Mik a normális igényei egy 17 éves lánynak?
Lányommal semmi gond nem volt míg össze nem jött a barátjával. Addig elég volt havi 5e Ft zsebpénz (minden mást fizettem ruhák teló bérlet kaja természetesen). Nem szenvedett hiányt semmiben.
Azóta elszálltak az igényei: hajfesték, spec hajbalzsam, testradir, mindenfele arctisztito persze nem alapkategóriás...a sminkről nem is beszélek; neccharisnya, csipkes fehernemű...csak hogy soroljam. Ha azt mondom kicsit vissza kéne fognia magát megsértődik es kijelenti hogy nem tehet arról hogy neki van ilyen igénye nekem meg nincs. (Nem igénytelen vagyok mielőtt vki ezzel jönne, de én 45 vagyok ő meg 17).
Jogosan tart igényt ezekre vagy azt zsebpenzből kéne fizetnie? Hozzáteszem van keresete kb 25-30e Ft havonta, zsebpenzt nem kap most mert bevállalt egy tanfolyamot ami 70e Ft havonta; es persze fizetem mindenet. Alberletben is lakunk, 2öt nevelem egyedül, nem létminimumon ugyan de ez sok. Sajnos nem tudja elfogadni, mondvan mindenki megkap mindent (oszttársak).
Mivel frissen van pasija, így nem meglepő.
Meg kell tartani valahogy azt a srácot, ahhoz meg szépen kell kinézni. Ha hosszútávú lesz a kapcsolatuk, s eljutnak odáig, hogy egymás előtt is finganak, akkor már nem lesz olyan fontos az, hogy mindig tökéletes legyen, nyugi. :)
Sajnos normálisak az igényei, ha a normálisat a többség mércéjéhez nézzük. Van barátja és szeretne igényesebb lenni, szeretne neki jobban imponálni és ez teljesen természetes. Nyilván meg kell értetni vele, hogy nem szabad engednie hogy teljes mértékben ez befolyásolja az önértékelését, tehát ne függjön ilyen dolgoktól, de ha szeretne kicsit többet magára költeni és van lehetősége akkor oké.
De amúgy tanítsd meg a pénzt beosztani, ez a te felelősséged és az is hogyha eltud menni dolgozni diákmunkába akkor menjen. Én mindig mentem és miután saját zsebpénzem volt jobban átgondoltam mire költök és mennyit.
“Ha azt mondom kicsit vissza kéne fognia magát megsértődik es kijelenti hogy nem tehet arról hogy neki van ilyen igénye nekem meg nincs”
Mondjuk ha én ilyet mertem volna beugatni anyámnak, aki MINDEN ilyen szrságomat fizette, biztos szájon vágott volna. És jogosan. Nehogy már egy 17 éves kis pisis szólja le a tulajdon édesanyját, mert az nem szórja a pénzt, hogy a gyerekének több jusson.
A nagyságos asszony húzzon el diákmunkázni, aztán abból lehet flancolni, hogy drága smink meg harinacika. Ne félj, mindjárt nem lesz akkora az arca.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!