17 éves lány vagyok, teherbe estem! Mit tegyek?
Szülőknek hogyan mondjam el? És az apjának?
Figyelt kérdés
Nem, nem voltam részeg egy buliban és nem volt egyéjszakás kalandom. A barátommal történt. Endometriózissal diagnosztizáltak egy éve és emiatt elméletileg meddő vagyok ezért annyira nem fektettünk nagy hangsúlyt a védekezésre. Hiba volt, tudom. Pár hete kezdődtek a tünetek: nem bírok ránézni a kedvenc ételemre a sajtra és szinte minden reggel hányok. Még senki nem tudja a legjobb barátnőmön kívűl aki a teszteket vette nekem tegnap. 4 különbözőt és mindegyik pozitív lett. Az egyik szerint már 6-7 hetes terhes vagyok! Nagyon nem szeretném elvetetni, de nem tudom mit tegyek. A szüleim elég jó anyagi helyzetben vannak, viszont nagyon szigorúak, mindig is eminens tanulónak kellett lennem és örökké vékony, sportos testalkatom volt mert mást nem fogadtak el. Nagyon rettegek, kérlek segítsetek!
Gratulálok a 99 és 100-as versenyzőnek, akik előbb szűrték le a személyes véleményt, mintsem a kérdező által elmondott információ tényszerűségét.
2021. ápr. 14. 20:42
102/182 anonim válasza:
100!
Mi csak próbáljuk elmondani a kérdezőnek hogy mivel jár egy ilyen becsúszott gyerek.
2021. ápr. 14. 20:43
103/182 anonim válasza:
Én megszülném, mert endometriózissal, pláne, ha a családban is előfordul, ki tudja, hogy lehet-e még gyereked az abortusz után.
Ha szüleid gazdagok, akkor meg simán el tudnak tartani.
2021. ápr. 14. 20:44
104/182 anonim válasza:
103 Persze használjuk ki anyucit meg apucit csak mert van pénzük ez aztán az életfelfogás :D főleg úgy hogy elmondani se meri nekik mert állítólag olyan szigorúak
2021. ápr. 14. 20:47
105/182 anonim válasza:
Kérdező, mik a terveid a jövőre nézve, ha megtartod a gyereket? Lesz egy gyereked 18 évesen, elég valószínű, hogy a középiskolát nem tudod befejezni az osztálytársaiddal egy időben. Tehát ott állsz majd egy gyerekkel, végzettség nélkül. Hogyan tovább?
Ha szerencséd van, a szüleid támogatnak. De még így is nehéz lesz a gyerekszobádban egy fél évessel osztozva felkészülni az érettségire. De tegyük fel, hogy sikerül. Leérettségizel, a gyerek apja jóesetben épp befejezi az első évét az egyetemen. Mihez kezdesz?
2021. ápr. 14. 20:53
106/182 anonim válasza:
Azért az a hozzáállás a pofátlanság tetőfoka, hogy hát a szülei gazdagok, szóval simán eltarthatják. Ez aztán a felelősségteljes viselkedés, odaszülök anyámék nyakára, hazába, pénzébe, csak mert “babóka”. Közben meg elmondani se meri.. Hagyjuk már. Ha annyira felnőtt és annyira gyereket akar szülni gyereket fejjel, akkor szépen fogja magát és menjen a pasikájával oda, ahova akar és oldják meg ahogy akarják. Béreljenek maguknak egy lakást és neveljék fel ketten önerőből azt a gyereket, ahogy a normális és felelősségteljes emberek csinálják, ne anyutól és aputól várjuk a megoldást minden téren!
