Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért olyan normális táppénzre...

Miért olyan normális táppénzre menni, mihelyt egy nő pozitív terhességi tesztet tart a kezében annak ellenére, hogy nem végez olyan munkát, ami ártana a babának vagy neki?

Figyelt kérdés
26. hétben vagyok és egy pillanatra sem fordult meg a fejemben a táppénz. Persze megértem, aki emelget meg ilyenek, de a nők többsége mindenre ráfogja, hogy nem tud dolgozni (nagy a klíma - tedd kisebbre, sok a stressz - adj át a munkádból), szerintem sok mindent meg lehetne oldani. És igen, felidegesít, mert az ilyen "általános" viselkedést rávetítik a munkáltatók és a kollégák olyan kismamákra is, akik nem akarnak lelépni mindenféle okokat keresve. Már tőlem is megkérdeztek, hogy én is lelépek, mint az xy? Az ilyen munkamorál, mint ami egyeseknek van, felháborít.
2020. aug. 21. 14:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/75 anonim ***** válasza:
89%
A játszótér réme leszel!😅
2020. aug. 21. 17:25
 22/75 anonim ***** válasza:
81%
És most tapsoljunk meg, hogy te milyen kis lojális vagy?
2020. aug. 21. 17:45
 23/75 anonim ***** válasza:
83%
32. hétig dolgoztam, pedig simán ment volna a 40. hétig it. Koronás idők miatt a terhességem olyan 20. hetétől kb home office toltam, nagyon kényelmes volt, a munkám sem megterhelő, aztán mégsem akartam tovább maradni. Őszintén szólva a hátam közepére nem kívántam már a melót, csak a kollégák meg a délutáni kávék miatt nem húztam el egyből táppénzre (jó, mondjuk anyagilag se volt mindegy, ezt elismerem), a végén már azt megerőltetőnek éreztem, hogy megmozgassam az egeret néha, hogy ne kapcsoljon be a képernyővédő :D Nem mindenkinek olyan fontos a munkája, nekem az csak a bevételi forrásom, de nem fűznek hozzá mélyebb érzelmek, míg a gyerekemről ezt nem mondhatom el. Szívesebben töltöttem már akkor is az időm babamagazinok olvasásával és kis cuki ruhácskák rendelgetésével, mint munkával, szóval minek játszottam volna meg magam tovább? Én full megértem azokat, akik ha anyagilag megtehetik, nem várnak sokáig a táppénzzel.
2020. aug. 21. 17:56
 24/75 anonim ***** válasza:
12%

Én egyet sem vennék vissza, amelyik ok nélkül nem jön dolgozni.

Ha olyan a meló, amit nem szabad, akkor ok, de irodában ülni?

Mondom ezt 7 hónapos gyerek anyukájaként. A terhesség nem betegség, és ameddig ezt nem értik meg, addig ne sírjanak a szar fizetésükön se, meg hogy nem kellenek sehova.

2020. aug. 21. 18:46
 25/75 anonim ***** válasza:
83%

Én szerettem volna tovább dolgozni, de veszélyeztetettség miatt muszáj volt itthon maradnom. Azt azért hozzátenném hogy a "stressz-adj át a munkádból" annyira nem egyszerű, mert mielőtt végleg el kellett jönnöm, 2x volt hogy durva görcsölés és vérzés miatt 1-2 hétre itthon maradtam. A kollegám és a főnököm akkor se volt tekintettel arra, hogy talán nem kéne reggel 6 tól este 7-ig dolgozni, és 2-3 ember munkáját rám sózni.

Ha több eszem lett volna, akkor az első vérzés után elfogadom az orvos javaslatát a végleges otthon maradásra, és nem veszélyeztetem a babát.

Szóval van az a stressz/ terhelés ami már tényleg sok. Nyilván olyan is van, akinek csak nincs kedve dolgozni, ez szerintem így elég gáz, de nem lehet vele mit csinálni :(

2020. aug. 21. 19:02
 26/75 anonim ***** válasza:
100%
Én folyamatos műszakban dolgoztam, titkoltam a terhességem, ameddig lehetett, de piszok nehéz volt. Extrém fáradt voltam, émelyegtem egész nap, szédültem, szag és kajaundorom volt. Nem mindenki viseli jól a terhességet. Mellesleg nem is dolgozhattam volna műszakban sem meg az anyagok miatt sem.
2020. aug. 21. 20:35
 27/75 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sajnos még nincs gyerekem, de munkahelyem volt egy pár. Ez alapján pedig az a tapasztalatom, hogy ahol csak úgy át lehet adni a stresszből másnak,ott eleve nem szakad meg a munkában senki, tehát fel se tűnne, ha a kismama táppénzen van. Akkor engem miért zavarna? A legtöbb munkahelyen viszont elvárják, ha ott vagy, akkor úgy dolgozz, mint bárki más.Vagyis nincs könnyítés, meg stresszátadás,meg egyéb úri huncutságok, mert azonnal megkapod, hogy a terhesség, nem betegség, ha itt vagy, dolgozz. Tényleg nem, de MÁSállapot. Ennek megfelelően nem bírja mindenki úgy a munkát, mint terhesség nélkül.Igen, az egeret se ugyanolyan könnyű tologatni két hányás között félálomban, mint anélkül. Ahol pedig ezt nem veszik figyelembe, teljesen érthető, ha a kismama otthon marad. Nem kell irigyelni,mert döntésének a hátrányát is viseli azzal, hogy kevesebb pénzt kap,mintha dolgozna.
2020. aug. 21. 21:14
 28/75 anonim ***** válasza:
92%
Én például nagyon szerettem volna dolgozni terhesen is. De megszűnt a munkahelyem a vírus miatt, rá egy hétre pozitív lett a tesztem...Így már nyilván sehova sem vettek fel. Szívesen kiegyeznék egy táppénzzel is. 😊 Amúgy olyan helyen dolgoztam ahol alapból küldtek volna táppénzre. Papír megsemmisítőben.
2020. aug. 21. 21:34
 29/75 anonim ***** válasza:
25%

Mert az emberek többsége utál dolgozni.

Nőgyógyászaton dolgozom, és őszintén szólva én is kiakadok azon, mikor még a terhessége sem látszik az UH-n, de a 2 napos pozitív pisis tesztjével rohan, hogy adjak javaslatot a háziorvosnak, hogy vegye táppénzre. "És ugyan miért? Panasza van?" "Nincs. De nagyon stresszes a munkám."

"És mit tetszik dolgozni?" "Telekomnál vagyok call centeres".

Na az ilyeneknél kicsit elgurul a gyógyszer. Nehogy már valaki 6 hetes terhesen, ha amúgy nem okádja szét magát, ne tudjon egy klimatizált irodában telefonokat felvenni....

2020. aug. 21. 22:19
 30/75 anonim ***** válasza:
90%
Felénk egy doki emiatt dobott ki egy nőt. Megjelent 5 hetesen még semmi nem látszott, kantáros farmerbe, hogy ő táppénz.
2020. aug. 21. 22:21
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!