Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 17 éves lány vagyok, teherbe...

17 éves lány vagyok, teherbe estem! Mit tegyek? Szülőknek hogyan mondjam el? És az apjának?

Figyelt kérdés

Nem, nem voltam részeg egy buliban és nem volt egyéjszakás kalandom. A barátommal történt. Endometriózissal diagnosztizáltak egy éve és emiatt elméletileg meddő vagyok ezért annyira nem fektettünk nagy hangsúlyt a védekezésre. Hiba volt, tudom. Pár hete kezdődtek a tünetek: nem bírok ránézni a kedvenc ételemre a sajtra és szinte minden reggel hányok. Még senki nem tudja a legjobb barátnőmön kívűl aki a teszteket vette nekem tegnap. 4 különbözőt és mindegyik pozitív lett. Az egyik szerint már 6-7 hetes terhes vagyok! Nagyon nem szeretném elvetetni, de nem tudom mit tegyek. A szüleim elég jó anyagi helyzetben vannak, viszont nagyon szigorúak, mindig is eminens tanulónak kellett lennem és örökké vékony, sportos testalkatom volt mert mást nem fogadtak el. Nagyon rettegek, kérlek segítsetek!

Előre is köszönöm az értelmes válaszokat!

2021. ápr. 14. 14:23
 131/182 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Annyira sokan kezdtétek el ezt a "kamu vagy" dumát, hogy arra gondoltam inkább csak rátok hagyom és le sem írom mi történt végül a mai napon. Viszont amikor feltűnik egy-egy ilyen kedves és támogató komment mint például 128 (annyira köszönöm neked, hihetetlen sokat jelentenek a szavaid és sajnálom, hogy miattam lepontozott a sok eltévelyedett ember, az én részemről ment a pipa!❤❤❤) (egyébként meg nem gondoltam volna, hogy ők tényleg nők! azt hittem férfiak és azért ennyire ellenségesek, az, hogy nők, sőt esetleg más ANYÁK így viselkedjenek nő/anyuka társaikkal számomra felfoghatatlanul szánalmas) úgy döntöttem biztosan vannak még itt hasonló emberek akik értelmesek és törődnek az embertársaikkal nem lehúzzák őket csak mert nincs jobb programjuk egy hétköznap délután. Tehát ami történt: Mint említettem ma találkoztam a barátommal és igen, igazatok volt, tényleg lelépett... Röviden annyi, hogy közölte: nem hajlandó 18 évesen gyereket vállalni, sőt később sem(!) oldjam meg egyedül ő ebbe nem akar belefolyni annyit fog tenni részéről, hogy anyagiakban támogatja a "pulyát" (ahogyan ő fogalmazott) Ezen eléggé kiakadtam de barátnőm ismét segített (komolyan ennek a botránynak lassan ő lesz a főszereplője) és megértette velem, hogy aki a bajban nem áll mellettem az az ágyban se tegye (na igen... bár ne tette volna... mindegy). Utána haza mentem és minden erőmet összeszedve a szüleim elé álltam. Elmondtam nekik röviden a helyzetet mire a következő történt: Anya bőgni kezdett, hogy oda a szép alakomnak amiért olyan keményen megdolgoztatott, elcseszem az életemet majd közölte, hogy ő ebben nem kíván kezeskedni ha ahhoz volt eszem, hogy "megcsináljam" akkor az eltartásához is legyen. Ezután pedig olyan meglepetés ért amit azóta sem sikerült feldolgoznom. Apám (igen, a hű de ijesztő, parancsolgató apám) mellém állt... Egy darabig ugyan csak csendben figyelte a vitánkat de utána felállt átkarolta a vállam és közölte, hogy ami bennem végbe megy éppen az egy csoda és az, hogy ilyen kemény tervek elé állítom magamat bámulatra méltó így támogatni fognak. Azt mondta eszembe se jusson nekem kifizetni akármit is követeli, hogy vehessen nekem egy házat(!), berendezze és segítsen a továbbiakban. Azt mondta bár nem büszke rám, de megbüntetni nem fog elég bűntetés nekem az ami ezután jön. (rájöttem, hogy talán kicsit tényleg túl reagáltam vele kapcsolatban ez után ugyanis már csak szeretettel vagyok képes rá nézni)

Tehát a végkifejlet: Megtartom a babát!!! Itthon maradok ameddig az gimit be nem fejezem utána kihagyok egy évet még mindig itthon maradok és a babával vagyok nem dolgozhatok (apa nem engedi) majd a támogatásukkal házat veszek következő évben Szegeden egyetemre megyek és a többi pedig majd alakul ahogyan alakul.

Hozzám hasonló cipőben járó embereknek tényleg csak azt tudom ajánlani, hogy tartsátok meg és beszéljetek a szüleitekkel. Minimum az egyikük úgyis meg ért, mert szeretnek és jót akarnak neked. Az, hogy képesek vagyunk egy hozzánk hasonló emberi lényt világra hozni (apu szavaival élve) tényleg egy csodálatos dolog és ne hagyjuk, hogy bárki is megingasson a hitünkben.