2021. ápr. 14. 20:53
107/182 anonim válasza:
Úristen mennyi itt a sok irigy, gonosz ember. Örüljetek magatokat, ha ti önerőből értettek el mindent és legyetek akkor büszkék, de senkit nem érdekel ez. Nem azt életet élitek amit a gazadagok vagy mások. Ha vkinek gazdagok a szülei, akkor adva van minden és kész. Fogadjátok el és ne utáljátok emiatt az embert. Én szüleim lakást adtak a nevemre, amikor fiatalon teherbe estem és csomó pénzt adtak az unokájuknak meg nekem is. És képzeljétek el baromira nem érdekelt minket ez, hogy ki hogy látja ezt. Tudjátok miért? Mert budai villánk van medencével és meg van mindenünk és kész. Ha veszek vmit, senki nem kérdezi meg erre én kerestem meg a pénzt kemény munkával vagy csak szüleim tették alám a pénzt és a jó melót a családi cégben. Ha kérdezőnek gazdagok a szülei egy baba nem fogja őket megviselni anyagilag és s kérdezőt se. Fogalmatok sincs milyen gazdagnak lenni és ezért utálkoztok. Mi gazdagok sosem szidtuk a szegény embert vagy, hogy neki mennyire könnyű egyszerű élete van. Vegyétek már észre magatokat.
2021. ápr. 14. 21:06
108/182 A kérdező kommentje:
*105-ös, 106-os és a többi ilyen témájú válaszolónak: Nagyon félre értettetek ha azt hiszitek anyámék nyakán fogok élni. Mindig is az lebegett a szemem előtt, hogy amint nagykorú leszek elhúzok tőlük és ezt a kicsi (tessék megnevezést változtattam az előzőt ugyanis láthatóan nem bírtátok...)érkezése sem változtatja meg. Ha megtartom, már pedig megtartom akkor nagyjából november-december környékén fogok szülni. Addig végig iskolába járok ami a mostani helyzet miatt nem lesz túl nehéz... Utána amúgy is téliszünet van az két hét addig összeszedem magam és kiveszem a bankból a pénzt (amit a szüleim baba korom óta mindig utalnak a számlámra) már láttam nagyjából mekkora összegről van szó abból tudok venni egy lakást (nem házat még mielőtt félre értés lenne és ebbe is belekötnétek) ami kettőnknek (vagy reméljük hármunknak apjával együtt) elég. Megbeszélem a tanárokkal és valahogyan leéretségizek a többiekkel együtt. Előre hozott éretségiket már letettem és két nyelvizsgám is van, plusz mint említettem jó tanuló vagyok így ez remélhetőleg nem okoz nagy gondot. Utána halasztok egy évet egyetemen (ezt többen is megteszik pedig nekik gyerekük sincs) addig apám cégénél dolgozom illetve sokat vagyok a kicsivel. Következő évben pedig eladom a lakást abból és a megkeresett pénzből lakást bérlek szegeden és az ottani egyetemen pszichológiát tanulok. (ez az utána lévő képzésekkel együtt körülbelül 8-12 év attól függ mennyire specializálódom) majd ezzel elhelyeztkedem (vannak ismerőseim, így ez nem lesz nehéz) így már lesz biztos fizetésem és amint megengedhetem magamnak veszek egy házat magunknak. A kicsinek mindene meglesz, de hiányt biztosan nem fog szenvedni, sok időm lesz rá és így minden megoldható. Ezek elég biztos tervek tudom és sok a "ha", de hiszem, hogy meg tudom csinálni! Kérlek mellőzzük a "nem fog sikerülni" és "kamu vagy" kommenteket mert egyik sem igaz. Ez sajnos vagy nem sajnos egy igaz történet. Akik pedig megvédenek azoknak nagyon hálás vagyok köszönöm!❤❤❤
2021. ápr. 14. 21:10
109/182 anonim válasza:
"Ha vkinek gazdagok a szülei, akkor adva van minden és kész."
Mármint anyagilag. De csak azért, mert a kérdező szülei gazdagok, nem biztos, hogy támogatni is fogják a lányuk gyerekvállalását. Lehet közlik vele, hogy ha megtartja a babát, akkor lehet elköltözni és önállósodni.
Ergo, senki nem irigyli a kérdezőt, csak rávilágítanak sokan arra a tényre, hogy a gazdag szülőre sem feltétlenül lehet hagyatkozni ebben a helyzetben és természetesnek venni az anyagi támogatásukat, csak mert telne rá.
2021. ápr. 14. 21:10
110/182 A kérdező kommentje:
107-es válaszoló: Imádlak😀 De komolyan!!! Köszönöm, hogy végre helyrebillentetted kicsit őket, hálás vagyok! És gratulálok a kisgyerekhez csodálatos anyukája van remélem tudja!😍❤❤
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!