet és csak remélem, hogy tényleg véghez viszed amiket leírtál,de az élettapasztalatom azt súgja, ez nem így lesz. Nem mondom hogy nem fogod megoldani vagy hogy nem leszel boldog,de könnyen lehet, hogy taccsra vágod a tanulmányaidat és teljesen más utad lesz, ahol akár a szüleid sem tudnak majd támogatni és egy gyártósorban melózhatsz napestig. Még én sem tudom mit hoz a holnap és lesz-e mindig munkám(hisz bármikor bekövetkezhet hogy meghal az ember párja stb.)

Arról nem is beszélve, hogy pofátlan dolog arra büszkének lenni, hogy felcsináltak(szülni a tehén is tud) és a szüleid fognak pénzelni, ebben nincs semmi felnőtt dolog, sem önállóság csak tátod a szádat mint egy madárfióka, hisz anya-apa mindent megold...

Akkor legyél büszke ha önerőből nevelsz egy gyereket, tanulsz mellette és minimum diákmelóval állod a rezsi egy részét,de így hogy csak azért vállalod be mert úgyis mindent a feneked alá tesznek elég önző hozzáállás, az végképp fárasztó, hogy a veled egykorú, tapasztalatlan barátnőd támogat valamiben, amiről halvány lila dunsztja sincs, hisz nem szült és sosem élt külön a szülőktől. Inkább olyasvalakire hallgass aki már megélt dolgokat és nem a szintén rózsaszín buborék világban élt barátnődre, aki csak azért támogat mert valszeg jó barátnő akar lenni...

2021. ápr. 15. 18:57
 163/182 anonim ***** válasza:
87%

Jaj drága virágszál, először járd ki a sulit meg figyelj oda biosz órán, mielőtt te akarsz kemény 17 évesen kioktatni arról mást arról, hogy mi is az az embrió.

Nem, egy embrió még oly távol áll az embertől, mint innen Kína, semmilyen életben maradáshoz szükséges szerve nincs kifejlődve, nem érez még fájdalmat, nem fogja fel, hogy egyáltalán létezik, a nő méhén kívül életképtelen, azonnal meghalna, nem képes magától lélegezni és még sorolhatnám a listát. Tehát nem, az abortálása nem gyilkosság. Főleg, hogy a gyilkosság feltétele az élve születés, valamit ami meg sem született pedig nem lehet megölni.

"és felelősségteljesen gondolkodni"

Felelősségteljesen??:D:D Vedd már észre, hogy te a szüleid pénzével akarsz "felelősségteljesen" gondolkodni és gyereket szülni! Neked magadnak a pucér seggeden kívül nem sok egyebed van 17 évesen, amiből gyereket tudnál nevelni, tehát legalább ne add elő itt magad, hogy te mekkora felelősségteljes ember vagy, mikor még védekezni is képtelenek voltatok normálisan. Segítséget kérni és 100%-ig anyámék nyakára és pénzére szülni két teljesen külön dolog, ne keverd a szezont a fazonnal!

"Egy felnőtt fejjel szülő anyuka és utólag mindig bevallja, hogy a nagyszülők segítsége és támogatása nélkül sehol sem lenne"

Hogy mi van?? Normális, értelmes felnőtt ember eleve úgy szül gyereket, hogy van annak a gyereknek egy apja, akivel közösen vállalják őt, továbbá van külön (legyen az saját, legyen az bérelt) otthonuk, van munkahelyük és bevételük és ketten el is tudják tartani azt a gyereket. Legalábbis hál'istennek a környezetemben minden felelősségteljes ember így vállal gyereket, nem anyuéknak szüli, hanem magának és a párjának.

2021. ápr. 15. 19:09
 164/182 A kérdező kommentje:

Na és milyen igazam lett a "van sapka nincs sapka" elmélettel!😂❤❤

Mindenkinek elfogadom a véleményét (még ha ti az enyémet nem is) de ez az enyémet nem változtatja meg. Megszülöm a gyereket mert ugyan annyi joga van élni mint itt bárkinek. Segítséget kérek a szüleimtől mert 17 évesen ennél felelősségteljesebb dolgot nem tudok tenni. Miután kijártam a gimit magam fogom ellátni a gyereket és magamat mert képes leszek rá. A barátnőm nem azért támogat mert jó barátnő akar lenni, hanem azért jó barátnő mert támogat. Részemről ez itt lezárult. Köszönöm mindenkinek a véleményét (főleg azoknak akik segítettek is vele) köszönöm, hogy válaszoltatok mikor még fogalmam sem volt mit kezdjek a helyzettel, köszönöm, hogy bátorítottatok (már aki), köszönöm a privát üzeneteket mert rengeteg erőt adtak hogy átvészeljem az "én jobban tudom mit kezdj a te és a babád életével és különben is kamu vagy de azt azért elmondom, hogy ha igaz lenne a sztorid még butább vagy mint elsőre gondoltam...stb..." kommenteket. Tényleg köszönöm!!!❤❤❤ Most viszont inkább megyek mert rengeteg mindent kell tanulnom, készülnöm, csinálnom, hogy tényleg sikeresen véghez vigyem a tervet amit felállítottam. Nagyjából egy év múlva, ha tudok visszajövök és leírom sikerült-e. (tényleg vissza jövök, beírtam a naptáramba is nehogy elfelejtsem!😊❤❤) Addig is valamennyiőtöknek további szép napot, hetet, hónapot és évet kívánok, remélem sikerül elérnetek a céljaitokat! Én hiszek bennetek!!! Bármik is legyenek azok!😀🤗💕💕💕

Sziasztok!

