Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért olyan normális táppénzre...

Miért olyan normális táppénzre menni, mihelyt egy nő pozitív terhességi tesztet tart a kezében annak ellenére, hogy nem végez olyan munkát, ami ártana a babának vagy neki?

Figyelt kérdés
26. hétben vagyok és egy pillanatra sem fordult meg a fejemben a táppénz. Persze megértem, aki emelget meg ilyenek, de a nők többsége mindenre ráfogja, hogy nem tud dolgozni (nagy a klíma - tedd kisebbre, sok a stressz - adj át a munkádból), szerintem sok mindent meg lehetne oldani. És igen, felidegesít, mert az ilyen "általános" viselkedést rávetítik a munkáltatók és a kollégák olyan kismamákra is, akik nem akarnak lelépni mindenféle okokat keresve. Már tőlem is megkérdeztek, hogy én is lelépek, mint az xy? Az ilyen munkamorál, mint ami egyeseknek van, felháborít.
2020. aug. 21. 14:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 anonim ***** válasza:
14%

Zárt rendszer a fenéket, a bolt nem zárt rendszer?? Egész nap ki be járkál mindenki.

Műtét pedig nem osztályon történik, osztályon az ápolás van.

Felteszem nem postoperativon melózik, mert akkor nem jöhetne a betegmozgatás miatt.

Egyetlen lazább osztályon dolgozó kismama se ment táppénzre és láss csodát semmi bajuk.

Komolyan agyára megy az embereknek a rettegés.

Gondolkodjatok már logikusan hogy hol van nagyobb biztonságban egy kismama.

2020. aug. 23. 12:03
 62/75 anonim ***** válasza:
100%

58

Sima sürgősségi ellátás keretében ellátják a beteget, közben X óra alatt vagy 1-2 nap alatt csinálnak egy covid tesztet, közben a beteg érintkezik orvossal,szobatárssal, ápolókkal.Ez a saját covidteszt kontra kórházban való ellátás(azonnal fu de tesztelunk) tapasztalatom.Nekem 5 nap után csináltak, simán vegigfertőzhettem volna az osztályt 😂 ha covidos vagyok.

Emellett még a Cecília is elismerte, hogy rengeteg minden 3-4 beteg pont az ellátórendszerben van.Legalabb olvass utána dolgoknak ha nincs benne saját tapasztalatod.

2020. aug. 23. 12:12
 63/75 anonim ***** válasza:
86%
Ja és nem,senki sem fogja megköszönni az egészségügyi dolgozóknak ha a munkaszeretetuk miatt elveszítik esetleg a babájukat, illetve nincs is az a köszönet ami ilyen veszteséget megérne szerintem.
2020. aug. 23. 12:15
 64/75 anonim ***** válasza:
100%
Most vittem a nagymamámat kórházi szakrendelésre. Nemhogy covid teszt de még lázmérés se volt... anyukám vérvételen es fül orr gégén volt, ott se... ennyit a nagy védelemről.
2020. aug. 23. 12:23
 65/75 anonim ***** válasza:
És ismétlem nem csak a covid veszelyes egy kismamánál ha már ennyire leragadtál ennél...
2020. aug. 23. 12:24
 66/75 anonim ***** válasza:
15%

De,éppen azért mondom, mert van benne tapasztalatom.

Akkor elmondom újra: A belgyógyászaton és egyéb klasszik osztályon nincsenek ilyen betegek, nem ők az ellátórendszer betegei, hanem azok, akik ilyen panasszal fertőznek.

Nem mellesleg egy normálisan képzett nővér és orvos meg tudja védeni magát. Meg lehet nézni, hogy infektológián hány eü dolgozó beteg.

És ez tök független a terhességtől.

Az nem zavar titeket, ha influenza járvány alatt valaki titkárnő? Vagy csemegepultos? Esetleg nyaralószezonban recepciós?

Ez a kórház egy mítosz most az emberek fejében és olyasmitől rettegnek, ami abszurd.

Arról nem beszélve, hogy az egész terhességi táppénz rendszer nevetséges. Régen nem ilyen munkát végeztek az emberek, nem mentek tpre mégse lett több a vetélés és a koraszülés sem. Most nem az extrém dolgokra gondolok, de igenis sokan végeznek könnyű fizikai munkát és láss csodát, semmi baj.

Nem kell csodálkozni, hogy a fene nem akar fiatal nőket alkalmazni.

2020. aug. 23. 12:25
 67/75 anonim ***** válasza:
86%
Neked nagy zavar van a fejedben. A korhaz egy kiragadott példa, ha ovonő vagy szociálisgondozó lenne is ezt mondanám
2020. aug. 23. 12:37
 68/75 anonim ***** válasza:
76%

Neked annyi tapasztalatod van a témával kapcsolatban, mint a 2 éves lányomnak. 🙈

Bölcsen tennéd, ha csendben maradnál.

2020. aug. 23. 12:42
 69/75 anonim ***** válasza:
19%

Persze, mert nyilván ismersz engem.

5 évet húztam le fertőzőn, 3at belgyógyon. Nagyon jól tudom milyen betegekkel van tele az ellátórendszer. A belgyógyon a zöme crohn, colitis ulcerosa, diabetes és magad vérnyomás. Rettegek mindegyiktől.

Ezek az emberek ott járkálnak kint, minden egyes nap, és ha éppen terhes vagyok, akkor sem ülök otthon, hanem akkor kint vagyok a városban, bevásárolok, felszállok buszra, ha megfogok egy kilincset, vagy elmegyek pisilni egy plázában.

Semmivel sem veszélyesebb egy kórház, csak ezt én tudom, meg a 10 hetes kismama is. Ti nem tudjátok, akik nekiálltatok leugatni, mikor jóval kompetensebb nálatok a témában.

2020. aug. 23. 12:53
 70/75 anonim ***** válasza:
0%

Bocsánat, de az már szerintem is nevetséges, amit itt egyesek lenyomnak. Egy problémamentes terhesség nem betegség, hanem állapot. Egy normál terhességgel átlagos fizikai munka végezhető. Régen az asszonyok a kapálásból mentek be szülni. Mondjuk meg is szült az összes, nem volt 50% a császármetszés arány, mégsem volt több koraszülés meg egyéb.

Fel kellene fogni, hogy a fekvés meg a "jajnemcsináloksemmitmertterhesvagyok" dolog nem véd meg semmitől. Egy vetéléstől nem fog megvédeni, hogy otthon fekszel egész nap az ágyban. Ahogy egy normális terhesség nem fog elmenni attól, hogy elmész a boltba meg éled az életed.

A kórház pedig - ha nem kiemelten veszélyes munkakörben dolgozik- semmivel nem veszélyesebb, mint más munkakör. Nyilván ne ügyeljen, éjszakázzon, ne menjen műtőbe terhesen az altatógéz mellé, de kb ennyi.

Az összes orvos ismerősöm, akinek nem volt panasz a terhességével, legalább 20-26 hétig dolgozott.

2020. aug. 23. 13:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!