Ha bármi kérdésetek lenne én már itt vagyok egy iszonyú szerencsés sikersztori elején és segítek ha kell!❤❤❤

2021. ápr. 15. 14:21
 132/182 anonim ***** válasza:
90%
Jaj, a fél vagyonomat tettem volna rá, hogy ma ide fogsz jönni egy ilyen nyálas történettel, amiben még könyörögnek is majd a szüleid, hogy támogathassanak :D
2021. ápr. 15. 14:25
 133/182 anonim ***** válasza:
83%
tehát előbb írsz másik nickről egy támogató szart, hogy aztán jöhess tovább hazudozni :D
2021. ápr. 15. 14:29
 134/182 anonim ***** válasza:
83%
Azért azt megnézném, hogy egyedülálló anyaként egy idegen városban egy másfél éves gyerekkel helytállsz az egyetemen is.
2021. ápr. 15. 14:30
 135/182 anonim ***** válasza:
19%

Örülök hogy jól akakult

A fiú szüleinek elmondjátok h unoka lesz?

2021. ápr. 15. 14:30
 136/182 A kérdező kommentje:

132, 133, 134-es válaszolók: Mint ahogyan egy hozzátok hasonló stílusban üzenő embernek már privátban leírtam: Köszönöm, ez is egy vélemény!😀❤ Örülök, hogy rám szántátok az időd és ezt elmondtátok nekem! Rávilágítottatok, hogy legyek hálás amiért én nem ilyen lettem. További szép napot nektek és ha egyet kérhetek, legyetek kedvesebbek az emberekkel. Higyjétek el mindenki vissza kapja amit tett akár jó akár nem.

135: Köszönöm szépen, hogy kiállsz mellettem és támogatsz! ❤❤❤ Az kérte a barátom ne szóljak nekik, hogy felcsinált engem... Igen, szó szerint idéztem én azért írtam nekik egy hosszú részletes üzenetet arról, hogy ha esetleg mégis kíváncsiak az első unokájukra örömmel fogadnám látogatásukat.

2021. ápr. 15. 14:44
 137/182 anonim ***** válasza:
2%
Kérdező örülök, hogy jól alakult mindent. Sokan nem tudják megérteni, akik gazdagok azoknak nem akadály felnevelni egy gyereket. Még ha gyerekkel nincsenek is jóban, akkor is unokájuknak oda adják a pénzt. Nekem is egyik barátnőm olyan gazdag családból való mint én, és régóta akart gyereket, viszont párkapcsolat téren sosem volt szerencsés. Aztán megismerkedett egy szegényebb fiúval, akivel sikerült teherbe ejtenie magát, viszont a lány szülei nem jöttek ki jól a fiúval, mert szegény volt. Meg is mondták neki, hogy ne hozza haza a fiút meg ők csak úgy fogják támogatni az unokájukat, ha szakít a fiúval. Barátnőm nem szakított a fiúval, hanem szimplán nem viszi haza a fiút, meg semmilyen közös megjelenésre nem jelenek meg szülei előtt. Viszont a szülők, ugyanúgy fizetik az unokájuknak mindent holmiját meg a lányuknak is, mert azt hiszik szakítottak már. Távkapcsolatban élnek. De a lényeg az, hogy ha gazdag egy család, ott nem probléma egy baba felnevelése. Csak itt alig van gazdag ember és mindenki önállóan él nem szülei pénzén, ezért nem tudják megérteni azt a másik életvitelt, hogy valakiknek nem probléma, ha elvannak tartva szülei által. Ha valaki fiatalon szül és ott van egy gazdag anyagi háttér, nincs abból semmi baj.
2021. ápr. 15. 14:46
 138/182 anonim ***** válasza:
87%
Köszönjük ezt a csodás sztorit. Kicsit zs kategóriás lett a happy enddel a végén de azért ne add fel keress meg valami kiadót hátha értékelik a fantáziádat :D
2021. ápr. 15. 14:47
 139/182 A kérdező kommentje:
137: Köszönöm, hogy leírtad ezt a tapasztalatot és hogy kedvességgel fordultál hozzám. Én a gazdag/szegény szavakat nem szívesen mondom/írom inkább: jó módú, jó anyagi helyzetű, valamint átlagos fizetésű jelzőket használom. (isten ments, hogy ezt bántásnak vedd!!! ❤❤❤ hidd el az az utolsó amit szeretnék!) Ez egy igazán gyönyörű siker sztori mondd meg a barátnődnek, hogy gratulálok, neked pedig még egyszer köszönök mindent!❤❤❤
2021. ápr. 15. 14:50
 140/182 A kérdező kommentje:
138-as válaszoló: Bár még mindig halvány sejtésem sincs afelől honnan szeditek ezt és mindig is utáltam, ha meghazuttolnak, mert amit a legjobban becsülök magamban (talán ez az egyetlen dolog is) hogy őszinte vagyok. A kiadóval kapcsolatban pedig fogalmad sincs mennyire beletrafáltál!😀❤ 9 éves korom óta könyveket írok és idén be is küldtem egyet a Moobius versenyére már benne vagyok a top 15-ben és az eredményekre várok. Köszönöm, hogy támogatod ezt az irányú érdeklődésem! Szép napot!😊❤
2021. ápr. 15. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!