17 éves lány vagyok, teherbe estem! Mit tegyek? Szülőknek hogyan mondjam el? És az apjának?
Nem, nem voltam részeg egy buliban és nem volt egyéjszakás kalandom. A barátommal történt. Endometriózissal diagnosztizáltak egy éve és emiatt elméletileg meddő vagyok ezért annyira nem fektettünk nagy hangsúlyt a védekezésre. Hiba volt, tudom. Pár hete kezdődtek a tünetek: nem bírok ránézni a kedvenc ételemre a sajtra és szinte minden reggel hányok. Még senki nem tudja a legjobb barátnőmön kívűl aki a teszteket vette nekem tegnap. 4 különbözőt és mindegyik pozitív lett. Az egyik szerint már 6-7 hetes terhes vagyok! Nagyon nem szeretném elvetetni, de nem tudom mit tegyek. A szüleim elég jó anyagi helyzetben vannak, viszont nagyon szigorúak, mindig is eminens tanulónak kellett lennem és örökké vékony, sportos testalkatom volt mert mást nem fogadtak el. Nagyon rettegek, kérlek segítsetek!
Előre is köszönöm az értelmes válaszokat!
látom nagyon érdekel titeket a napi rendem😊❤
146-os: Kijavítottam magam rögtön, mint látod
147: pontosan így történt, ügyes vagy😁
150: hát igen, mivel kérték többen is 😀 A barátnőmnek nem kellett elmesélnem végig ott volt, a barátommal való beszélgetés és a szüleimmel való beszélgetés közben is. Az ebédet délben (12 órakor) ettem az ebédszünetben mert fontos, hogy a reggeli ebéd és vacsorának meglegyen a maga ideje. Tudod, mivel váradnós vagyok..😂😊❤
151: sajnálom, hogy nem vagyok tökéletes kérlek ne haragudj rám🤦♀️❤❤
ÉS pont akkor kerülsz elő, mikor ez a másik kérdező is...
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teher..
de az a cuki, hogy halál büszke arra, hogy felcsinálták és hogy ő "megoldja"(csak anyuciék pénze kell hozzá, khm) és hogy a szintén vele azonos szintű és korú barátnője mondja meg a tutit(aki még sosem szült/nevelt) bezzeg a többi nő/anyuka az élettapasztalatával az övéhez képest semmi XD nagyon cuki, hogy büszke az "élettapasztalatára" (17 évesen marha sok lehet neki)és hogy ő jobban tudja mi fog történni XD
Na majd kíváncsi leszek mi lesz 5 év múlva.
Igazából ha valóban igaz a sztori (nem tudom, igazából ezek alapján akármelyik lehet és ha kiderül, hogy nem igaz, akkor se ér nagyobb kár), akkor, hát örülök a sikerednek és örülök, hogy apukád melletted áll.
Azt viszont megmondom: tényleg nem lesz egy egyszerű menet ez, hidd el. Most nem csak arra gondolok, hogy a babát etetni kell, berendezni neki a szobát stb., mert ez pénz kérdése és ahogy írtad az nektek van és támogatnak is. Az a baba éjjel fel fog sírni, napközben is sír, legtöbbször fogalmad se lesz, hogy miért. Álmos leszel, feszült leszel, hasonlók. Amennyiben te fogod gondozni.
És noha nem lehetetlen a sulit meg egyetemet így elvégezni, nem lesz leányálom.
Persze, gondolom a végén majd amikor felnő azt fogod mondani neki, hogy életed legjobb döntése volt, hogy megtartottad, de addig el kell jutnod.
Minden esetre örömmel látom, hogy ilyen nyugodt voltál a kommentekben.
Attól függetlenül, egyik oldalt se támogatom itt a kommentekben. Mindkettő, mind az abortusz mind a megtartás párti olyan elviselhetetlen, bicskanyitogató stílusban írtak, hogy az elképesztő.
Minden jót és sok sikert.
Lehet, hogy kamu, lehet, hogy nem, ezen az oldalon ezt elég nehéz eldönteni.
Ami számomra megdöbbentő, hogy a válaszadók többsége itt annak szurkol, sőt elvárja, hogy a kérdező gyilkolássza csak le a saját gyerekét minél előbb. Úgy is, hogy a betegsége miatt lehet nem lesz neki másik. Szerintem meg ez volt a jobb döntés, bár kétség kívül a sokkal nehezebb út. 17 évesen lehet, hogy fel se fogja mennyire nehéz de igenis meg lehet oldani, főleg ha a szülők segítenek, márpedig úgy tűnik apuja segíti. Nehéz lesz, igen, de megéri. Aki meg itt köpködi az nézzen szembe először talán saját magával, hogy miért van benne ennyi gyűlölet.
Senki nem várta el, hogy gyilkolássza (???) le a "gyerekét", lévén hogy a kérdezőnek NINCS gyereke, egy fejletlen embrióról beszélünk és főleg nem gyilkolászik senki senkit le, mivel hogy az abortusz nem gyilkosság!
A kommentjeiből és a sztori alakításából teljesen egyértelműen érződik, hogy egy rendkívül butácska trollal van dolgunk, aki kamuzik itt jobbra-balra, mert láthatóan nincs jobb dolga. A meséje több sebből is vérzik.
És igen, ha igaz lenne, akkor az én személyes véleményem is egyértelműen az abortusz lenne, ugyanis a felelősségteljes gyerekvállalás nem ott kezdődik, hogy anyuciék gazdagok és majd ők megoldanak mindent, odaszülök a nyakukra, ők pedig pénzelik és ellátják helyettem a gyereket, ha pl nekem suliba kellene mennem. Ha nagylányosat akar játszani, akkor lelke rajta, de akkor fogja a pasiját és menjenek szépen külön, bérelt lakásba és teremtsék meg ŐK a szükséges anyagiakat és egyebet egy gyerek felneveléséhez és ne tőlünk szülőktől várják a csodát, ennyi. Ideje megtanulni, hogy a döntéseinknek következményei vannak, na meg hogy egy gyereket a két szülőjének kell ellátnia és felnevelnie és nem a nagyszülőknek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!