Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért olyan normális táppénzre...

Miért olyan normális táppénzre menni, mihelyt egy nő pozitív terhességi tesztet tart a kezében annak ellenére, hogy nem végez olyan munkát, ami ártana a babának vagy neki?

Figyelt kérdés
26. hétben vagyok és egy pillanatra sem fordult meg a fejemben a táppénz. Persze megértem, aki emelget meg ilyenek, de a nők többsége mindenre ráfogja, hogy nem tud dolgozni (nagy a klíma - tedd kisebbre, sok a stressz - adj át a munkádból), szerintem sok mindent meg lehetne oldani. És igen, felidegesít, mert az ilyen "általános" viselkedést rávetítik a munkáltatók és a kollégák olyan kismamákra is, akik nem akarnak lelépni mindenféle okokat keresve. Már tőlem is megkérdeztek, hogy én is lelépek, mint az xy? Az ilyen munkamorál, mint ami egyeseknek van, felháborít.
2020. aug. 21. 14:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 anonim ***** válasza:
22%

En 10 hetes kismama vagyok,ikrekkel.

Kórhazban dolgozom,ugy tervezem,hogy ezt az evet még biztosan ledolgozom ,utana mar barmi lehet :)

2020. aug. 22. 12:11
 42/75 anonim ***** válasza:
91%
#41 Gratulálok. Kockázatos környezetben, kockázatos terhességgel. Mártíranyu.
2020. aug. 22. 12:54
 43/75 anonim ***** válasza:
74%
Gratulálok én is.... az ilyet jobban elítélem mint a dohányos anyát.
2020. aug. 22. 17:32
 44/75 anonim ***** válasza:
18%

43as én meg azt ítélem el aki rögtön rohan táppénzre mert ez jó alibi hogy ne kelljen tovább dolgozni.

Ha valaki jól érzi magát miért ne dolgozhatna? Azért mert divat otthon lustálkodni terhesen?

2020. aug. 22. 17:38
 45/75 anonim ***** válasza:
84%

Mi attól rosszul voltunk az orvos férjemmel, hogy hazahozza a koronát. Tusolás nélkül haza sem jött soha.

Varandósan biztos nem dolgoznék most kórházban, ikrekkel meg pláne nem.

2020. aug. 22. 18:15
 46/75 anonim ***** válasza:
74%
Na, ez kicsit értelmetlen lett, de mindegy, a lényeg kivehető.
2020. aug. 22. 18:16
 47/75 anonim ***** válasza:
89%
#44 Én is dolgoztam 26. hétig ikrekkel, de itthonról, home officeban. Nem az a gond, hogy dolgozni akarsz, hanem, hogy hol. Konkrétan kockáztatod a terhességed a nagy munkavágyad miatt.
2020. aug. 22. 19:36
 48/75 anonim ***** válasza:
77%

Nem 44es hanem mert veszélyeztetett munkakörben dolgozik...kórházban...covid járványkor. Azért. Én is dolgoztam 36 hetes korig.IRODAN. Mert jól esett, és jól voltam.

De...azzal, hogy valaki rögtön rohan lustálkodni, azzal nem veszélyezteti a gyerekét!

2020. aug. 23. 07:44
 49/75 anonim ***** válasza:
21%

Már miért lenne veszélyes kórházban dolgozni??

Szerintetek egy szülésznő vagy szemészetis mi a fenétől van veszélyben? A covidnak semmi hatása egyébként sem a terhességre. Ilyen alapon egy kismama csak zsilipelt ajtón kaphatna enni és senki nem léphetne be.

Szerintetek vizsgálatokra hova jár?

Komolyan egyesek olyan szinten el vannak szakadva a valóságtól, nem csoda, hogy ilyen szinten áll az ország.

2020. aug. 23. 09:35
 50/75 anonim ***** válasza:
79%
Hála Istennek, hogy olyan szinten áll az ország, hogy a többségnek a babája egészsége az első...te meg mellet veregetve dolgozz csak tovább. Elismerésre vágysz de igaziból senkit nem érdekel, ám ha a babáknak baja lesz azt neked kell életed végéig viselni. És a szülészeten is lehet cifra dolgokkal találkozni ...sőt azért mert 3szor bementem vérvételre vagy ha valaki bemegy havonta 1 vizsgálatra az gondolom egyenértékű a heti 40 órás, esetlegesen 12 órás műszakokkal. Ja ... nem!
2020. aug. 23. 10:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!