Miért olyan normális táppénzre menni, mihelyt egy nő pozitív terhességi tesztet tart a kezében annak ellenére, hogy nem végez olyan munkát, ami ártana a babának vagy neki?
Én egyet sem vennék vissza, amelyik ok nélkül nem jön dolgozni.
Ha olyan a meló, amit nem szabad, akkor ok, de irodában ülni?
Mondom ezt 7 hónapos gyerek anyukájaként. A terhesség nem betegség, és ameddig ezt nem értik meg, addig ne sírjanak a szar fizetésükön se, meg hogy nem kellenek sehova.
Én szerettem volna tovább dolgozni, de veszélyeztetettség miatt muszáj volt itthon maradnom. Azt azért hozzátenném hogy a "stressz-adj át a munkádból" annyira nem egyszerű, mert mielőtt végleg el kellett jönnöm, 2x volt hogy durva görcsölés és vérzés miatt 1-2 hétre itthon maradtam. A kollegám és a főnököm akkor se volt tekintettel arra, hogy talán nem kéne reggel 6 tól este 7-ig dolgozni, és 2-3 ember munkáját rám sózni.
Ha több eszem lett volna, akkor az első vérzés után elfogadom az orvos javaslatát a végleges otthon maradásra, és nem veszélyeztetem a babát.
Szóval van az a stressz/ terhelés ami már tényleg sok. Nyilván olyan is van, akinek csak nincs kedve dolgozni, ez szerintem így elég gáz, de nem lehet vele mit csinálni :(
Mert az emberek többsége utál dolgozni.
Nőgyógyászaton dolgozom, és őszintén szólva én is kiakadok azon, mikor még a terhessége sem látszik az UH-n, de a 2 napos pozitív pisis tesztjével rohan, hogy adjak javaslatot a háziorvosnak, hogy vegye táppénzre. "És ugyan miért? Panasza van?" "Nincs. De nagyon stresszes a munkám."
"És mit tetszik dolgozni?" "Telekomnál vagyok call centeres".
Na az ilyeneknél kicsit elgurul a gyógyszer. Nehogy már valaki 6 hetes terhesen, ha amúgy nem okádja szét magát, ne tudjon egy klimatizált irodában telefonokat felvenni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!