Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért olyan normális táppénzre...

Miért olyan normális táppénzre menni, mihelyt egy nő pozitív terhességi tesztet tart a kezében annak ellenére, hogy nem végez olyan munkát, ami ártana a babának vagy neki?

Figyelt kérdés
26. hétben vagyok és egy pillanatra sem fordult meg a fejemben a táppénz. Persze megértem, aki emelget meg ilyenek, de a nők többsége mindenre ráfogja, hogy nem tud dolgozni (nagy a klíma - tedd kisebbre, sok a stressz - adj át a munkádból), szerintem sok mindent meg lehetne oldani. És igen, felidegesít, mert az ilyen "általános" viselkedést rávetítik a munkáltatók és a kollégák olyan kismamákra is, akik nem akarnak lelépni mindenféle okokat keresve. Már tőlem is megkérdeztek, hogy én is lelépek, mint az xy? Az ilyen munkamorál, mint ami egyeseknek van, felháborít.
2020. aug. 21. 14:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/75 anonim ***** válasza:
0%
Köszönöm utolsó, végre valaki, aki képes reálisan gondolkozni.
2020. aug. 23. 13:19
 72/75 anonim ***** válasza:
0%

Mert minden nap látom, hogy mennyire eltunyultak a terhesek.

A legtöbbnek semmi baja, de a pozitív teszttel rohan táppénzre, egész nap fekszik, mert "jajterhesvagyok", hízik 26 kilót, aztán csodálkozik, hogy nem tud megszüli hüvelyi úton.

2020. aug. 23. 13:22
 73/75 anonim ***** válasza:
86%

Ja, mert régen 30-40 evesen kapaltak az emberek terhesen a foldeken, nem 17-20 evesen. Te szultel mar, kedves nogyogyaszaton dolgozo, vsgy no vagy egyaltalan?

En az elsot 23 evesen szultem, semmi bajom nem volt, a masodikat 33 evesen, szerintem ez sem egy veszes kor, de borzasztoan viseltem. Most 36 evesen várom a 3. babat, de ezt is sokkal rosszabbul viselem, mint a 2. babat.

Nem hiztem 30 kilot, elsovel 13-at, masodikkal 10-et szedtem fel, szules utan egy hettel semmi hasam nem volt egyik alkalommal sem. 58-60 kg vagyok amugy, ha nem vagyok terhes, 170 cm melle.

Megis az elsot viseltem a legjobban.

Ja, es dolgozok, 30 hetes vagyok. De nem kell itelkezni, ha valaki elmeg, tappenzre, mivel joval kevesebb penz, biztos megvan az oka ra.

2020. aug. 23. 13:37
 74/75 anonim ***** válasza:
89%

Az utóbbi két oldal elsősorban annak az eü dolgozónak szólt szerintem aki mondta, hogy ő ikerterhességgel egészségügyben dolgozik, ahol amúgy nem olyan szép a rend mint itt írta valaki.A saját esetem, vagy a pár évvel ezelőtti gyerekosztályon tapasztalt dolgok is ezt bizonyítják számomra.A fertőző gyerekosztályon pld nyitott ajtónál volt a szomszédba az ápoló, ott hányós,hasmenős gyerekek voltak, testvérek.Kézmosás,fertőtlenítés és kesztyű nélkül simán átsétált hozzánk és összetaperta az én 5 hónapos gyerekem aki a rota oltás után került be oltási mellékhatással, mert NEM VOLT FERTŐTLENÍTŐ az osztályon.

A kórházi fertőzések(mindenféle, nem csak covid, hanem nem olyan rég a fekáliával szennyezett szemészeti műtő ami után 2-3 ember a látását vesztette el, 10 vagy mennyit meg újra kellett műteni ) statisztikailag kimutathatóan határozottan évről -évre nőnek itthon.Rossz az egészségügy, nincs benne elég pénz,a legalapvetőbb dolgok is hiánycikkek, aki dicséri az vagy magánintézményben dolgozik vagy szív valamit, hogy elhiggye amit mond, mert tapasztalata biztos nincs ebben az egészségügyben.

Igen a terhesség nem betegség, csak egy más állapot, főleg annak akinek semmi problémája, nem hányja végig az első trimesztert vagy nem vérzik, nincs valami olyan egészségügyi gondja, vagy olyan a munkája ami miatt azonnal kell a táppénz.

Viszont írta már valaki előrébb és nagyon igaza volt, hogy rossz munkahelyen, ahol semmilyen formában nem tisztelik a munkavállalót, ott nem csoda ha a kismama ahogy teheti lelép, ahol a munkájának és a személyének van becsülete, megbecsülése, onnan nem fog elmenni senki a pozitív teszt után azonnal.Aki megteszi meg azért teszi mert megteheti és valószínűleg nem is akar visszamenni oda dolgozni, ahonnan eljött.Szóval kár ezt bárkin számon kérni.(Írom úgy hogy 39.hétig dolgoztam)

A felvételi interjún nem köteles senki felelni diszkrimináló kérdésekre, pld nem kell gyerekvállalásról beszélni, mert ahhoz a munkáltatónak semmi köze, emellett ma már az sem ritka hogy valaki 40 év környékén megy el babázni, szóval kor alapján sem biztos hogy pont a 24 éves fog szülni menni..Jelenthető is az a cég, ahol megkérdezik a gyerektervezést.Egyre kevésbé értelmes kérdés ez egy állásinterjún és ez nem a teherbeesők hibája, hanem a rendszeré ami kiszolgáltatja a nőket és mindinkább arra akarná a nőket ösztönözni, hogy szüljenek 3-4 gyereket mert az a dolguk.Na meg azé a rendszeré ami elvette az összes jogot a munkavállalótól és kiszolgáltatta a munkáltatónak, aki szinte bármit megtehet.

2020. aug. 23. 13:41
 75/75 anonim ***** válasza:
100%

Jajj ne beszélj már fa...ágokat 72. Igaz tp voltam végig (veszélyes anyagokkal dolgoztam) de aktív maradtam. 6 kilót híztam összesen (nem vizesedtem mert tudod sokaknak az dobja meg a súlyt) és mégsem tudtam megszülni hüvelyi úton.

Ismerősöm dolgozott majdnem végig boltban, 20 kiló felett hízott, vizesedett is már a végén nagyon. Mégis természetesen szült.

Sőt tudok olyat is aki ágynyugalomra volt ítélve szóval "döglött" egész nap és mégis természetes szülése volt.

Rohadtul nem ezen múlik

2020. aug. 23. 13:47
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!