Ui.: "egy embrió még oly távol áll az embertől, mint innen Kína" amikor kirobban a vírus azt mondták: "á, Kína nagyon messze van ide nem jut el a betegség" most mégis itt vagyunk. A távolság relatív.

(csak kicsit poénkodtam ne szedjétek le a fejemet, köszi)

2021. ápr. 15. 19:47
 165/182 anonim ***** válasza:
86%
Jézusom!
2021. ápr. 15. 20:24
 166/182 anonim ***** válasza:
83%

kerdezo, en is pszichologiat tanulok, te is azt akarsz. nem olyan konnyu az, plane gyerek mellett erre szamits. nem fogsz tudni bulizni, szorakozni ismerkedni a szaktarsaiddal, a tanarok nem feltetlenul lesznek arra vevok, hogy te a gyerekedre hivatkozva nem tudsz valamit megcsinalni, vizsgaidoszakban napi 8-10 ora tanulas, randizni valoszinu senki nem fog akarni veled mivel gyereked van.

en az egyetem mellett egy kiskutyat nem merek bevallalni, nem hogy gyereket, de a dontest te kell meghoznod, csak ne donts elhamarkodottan. sok sikert az eletedhez, remelem ugy alakul ahogy szeretned.

2021. ápr. 15. 20:30
 167/182 anonim ***** válasza:
90%
Hát kész 🤣 mintha egy 10 évessel beszélgetne az ember. "17 évesen ennél felelősség teljesebb dolgot nem tudok elképzelni" ez komoly?!🤣🤣🤣
2021. ápr. 15. 23:02
 168/182 anonim ***** válasza:
89%
Azért nagyon szomorú, hogy egy teljesen nyilvánvaló mese itt maradhat... Aztán majd amikor tényleg lesz egy bajban lévő 17 éves, már senkinek nem lesz kedve segíteni.
2021. ápr. 16. 05:42
 169/182 anonim ***** válasza:
92%

Nagyon szánalmas és egyben dühítő is,hogy egyesek ennyire unatkoznak ebben az időszakban, mint a kedves kérdező.

Én csak azért tévedtem ide,mert ennyi hozzászólást még nem láttam poszt alatt.

Vannak és lesznek viszont valódi 17 és hasonló korúak, akik feljönnek majd ide segítséget kérni,mert valóban teherbe estek és pont az olyanok miatt, mint a kedves mesélő, nem kapnak majd érdemleges segítséget.

Egyrészt,már a kérdés is úgy van megfogalmazva,hogy vitaindító legyen. Adott a kétségbeesett 17 éves (papíron hamarosan már nem gyerek de még nagyon nem felnőtt,tökéletes kamuéletkor a kamusztori feszültségemeléséhez). Vajon hogy dönt majd ez a felnőttkor küszöbén álló hősnő?

A kérdés középpontjában nem a “terhes vagyok,most mi lesz?” dilemma áll,hiszen azt hamar lezavarta a kérdező. Itt sokkal inkább a jóléttel,jó anyagi helyzettel való kérkedés kap teret. Ami önmagában is egy topic lehetne de így kap egy keretet,amibe belehelyezhető és még előnyként is szolgál,hiszen, ahogy egy korábbi hozzászóló is írta (akiről simán hiszem, hogy a kérdező ) a szegények nem értik meg ,hogy nekik gazdagoknak nem nehéz eltartani egy babát. (facepalm)

Első lehetőség,hogy a mesélőnk tényleg gazdag és valamiért itt akarja tudtára adni a gyakori népének egy ilyen gáz sztorival, vagy szeretné gazdagnak hinni magát és ugyancsak egy ilyen szánalmas sztorit kreál unalmában.

Már az is nevetséges,hogy pont a gyakorira jár fel féloránként,hogy beszámoljon a tökéletes életében bekövetkezett tökéletlenségről,ami végül újra tökéletes harmóniában végződik,hogyan másképp.

Pont a túlrészletezett sztori az, ami nem valóságos. Túlzottan érdeklik az itteni vélemények,hiszen időt szán rá, hogy válaszaiban megszámozza a hozzászólókat és visszaírjon nekik,reflektálva a megjegyzésükre.

Tényleg nem értem ennek mi értelme,de úgyis jön mindjárt megint egy novellával és megcáfol,mint az előttem lévő többi értelmes hozzászólót is,akik szerint ideje elfoglalnia magát hasznosabb dolgokkal,mint ez a történet.

2021. ápr. 16. 08:02
 170/182 anonim ***** válasza:
92%
Ez a cikk biztos,hogy nem egy 17 éves lányé.:)
2021. ápr. 16. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!